19.8 C
New York
spot_img
spot_img

Franco Jelovčić sa FP Halle-Gooik prvak Belgije!

Objavljeno:

U petak smo dobili ime novog/starog prvaka Belgije. To je FP Halle-Gooik za koji uspješno nastupa kapetan hrvatske futsal reprezentacije, Franco Jelovčić. A koliko je ekipa Halle-Gooik dominantna u okvirima belgijske lige najbolje govori podatak da su u osnovnom dijelu prvenstva pobijedili u sve 22 utakmice koje su odigrali, a potom su isto učinili i u doigravanju, pobjedivši sva tri suparnika sa po 2:0 u seriji dobivenih utakmica.

FOTO: RSCA

Prvo su u četvrtfinalu pobijedili Futsal Full Hasselt, potom u polufinalu Real Elmos Herentals, a naposljetku i u finalu Futsal Topsport Antwerpen. Momčad iz Antwerpena su u prvoj utakmicu finala dobili sa 3:4, a tjedan dana kasnije sa 6:3. Halle-Gooik je naslove prvaka Belgije osvajao svake sezone od 2015. godine na ovamo, sa izuzetkom posljednje dvije kada je u sezoni 2019/20. prvenstvo prekinuto radi “koronavirusa”, a naslov dodijeljen ekipi Charleroi te protekle sezone kada se u Belgiji i dalje nije igralo zbog pandemije COVID-a 19. Također, ove sezone momci iz Halle-Gooik-a okitili su se i naslovom pobjednika belgijskog kupa gdje su krajem travnja u finalu pobijedili FT Charleroi sa 6:3.

Jelovcic, Roninho en Grello feesten. Laatstgenoemde kan in de play-offs zijn 150ste doelpunt scoren voor de Hallenaren.

FOTO: GTG

Franco Jelovčić je odigrao još jednu kvalitetnu sezonu u svojoj karijeri. U prvoj utakmici finalne serije postigao je jedan pogodak, dok je ukupno u sezoni za Halle-Gooik poentirao 26 puta te je završio kao drugi na listi strijelaca svoje momčadi iza Dragana Tomića. Ovim trijumfom naziv kluba FP Halle-Gooik odlazi u povijest jer klub mijenja ime uslijed spajanja sa belgijskim nogometnim gigantom, RSC Anderlechtom. Od sljedeće sezone momčad koja će predstavljati Belgiju u futsal Ligi prvaka nosit će naziv RSCA Futsal.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave