FFWC | Kvalifikacije | Grupa 1

 

Za točno 5 dana prvo utakmicom u Grupi 1 započinje novi kvalifikacijski ciklus za FIFA FUTSAL WORLD CUP 2012. U 7 grupa 28 nacija koje kroz pretkvlifikacije ili direktno ušle u ovaj rang natjecanja započeti će borbu za 14 mjesta koja vode u play-off koji se igra krajem ožujka a u kojem će se odabrati 7 reprezentacija koje će predstavljati stari kontinent na slijedećem prvenstvu. Naša reprezentacija igra u Grupi 5, a mi predstavljanje svih grupa i reprezentacija započinjemo Grupom 1:

FIFA FUTSAL WORLD CUP 2012 – KVALIFIKACIJE

GRUPA 1

 

DOMAĆIN: Bosna i Hercegovina

GRAD: Sarajevo

DVORANA: Olimpijska dvoranal Juan Antonio Samaranch

SUDIONICI GRUPE:

 Logo
Španjolska

Logo
Bosna i Hercegovina

Logo
Belgija

Logo
Norveška

 

 

RASPORED UTAKMICA

15/12/2011 17:00 Olimpijska Dvorana Juan Antonio Samaranch (BiH)

Španjolska – Norveška

15/12/2011 19:30 Olimpijska Dvorana Juan Antonio Samaranch (BiH)

Bosna i Hercegovina – Belgija

16/12/2011 17:00 Olimpijska Dvorana Juan Antonio Samaranch (BiH)

Bosna i Hercegovina – Norveška

16/12/2011 19:30 Olimpijska Dvorana Juan Antonio Samaranch (BiH)

Belgija – Španjolska

18/12/2011 17:00 Olimpijska Dvorana Juan Antonio Samaranch (BiH)

Španjolska – Bosna i Hercegovina

18/12/2011 19:30 Olimpijska Dvorana Juan Antonio Samaranch (BiH)

Norveška – Belgija

KOMENTAR:
Futsal reprezentacija susjedne Bosne i Hercegovine dobila je težak zadatak za prolaz dalje. Kako bi se po prvi puta plasirali na veliko natjecanje morati će uhvatiti jedno mjesto u Grupi 1 nakon što im je ždrijeb donio Španjolsku s kojom se u biti neda igrati i koja je time zauzela jedno od dva mjesta. Domaćin treba prolaz dalje jer je stanje futsala u ovoj zemlji na dnu i već nekoliko godina gledamo tužni odnos tamošnjeg nogometnog saveza prema futsalu. Zapamtimo da je to reprezentacija koja ima samo okupljanja u ovakvim prilikama te da mimo toga se uopće ne okupljaju na pripremama itd. Igrački su uvijek dobro stajali i mnogi vrsni futsal igrači igraju u tamošnjim ligama i po svijetu no nedostatatak okupljanja i ulaganja u futsal drži ovu repezentaciju podalje od velikih natjecanja. Prolaz dalje moraju tražiti protiv Belgije i Norveške gdje moraju ostvariti pobjede na domaćem terenu što realno i mogu te ih čeka realno lakši zadatak od Italije i Slovenije s kojima su igrali za prolaz na EURO. Prva na rasporedu je Belgija  što bi se moglo pokazati i kao odlučujuća utakmica jer će pobjednik tog susreta vjerovatna drugoplasirana momčad u Grupi 1.

Belgija je futsal nacija koja je imala blistavu prošlost no trenutno su daleko od toga i potreban im je uspjeh poput kvalificiranja na neko veliko natjecanje kako bi vratili vjeru u svoje mogućnosti. Na kvalifikacijama za EURO ispali su u direktnoj utakmici za plasman izgubivši od Turske koja do tada nije postojala na futsal karti što možda i najbolje govori koliko ova reprezentacija loše stoji ovih dana.

Norvešku ne treba podcjeniti jer nordijske zemlje ulažu mnogo u futsal koji je radi tamošnje klime sve popularniji sport. Ne zaboravimo da je ta ista Norveška prošetala kroz grupu F pretkvalifikacija sa tri pobjede, a u kvalifikacijama za EURO igrala sa našim baukom Češkom 3:4  sa Rumunjskom 1:3… tako da je očito riječ o reprezentaciji koja zna igrati. Momčadi i igrači koje dolaze od tamo nemaju neko futsal porijeklo no puno rade i ulažu te ih ne treba podcijeniti.

Španjolska bi u ovoj grupi trebala prošetati te sve ovo odraditi kao jači trening. Da tako i sami razmišljaju pokazuje podatak da u Sarajevo ne dolazi jedan od glavnih igrača reprezentacije Kike. Sve osim tijumfa Furije biti će veliko iznenađenje.

Kako naša reprezentacija igra u ipak predalekom Azerbejdžanu mnogi ljubitelji futsala bi mogli razmisliti o odlasku u Sarajevo. Jeftin smještaj i relativna blizina mogli bi se činiti kao dobar potez. Dvorana je bivša Zetra te prilažemo kartu radi lakše navigacije:

 

KARTA:

[mappress mapid="11"]

 

 

 

O nama Ivica Ojvan

avatar
Osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Moglo bi vas zanimati

‘Liga za popunu 1.HMNL’ u izravnom prijenosu

Donosimo odliče viesti za sve futsal zaljubljenike. Dvoboje ‘Lige za popunu 1.HMNL’ kroz koju će …

Poznati termini kvalifikacijskih dvoboja Hrvatske i Češke

Konačno je poznato kada će Hrvatska i Češka odigrati dvoboje dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo …