2.HMNL-Istok | Plenum klubova

2. HMNL - Istok

Kao i svake godine počeli su plenumi klubova po svim ligama natjecanja. U 2.HMNL-Istok plenum je održan u prostorijama NK Valpovka pri čemu je bilo nazočno 7 predstavnika malonogometnih klubova. Također donosimo i izvještaj dosadašnjeg povjerenika za natjecanja gospodina Smiljka Vranića koji je odstupio s te dužnosti. Treba naglasiti kako je njegov rad bio značajan tokom prošle godine.

Za sada su za natjecanja u 2.HMNL-Istok prijavljeni sljedeći klubovi:

1. MNK VIROVITICA

2. MNK NO LIMIT AUTO TIHO(biti će pod drugim imenom)

3. MNK APOKALIPSA- N.Bukovica

4. MNK NG UNITAS

5. MNK NAŠICE

6. MNK ĐAKOVO

7. MNK EKOCENTAR-St.Mikanovci

8. MNK IVANKOVO

9. MNK VINKOVCI

10. MNK OSIJEK 031

11. MNK MALA MLJEKARA

Nakon kratkog , konciznog izlaganja povjerenika Vranića nazočni predstavnici klubova pristupili su izboru novog vodstva unutar 2.HMNL-Istok.

* Povjerenik za natjecanje – Branimir Čuturdić

* Povjerenik za suđenje – Milan Berger

* Disciplinski sudac – Martin Filić

* Član Komisije za žalbe – Boris Markuš

* Predsjednik Plenuma klubova – Matko Šutalo

Zakazan je i sljedeći Plenum koji bi trebao biti održan oko 20. kolovoza 2011.

IZVJEŠTAJ DOSADAŠNJEG POVJERENIKA ZA NATJECANJA gospodina SMILJAK VRANIĆA

I Z V J E Š Ć E

za natjecateljsku 2010-2011 godinu

U natjecateljskoj 2010-2011 godini prijavilo se deset klubova za natjecanje. Prvenstvo je počelo 01.10.2010. godine sa utakmicom MNK Skripta – MNK Mala mljekara a završilo 18.04.2011 sa utakmicom MNK Ivankovo – MNK Osijek 031. Tijekom 18 kola sve su utakmice odigrane u zakazano vrijeme osim utakmice 1. kola MNK Virovitica – MNK NG Unitas koja se odigrala na kraju prvog dijela prvenstva!? U 45 utakmica postignuto je 441 zgoditak što je skoro 10 po utakmici. Mora se priznati da se prvi dio završio bez većih problema što dozvoljava svekoliko zadovoljstvo postignutim.

Drugi dio prvenstva počeo je 18.02.2011 i odigrane su sve utakmice bez iznimke.

U drugom dijelu postignuto je 459 zgoditaka što je nešto malo više od deset po utakmici.

U 18 kola ili 90 utakmica koliko je odigranu u cijelom prvenstvu postignuto je 900 zgoditaka što je točno deset po utakmici.

Prvi strijelac Druge HMNL istok je IVAN BLAŽEVIĆ igrač MNK NG Unitas iz Nove Gradiške sa postignuta 43 zgoditka.

Prvo mjesto osvojio je MNK Skripta- Osijek a posljednje mjesto momčad MNK Ivankovo

MNK Skripta ušao je u Natjecanje za prvaka Druge HMNL. U dvije utakmice MNK Solin dobio je sa 6:5 i u Osijeku 2:4.

Treba napomenuti da su tijekom 2010-2011 godine na našem području gostovale U-21 reprezentacija RH i A reprezentacija RH i to u Vinkovcima, Ivankovu, Županji, Osijeku, Valpovu, Slavonskom Brodu i Novoj Gradišci.Tim povodom mnogi predstavnici i igrači malonogometnih klubova odazvali su se kako u organiziranju utakmica tako i u igri.

Ono sa čim ne mogu biti nikako zadovoljan je odaziv na Plenum klubova gdje su se rješavale bite stvari za sustav natjecanja seniora,juniora i KUP natjecanje a predstavnici klubova se nisu odazivali na Plenum a potom su si uzimali za pravo kritizirati način natjecanja. Pozivam sve klubove da ovlaste svoje izaslanike i da predlože ono što najviše odgovara većini klubova.


• JUNIORI

Prvenstvo juniora odigralo se po jednostrukom bod sistemu a prijavilo se devet momčadi u kategoriji juniora. Očito da ovakav sustav natjecanja nije odgovarao većini klubova. U devet kola

koji su odigrani samo tri kola su odigrana komplet a na ostalih šest kola tri puta po jedna utakmica

nije odigrana,dva puta po dvije utakmice nisu odigrane i u devetom kolu odigrana je samo jedna utakmica. Ovi podaci su poražavajući za mene kao Povjerenika i nikako se ne mogu složiti sa ovakvom praksom odigravanja utakmica u juniorskoj konkurenciji.

Ovo je nedopustivo i mišljenja sam da moramo biti rigorozniji prilikom donošenja disciplinskih mjera pa makar to rezultiralo odustajanjem ili izbacivanjem iz lige seniorske momčadi.

Ne ponovilo se!

Gore navedeni javašluk(ne znam kako bi to drugačije nazvao) ni u kojem slučaju ne može zasjeniti uspjeh naših predstavnika na Završnici za juniore.

U prvenstvu regije Istok za juniore prvo mjesto osvojila je ekipa MNK OSIJEK VBK, a drugo mjesto osvojila je ekipa MNK VIROVITICA

Na završnicu natjecanja za juniore,koje je održano u Sl.Brodu, igralo je osam ekipa (po dvije iz svake regije) nije se odazvala ekipa Virovitice pa je kao trećeplasirana ekipa na završnicu otišao MNK OSIJEK 031 i naravno osvojio prvo mjesto. Ovom prigodom sve čestitke igračima,treneru i rukovodstvu MNK Osijek 031.

MNK Osijek VBK osvojio je četvrto mjesto.


• KADETI

Za natjecanje kadeta prijavilo se pet momčadi. U Novoj Gradišci i Osijeku odigrali su se turniri za plasman po dvije momčadi na završni turnir koji se održao u Osijeku..

Prvo mjesto osvojio je MNK NG Unitas a drugo MNK Bonita.

Na završnici natjecanja za kadete, održano u Kastavu; četvrto mjesto osvojio je MNK NG Unitas a MNK Bonita sedmo mjesto. I njima čestitam za osvojena mjesta.

• KUP

U natjecanju za KUP na nivou regije Istok natjecalo se 12 klubova.Uz deset klubova skupine Istok priključili su nam se pobjednici na razini županijskih natjecanja i to:

MNK Suhopolje

MNK Saponia

Pobjednik KUP-a regije istok bio je MNK Skripta.

U posljednje dvije godine kao Povjerenik za natjecanje susretao sam se sa puno problema koje sam nastojao rješavati na zadovoljstvo mene osobno i klubova. To se nije pokazalo dobrim jer su klubovi gdje god su mogli opstruirali moja nastojanja da se stanje u skupini Istok dovede na neku normalnu razinu.Naplata kotizacija iz prijašnjih godina i natjecateljska 2009-2010

išla je više nego loše.Pokušavao sam na sastancima Udruženja klubova opravdati takvo stanje na Istoku međutim nisam naišao na razumijevanje, tako da sam se morao uhvatiti u koštac sa svim dugovanjima i na kraju uz veliki napor uspio sam. Trošeći se na nekakve marginalne stvari sigurno sam zapostavio neki važnije.

Za organizaciju utakmica po Propozicijama ispunjavao se samo minimum zahtjeva.

Prelazeći preko takve prakse dovodio sam delegata utakmica u neugodne situacije gdje je balansiranje dovodilo do nezadovoljstva u organizaciji utakmica pa i samih klubova zbog kojih se takve stvari i činile. Kada god sam pokušavao pritisnuti klubove da počnu raditi po Pravilima o nogometnim natjecanjima u pravilu su negodovali,smatrali da nešto imam protiv njih ili kluba i najavljivali odustajanje od daljnjeg natjecanja. Mislim da je bolje za sve da i odustanu nego da otežavaju posao svima nama.

Na ovoj sjednici izaberite osobu koja će se moći nositi sa svim problemima a ja vam se zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji.

O suradnji sa kolegama iz vodstva lige, gospodinom Milanom Berger povjerenikom za suđenje,zatim sa Disciplinskim sucem gospodinom Damirom Vargović,Predsjednikom Plenuma klubova gospodinom Matkom Šutalo,članom Komisije za žalbe gospodinom Borisom Markuš i na kraju sa Predsjednikom Udruženja klubova druge HMNL gospodinom Ivicom Aničić mogu reći samo pohvale i ovaj puta im se od srca zahvaljujem.

Sve skupa vas pozivam da svojim zalaganjem pridonesete razvoju malog nogometa i da mali nogomet bude ravnopravan član nogometa u Hrvatskoj .

Sa poštovanjem!

Povjerenik za natjecanje:

Smiljko Vranić

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

LIVESTREAM | Osijek Kelme – Murter

Osijek Kelme i Murter u Sutinskim vrelima s početkom u 19 sati igraju dvoboj 2. …

Murter i Novi Marof podijelili bodove na otvaranju kvalifikacija

U prvom susretu kvalifikacijske lige za popunu 1.HMNL, Murter i Novi Marof su podijelili bodove …