MNT Metković 2012

Pred nama je još jedno, jubilarno 20. po redu, izdanje turnira za kojeg su vezani mnogi entuzijasti i zaljubljenici u ovaj sport. U Metkoviću se mali nogomet desetljećima razvijao na kvartovskim terenima i susjedskom rivalstvu. Zanimanje i ljubav prema nogometnoj lopti stvorili su niz neraskidivih prijateljstava i godinama su bili izvor radosti i razonode, te lijepih druženja.
Božićni malonogometni turnir u Metkoviću pod pokroviteljstvom Grada Metkovića, a organizator turnira je MNK Metković.
Božićni malonogometni turnir u Metkoviću je športsko-kulturna manifestacija koja jednom godišnje od 03. prosinca do 23. prosinca okuplja ljubitelje malog nogometa iz svih krajeva Republike Hrvatske, kao i iz susjednih država BiH, Crne Gore i Srbije.
Kao i svih ovih godina, i ovogodišnji turnir će biti natjecateljski uzbudljiv, gledateljski zanimljiv i bogat nagradama. Ovaj turnir potiče okupljanje ljubitelja malonogometne lopte, veterane i mlade entuzijaste, pružajući im priliku da se natječu u plemenitom sportskom duhu i tako nastave turnirsku tradiciju vrijednu poštovanja. I ove kao i i svih prijašnjih godina se očekuje sudjelovanje mnogobrojnih malonogometnih ekipa, ali i profesionalaca iz HNL-a i susjednih zemalja.
Dugo godina je, nakon „Kutije šibica“ ovaj turnir najveći i najpopularniji malonogometni turnir u Hrvatskoj, ali i u regiji i redovito okuplja veliki broj ekipa sudionika, gledatelja kao i interes medija. Veliki odaziv ekipa je CROfutsal MNK Metković logokontinuirano i izvan doline Neretve iz susjednih županije te država BiH i Crne Gore, što potvrđuje tezu o međunacionalnoj dimenziji turnira. Praćenjem broja gledatelja iz godine u godinu utvrđen je prosječan broj po turniru koji je između 10 000 i 15 000 gledatelja, ovisno o broju prijavljenih ekipa.

Turnir traje oko mjesec dana, a održava se u dvije sportske dvorane (obje su grijane što je posebno važno za zimske dane) kojima upravlja Ustanova športski objekti, tako da je medijska i javna pozornost usmjerena na ovaj događaj kroz duži vremenski period, a ne jednokratno. Završnica turnira (četvrtfinale ,polufinale i finale) koja se igra u Božićnom ozračju, redovito je medijski popraćena prijenosom lokalne televizije, a tako će biti i na ovogodišnjem turniru.
Ove godine želimo da se svojom potporom uz dugogodišnje pokroviteljstvo Grada Metkovića uključi i Hrvatski nogometni savez, Županijski nogometni savez i druge društveno sportske organizacije koje prepoznaju sportsku, ali i marketinšku stranu ovoga događanja.

Više informacija pronađite na facebook stranici kluba MNK Metković 

 

 

 

[mappress mapid=”32″]

O nama Ivica Ojvan

avatar
Osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Moglo bi vas zanimati

EKSKLUZIVNO | Tihomir Novak veliko pojačanje Dobovca!

Dok u Hrvatskoj još traje malonogometna sezona, diljem Europe transferi su u punom jeku. Tako …

‘Liga za popunu 1.HMNL’ u izravnom prijenosu

Donosimo odliče viesti za sve futsal zaljubljenike. Dvoboje ‘Lige za popunu 1.HMNL’ kroz koju će …