Početna | 1.HMNL | HNS | Sudačka afera

HNS | Sudačka afera

Samo 50 dana do EURO-a našu krovnu organizaciju trese afera u kojoj je na površinu izašla sva šporkica sav smrad koji se toliko godina nakuplja pod površinom organizacije koja je jedina u Hrvatskoj još uvijek zaudara po oporom mirisu sprege kriminala i “sportske elite” kojim je mirisala svaka pora ovog društva 90ih. Na sve ono što se dešava “naša” krovna udruga prvo je šutila 2 dana kao da se to njih ne tiče da bi nas sada tajnik počastio mudršću kako “je A reprezentacija glavna briga HNS-a”, a predsjednik bahatim nastupom spetljavši jezik na velikoj riječi “reprezentatira”.

Teško je u ovakvim trenucima ne zapitati se “Bože tko nas vodi i tko nam kroji sudbinu”. No ovo je po meni tek prvi dio raspleta koji ćemo gledati u budućnosti. Naime HNS se potpuno koncetrirao na A reprezentaciju u nogometu te zapostavio sve druge nivoe natjecanja zahvaljujući čemu će nogomet sve više propadati što se dobrim dijelom dešava već nekih godinu dana. Naime, klubovi koji su nicali poput gljiva poslije kiše zasnivali su se na planu da će država uvijek biti tu da pokrije minuse no sada kada to više nije moguće svjedoci smo štrajkova u 1.HNL, a kada je tako u 1. ligi stanje u ostalim ligama ne treba niti komentirati.

Sada tek treba žaliti što futsal nije jači i što nismo dovoljno složni da iskoristimo ovakav trenutak da se odvojimo i prometnemo kao zamjena za lošu, nekvalitetnu i sve u svemu jadnu nogometnu ligu koju više nitko ne želi gledati. Sada bi bila prilika da se futsal pokaže kao dostojna zamjena za potrebu čovjeka za gledanjem sporta koji će mu nuditi sportsku dramu i neizvjesnost što je bit samog sporta. Dva starca u Rusanovoj to ne razumiju no to je za očekivati od nekog tko bi trebao uživati u unucima i igrati šah sa prijateljima, a ne promišljati o budućnosti nekog sporta.  Oni to ne mogu i ne znaju jer ih jednostavno pregazilo vrijeme i to vide svi osim njih. Ispod njihove dementnosti namnožili su se likovi koji nemaju veze sa sportom ali imaju sa kriminalom, a ispod sviju njih stoji futsal koji već godinama životari čekajući nove sjednice IO HNS-a kako bi vidjeli što će odlučiti poslušnici spomenutih djedica u ime sporta koji ne razumiju, ne vole, koji ih ne interesira.

I dalje imamo priliku iskoristiti priliku no mišljenja sam da smo prerazjedinjeni, premali, preposlušni da bi takvo nešto napravili. Ipak ostaje nada da ćemo ovakvu situaciju iskoristiti da si poboljšamo status, da se izborimo u medijima i da konačno se odmaknemo od nogometa.

Od malena su nas učili da se odmaknemo od nečeg što smrdi. Ovih dana nogomet zaudara više nego ikad prije.

O nama Ivica Ojvan

avatar
Osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Moglo bi vas zanimati

Vrgorac deklasirao oslabljeni Alumnus Sesvete

U susretu 13.kola 1.HMNL Vrgorac je ostvario uvjerljivu pobjedu protiv Alumnusa rezultatom 8-1. Gosti su …

Novo Vrijeme Apfel u 2.poluvremenu slomilo otpor AFCU-a!

U prvom susretu 13.kola 1.HMNL Novo Vrijeme Apfel je opravdalo ulogu favorita savladavši na splitskim …