spot_img
FavbetFavbetFavbetFavbet

Što su kolačići?

Kolačić je mali dio podataka (tekstna datoteka) koji se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj posjetitelja ili korisnika koji se prijave na web stranicu i obave određenu aktivnost na njoj. Pomoću kolačića (eng. “Cookies”) web stranica pamti vaše radnje i željene postavke (prijava, privola, klikovi, veličina fonta i ostale željene postavke koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, tako da ih nije potrebno ponovno unositi svaki put kad se vratite na web stranicu ili pregledavate različite stranice unutar nje.

Udruga: UDRUGA ZA PROMOCIJU MALOG NOGOMETA – CROFUTSAL

OIB: 52498253326

Adresa: Kneginečka ulica 10, 10000 Zagreb (dalje u tekstu: Voditelj obrade)

Voditelju obrade možete se obratiti putem elektroničke pošte: admin@crofutsal.com ili slanjem pošte na: Službenik za zaštitu osobnih podataka, UDRUGA ZA PROMOCIJU MALOG NOGOMETA – CROFUTSAL, Kneginečka 10, 10000 Zagreb

Zašto koristimo kolačiće?

Kolačiće koristimo radi poboljšanja performansi web stranice, praćenja prometa na web stranici, poboljšanja kvalitete sadržaja i korisničkog iskustva na stranici, pohranjivanja vaših preferencija i postavki, provjere autentičnosti, identifikacije, sigurnosti, multimedije, analize i statistike rada našeg web-mjesta, stvaranja oglasnih kampanja te razvoja proizvoda/usluga.

Koristimo i kolačiće trećih strana, pri čemu dolazi do dijeljenja podataka sa trećim zemljama – to se događa tijekom korištenja Google alata, društvenih mreža (Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube) i platforme za newslettere MailChimp, čije sjedište je u Sjedinjenim Američkim Državama.

Korištenje i praćenje kolačića odobravate ili odbijate davanjem privole prilikom posjeta stranici crofutsal.com.

Svaki put kad posjetite našu web stranicu, možete ponovno regulirati i kontrolirati kolačiće te ih u svakom trenutku možete obrisati ili izmijeniti.

Nazivi, trajanje i svrha korištenja kolačića

Web stranica crofutsal.com koristi kolačiće u različite svrhe, ovisno o kontekstu, proizvodu ili oglasu, kao i trajanju. Temeljna podjela je na: nužnim, funkcionalnim (analitičkim/statističkim) i marketinškim.

Nužni kolačići

Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcije stranice, kao što su navigacija, prikaz i pristup sadržaju. Web stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića. Nužni kolačići za postavke pomažu stranici da pamti podatke koji mijenjaju načine njenog ponašanja ili izgleda (odabir jezika, regija u kojoj se nalazite dok pregledavate stranicu i sl.).

Funkcionalni kolačići (analitički/statistički)

Funkcionalni kolačići anonimno prikupljaju i šalju podatke kako bi administratori (vlasnici) stranice mogli shvatiti, analizirati i poboljšati načine na koje posjetitelji komuniciraju s web-mjestom.

facebook.com

Koristi se za praćenje korisničkih aktivnosti na web lokaciji povezanoj s Facebook Pixel-om. Ovaj kolačić može sadržavati informacije kao što su ID korisnika, podaci o pregledanim proizvodima ili stranicama, informacije o prethodnim akcijama korisnika na web lokaciji i druge relevantne informacije. Svrha _fbp kolačića je omogućiti funkcionalnost Facebook Pixel-a, kao što su praćenje konverzija, retargeting oglasi, analiza kampanja i drugi marketinški ciljevi.

google.com

Registrira jedinstveni ID koji se koristi za generiranje statističkih podataka o tome kako posjetitelj koristi web stranicu. Ovaj kolačić omogućava korištenje Google Analytics-a.

google.com

Koristi se za identifikaciju jedne sesije generiranjem jedinstvenog broja za praćenje te sesije u Google Analyticsima.

google.com

Koristi se za praćenje konverzija i efikasnosti Google oglašavanja.

Marketinški kolačići

Web stranica prikuplja marketinške kolačiće, podatke koji nam pomažu u kreiranju sadržaja, oglasa i analitike, te u mjerenju rezultata i učinkovitosti digitalnih marketinških kampanja. Pomoću njih kontinuirano razvijamo našu online komunikaciju i usluge kako bismo vam pružili što bolje korisničko iskustvo, analizirali promet i odabir posjetitelja na našoj stranici, te dodatno prilagodili oglase kako bismo pratili vaše želje i potrebe.

Podaci se upotrebljavaju u svrhu analize korisničkog prometa i zadovoljstva te izvedbe oglašivačkih kampanja na trećim stranama, točnije, na društvenim medijima Facebook, Instagram, LinkedIn i YouTube, te platformi Google (Analytics, My Business, Karte, Tag Manager i Ads), i platformi za slanje newslettera Mailchimp. Tijekom toga dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje (SAD). Proveli smo procjenu učinka na prijenos podataka u treće zemlje (TIA) kako bismo maksimalno zaštitili vaše podatke i povećali sigurnost vašeg korištenja naše web stranice.

Za upotrebu osobnih podataka u svrhu provođenja marketinških aktivnosti, korisnik će dobiti jasnu i nedvosmislenu privolu koju će po želji ispuniti za takav način obrade svojih podataka.

U nastavku iznosimo poveznice na navedene platforme i njihova Pravila o privatnosti/Uvide u kolačiće, na čije izmjene i dopune ne možemo utjecati. Molimo vas da pažljivo pročitate njihova pravila kako biste znali na koji način obrađuju vaše osobne podatke:

GOOGLE

Pravila o prikupljanju podataka od strane tvrtke Google možete pročitati na:

https://policies.google.com/privacy?hl=hr

https://policies.google.com/terms?hl=hr&gl=hr

META

Pravila o prikupljanju i korištenju podataka od strane tvrtke Meta možete saznati na:

https://www.facebook.com/privacy/policy/

https://www.facebook.com/policies/cookies/

MAILCHIMP

Za slanje obavijesti i noviteta putem elektroničke pošte, točnije Newlettera, a samo ako nam za to date privolu, odnosno pretplatite se na naš Newsletter, koristimo MailChimp platformu.

Više o pravilima korištenja i prikupljanja osobnih podataka na MailChimp platformi:

https://mailchimp.com/about/security/

Baza za slanje newslettera (e-pošte) kreirana je isključivo i izričito uz pristanak/privolu davatelja osobnih podataka, a sam davatelj je s tim upoznat prilikom ispunjavanja privole. Privolu u svakom trenutku možete poništiti, kako je opisano ranije.

LINKEDIN

U komunikaciji s korisnicima koristimo i poslovnu platformu LinkedIn, a više o pravilima privatnosti na navedenoj društvenoj mreži možete saznati na:

https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

YOUTUBE

Također, povremeno objavljujemo sadržaj i na YouTube platformi, a kako biste znali na koji način navedeni medij prikuplja i obrađuje vaše podatke, pročitajte pravila na:

https://www.youtube.com/intl/ALL_hr/howyoutubeworks/our-commitments/protecting-user-data/

Kontrola kolačića od strane korisnika

Kolačiće možete kontrolirati u svakom trenutku, tj. svaki put kad posjetite stranicu crofutsal.com.

Možete odabrati drugu kategoriju kolačića ili ih možete izbrisati. Napominjemo da nužne kolačiće ne možete kontrolirati jer web stranica ne bi mogla ispravno funkcionirati bez njih.

Kao voditelj obrade stranice crofutsal.com, omogućili smo vam to putem skočnog prozora.

Svoje odabire kolačića u svakom trenutku možete promijeniti i putem postavki preglednika kojeg koristite. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na vašem računalu, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete morati ručno prilagođavati neke od željenih postavki pri svakom posjetu web mjestu, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.