Fabet kladionica

Stiže nam futsal “Finalissima”

U srijedu su nas čelnici krovne europske i južnoameričke nogometne federacije, UEFA-e i Conmebola, “počastili” sa najnovijim nogometnim natjecanjem za koje se dodjeljuje nekakav pehar. U srazu prvaka Europe (Italije), te prvaka Južne Amerike (Argentine) po prvi put smo dobili pobjednika “Finalissime”, a to su pred 80.000 ljudi na londonskom Wembley-u postali Argentinci.

A odmah nakon “velikonogometne” stiže nam i malonogometna “Finalissima”.
Naime, na jučer održanoj zajedničkoj novinarskoj konferenciji dužnosnici UEFA-e i Conmebola predstavili su futsal “Finalissimu”.

Inauguracijsko izdanje ovog novog natjecanja održati će se od 16. do 18. rujna 2022. godine u argentinskom Buenos Airesu, točnije u velebnoj dvorani “Movistar Arena”. Sudjelovati će četiri reprezentacije i to osvajač južnoameričkog prvenstva Argentina i doprvak Paragvaj, te prvak Europe Portugal i trećeplasirana sa posljednjeg futsal EURO-a, Španjolska. Španjolci će zamijeniti suspendirane europske viceprvake, Ruse.

Također, najavljeno je da je u pripremi identično natjecanje i za ženski futsal, te za klubove, no to će na red doći tek nakon naredne sezone 2022/2023.

O nama Joso Dujić

avatar

Moglo bi vas zanimati

Trofej CROfutsal | Jelavić primio trofej!

Uoči večerašnje utakmice između Novog Vremena i Torcide upriličena je ceremonija povodom dodjele Trofeja CROfutsal …

1.HMNLŽ | Raspored i najava posljednjeg ligaškog kola

U subotu i nedjelju na rasporedu su susreti posljednjeg ligaškog kola 1.HMNL za žene. Zagrebački …