Fabet kladionica

Video | Hrvatska – Španjolska

Kao što vrapci na grani znaju prošli smo u dodatne kvalifikacije i na jesen ćemo tražiti toliko željeni prolaz za EURO 2014. U grupi 4 lako smo se obračunali sa Švedskom, dobrano se namučili sa Makedoncima i konačno deklasirani od aktualnih prvaka starog kontinenta sa 0-10.

Hrvatska thumbnailDonosimo video u kojem je najbolje vidljiva razlika u kvaliteti. No prije nego počnete zamjerati nešto igračima i/ili izborniku ponovno ću izreći stav u kojeg apsolutno vjerujem da je točan, a koji se mnogima čini toliko radikalan i pogrešan. Ove utakmice gubimo radi natjecanja mladih i rada s njima, radi divljih turnira, loše organizacije tijela futsala, odnosa HNS-a, nepostojanja županijskih liga i još nižih razina natjecanja, sitnih interesa i ljudi koji sa ovim sportom nemaju ništa niti su ga kada igrali niti ga voljeli.

Ovo je posljedica dubokog gliba u kojem se nalazimo i budimo stoga zahvalni da imamo dovoljno talenta u igračkom i trenerskom kadru pa da možemo uopće sanjati o EURO-u. No EURO neće ništa promijeniti i dalje ćemo bez dobro organiziranih natjecanja svih kategorija, bez nižih liga i jakih klubova u Europu ići samo po lekcije iz futsala na klupskoj ili reprezentativnoj razini apsolutno svejedno.

 

 

O nama Ivica Ojvan

avatar
Ivici Ojvan je osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Moglo bi vas zanimati

FUTSAL WEEK | Hrvatska poražena od Bosne i Hercegovine

Nakon što je u prvom susretu na turniru FUTSAL WEEK u Poreču odigrala 2:2 protiv …

FUTSAL WEEK | Hrvatska otvorila turnir remijem s Crnom Gorom

Hrvatska futsalska reprezentacija je na otvaranju Futsal Week turnira u Poreču odigrala 2:2 protiv reprezentacije …