EURO | Kvalifikacije | Grupa 7

Turska će ugostiti posljednje četiri reprezentacije koje se bore za nastup na europskom natjecanju. Ukrajina, koja je nakon posljednjeg SP-a doživjela nekoliko značajnih promjena u svojim redovima, usprkos tome i dalje je glavni favorit ove grupe, ispred domaćina, Slovenije i Engleske.

Ukrajinci su nakon 19 godina provedenih na izborničkoj klupi ostali bez Gennadiya Lisenchuka. I dok se nacionalna vrsta oprostila od iskusnog selektora na kormilu momčadi i dalje su ostali iskusni igrači Energya iz Lvova, Ovsyannikov i Pavlenko, te tandem braće Klochko i Sorokin.

Selekcija koju je naslijedio Yevgen Ryvkin bila je uvijek redoviti sudionik na svim natjecanjima, a najveće uspjehe ostvarili su 2003. i 2005. godine, kada su se okitili srebrom i broncom, dok su posljednja dva izdanja Eura zaključili u četvrtfinalu. Od novog se izbornika ne očekuje ništa manje, a prvi je korak osigurati put u Belgiju.

Sudionik, ali i ništa više, na posljednja dva europska prvenstva, reprezentacija je Slovenije. Svoj su put s ukrajinskom vrstom ukrstili na prošlom Euru, kada su ih stajali ispadanja već u skupini. Ponovno će pokraj njih, ali i pokraj turske reprezentacije, Slovenci tražiti mjesto na idućem izdanju europskog natjecanja.

Turci su, sjajnim kvalifikacijama u kojima su bili bolji od Mađarske i Belgije, osigurali nastup na zadnjem održanom europskom prvenstvu. I dok su briljirali u skupini koja im je donijela mjesto na prošlom Euru, u onoj koja je vodila na Tajland potpuno su razočarali i kao zadnji, iza Češke, Bjelorusije i Nizozemske, zaključili kvalifikacije. Novu priliku da putuju na neko veliko natjecanje, nakon onog igranog u Hrvatskoj, dobit će upravo u sedmoj skupini.

Oni koji su već zadovoljni samim prolaskom preliminarnog kruga kvalifikacija su Englezi. Najveći je to uspjeh u njihovoj povijesti, a ogledi koje će odigrati u Turskoj za njih će predstavljati tek skupljanje iskustva.

 

EURO-kval-Grupa7-1

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

Poznati detalji za drugo izdanje UEFA Futsal U19 EURO-a

Krovna europska nogometna organizacija objavila je detalje vezane za drugo izdanje Europskog prvenstva U19-reprezentacija. Domaćin …

COVID-19 | Split poziva nadležne na prekid natjecanja

Vodstvo FC Split danas je uputilo dopis vodstvu natjecanja 1.HMNL, u kojem poziva na prekid …