EURO | Kvalifikacije | Grupa 6

Osim autsajdera Gruzije, reprezentacije koje su se smjestile u ovu kvalifikacijsku skupinu jako su dobri znanci. Međusobno su se borile za mjesto na posljednjem Svjetskom prvenstvu. Sada će ponovno odmjeriti snage u Rotterdamu, a kao glavni favorit skupine ponovno slovi Češka.

Redoviti sudionik velikih natjecanja u posljednja dva je ipak razočarao. Prvo su, na Euru igranom prošle godine u Hrvatskoj, zaključili svoj nastup kao posljednji u skupini, i to pred protivnicima u njihovom dosegu, domaćina Hrvatske te Rumunjske, a potom su na SP-u na Tajlandu jedva izborili prolaz skupine u kojoj su igrali sa Srbijom, Egiptom i Kuvajtom. U ovim se kvalifikacijama, od selekcije koju vodi Ota Stejskal, i predvođenu braćom Mareš, Kopeckim i Gerčakom, očekuje ipak nešto više. Još jedan ciklus kvalifikacija u kojima će ponovno oni predvoditi češku vrstu pravda se njihovim iskustvom, no činjenica je da za dvojac još uvijek ne postoji dostojna zamjena. Usprkos tome pred Češku je postavljen cilj, plasman na Euro i prisiljeni su ostvariti ga, iako se posljednjih godina poprilično muče na svim natjecanjima.

Nizozemska se, usprkos četiri osvojena boda i mjestu odmah iza leđa jakih Rusa, od plasmana na SP na Tjlandu oprostila već u samim kvalifikacijama. Tada je u daljnju borbu za svjetsku smotru prošla Srbija, s jednakim brojem bodova, ali boljom gol razlikom. Domaćini šeste skupine ne žele se ponovno dovesti u istu situaciju, a uz protivnike koje im je ždrijeb namijenio imaju pravo vjerovati kako im ovog prolazak dalje neće izmaknuti.

Bjelorusija će se u novom ciklusu kvalifikacija ponovno osloniti na svog ponajboljeg igrača, Alekseija Popova, dok su Gruzijci svoje nade u prolazak stavili u ruke novog člana reprezentacije, Brazilca Roninha, koji već nekoliko sezona igra na državnog prvaka Iberiju.

 

EURO-kval-Grupa6-1

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

‘Liga za popunu 1.HMNL’ u izravnom prijenosu

Donosimo odliče viesti za sve futsal zaljubljenike. Dvoboje ‘Lige za popunu 1.HMNL’ kroz koju će …

Poznati termini kvalifikacijskih dvoboja Hrvatske i Češke

Konačno je poznato kada će Hrvatska i Češka odigrati dvoboje dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo …