Aktualno
CROfutsal MNK Nacional logo
MNK Nacional

Prenosimo | Priopćenje predsjednika Nacionala

CROfutsal MNK Nacional logo

Poštovani sportski prijatelji,

Zbog neispunjenja zahtjeva klubova prve Hrvatske futsal lige oko ustupanja TV prava samim klubovima od strane HNS-a, Nacional do daljnjega neće sudjelovati u natjecanju prve Hrvatske futsal lige.
Nacional je ogorčen stavom novog vodstva HNS-a koje nam je na početku mandata obećalo pomoći. Mi nikada nismo tražili novce, tražili smo podršku da nam se omoguće TV prijenosi koje smo mi dogovorili i za koje smo se mi izborili svojim radom u proteklim godinama. Izborili smo se i za status ovog sporta u društvu , a HNS umjesto da nam da poticaj on nas ubija odbijanjem potpisa Ugovora sa televizijom. To je kraj naše lige. Najviše nas pogađa činjenica što nas nazivaju amaterima i kroz taj dio pokušavaju štititi svoje stavove, ali mi nismo amateri. Naši klubovi su uređeni prema svim zakonima o udrugama i zakonu o športu, nemamo poreznog duga prema državi kao mnogi u našoj državi, uredno izvršavamo svoje obaveze, lagano uvodimo igrače pod Ugovorne obaveze, igrači ne štrajkaju i ne bojkotiraju ligu zbog toga jer imaju dovoljno za život. Ima još mnogo lijepih i pozitivnih stvari u našoj ligi koje možemo nabrajati. Moj klub Nacional trenutno u sustavu treninga ima preko 100 ljudi. Nacional je ogroman sustav i velik pogon vrijedan svakog respekta a ne omalovažavanja, citirajući vodstvo HNS-a, da nama kao amaterima ne treba televizija. Ogovorno tvrdim da je 1.HFL najbolja i najorganiziranija liga u našoj državi, sve funkcionira prema pravilnicima, nema dugovanja prema službenim osobama. Mi moramo biti primjer svima, a savez od nas radi “slučaj ligu”.

Jako smo ogorčeni službenim priopćenjem predsjednika HNS-a koje je izašlo u Sportskim novostima. U priopćenju su iznesene laži i neistine. Istina je iznesena samo u dijelu članka da su klubovi pravne osobe i da se brinu o svom poslovanju, ali nije istina i potpuna je laž da HNS financijski sudjeluje u natjecanju seniora 1.HMNL!  Klubovi iz kotizacija i kazni koje plaćaju tijekom godine skupljaju dovoljno visok budžet kojim se podmiruje vodstvo natjecanja 1.HFL-e. Što se tiče tvrdnje koja se odnosi na natjecanje kadeta i juniora, ona također nije točna. Klubovi nose sav teret natjecanja mladeži, a ne HNS, dok HNS plaća tek oko 7.000 kuna klubu koji je organizator završnice 8 (osam) klubova mladeži. Ovakva ogranizacija košta desetak puta više od svote koju uplaćuje HNS.

Što se tiče napisanog o futsal reprezentaciji poznato je da je savez dužan skrbiti o reprezentaciji pa to zapravo i ne treba toliko isticati koliko piše u članku. Treba radije postaviti nekoliko pitanja ljudima  iz marketinga koji godinama nisu bili sposobni naći sponzore za futsal reprezentaciju. Nacional plaća dnevnice svojim igračima u reprezentaciji samo da ti igrači ne otkazuju nastup za reprezentaciju. I po ne znam koji put klubovi su ti koji moraju podmetnuti svoja leđa za mir u kući.

Koristim priliku istaknuti da futsal klubovi nikada, ama baš nikada, nisu dobili nikakvu financijsku pomoć od HNS-a dok druge udruge dobivaju novce koji im ustvari ne pripadaju. Napominjem da klubovi ne traže novce od HNS-a već traže samo podršku za svoje projekte. No zbog ovakvog maćehinskog odnosa HNS-a prema nama naši projekti ne mogu zaživjeti!
S poštovanjem
Ivica Đolo, predsjednik

O nama Ivica Ojvan

avatar
Osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Moglo bi vas zanimati

INTERVJU | Mato Stanković za “Dubrovački vjesnik”

Hrvatska malonogometna reprezentacija priprema se za kvalifikacijski turnir u Dubrovniku. Iz dana u dan raste …

Prenosimo | “CROfutsal” na Index portalu!

Ne tako davno, pisali smo o jednom dnevnom tisku koji je u najavi prvoligaškog kola …