Fabet kladionica

IZ MEDIJA | Neumann i Rešetar najavili dvoboj s Hrvatskom

Hrvatska i Češka danas će u Zadru odigrati prvi dvoboj dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo. Češka reprezentacija u četvrtak navečer je doputovala u Zadar, a neposredno prije puta s izbornikovog popisa otpao je još jedan igrač. Podsjetimo, nakon testiranja na COVID-19 s izbornikovog popisa otpali su braća David i Pavel Drozd, te Jan Janovský. Umjesto spomenutog trojca na reprezentativni popis su dan uoči odlaska u Hrvatsku uvršteni Jan Homola, Lukáš Křivánek i Antonín Hrdina. No ipak, Antonín Hrdina je večer uoči odlaska u Hrvatsku osjetio slabost, te je imao povišenu tjelesnu temperaturu, pa iako je njegov nalaz na korona-virus bio negativan, iz mjera predostrožnosti Hrdina je ostao u Češkoj. Tako je Češka s igračem manje otišla na put u Hrvatsku.

undefinedFOTO: https://futsal.fotbal.cz/

Po dolasku u Zadar, Česi su u dvorani na Višnjiku odradili kratki trening nakon kojeg je izbornik Tomaš Neumann dao kratki intervju za češke medije u kojem govori o povratku čeških igrača na parket nakon jednomjesečne stanke, otpadanju Hrdine s reprezentativnog popisa, desetosatnom putu do Zadra, te o pripremi dvoboja s Hrvatskom i analizom naše izabrane vrste. Neumann je upoznat s činjenicom da je i Hrvatska oslabljena uslijed korona-krize, te je izrazio žaljenje što se ovako bitni dvoboji nisu mogli odgoditi dok se situacija s korona-virusom ne normalizira. Intervju s češkim izbornikom u cijelosti možete pročitati OVDJE.

Jučer je pak na češkim stranicama objavljen razgovor s kapetanom reprezentacije Lukašom Rešetarom. Nekadašnji igrač Splita govorio je o putu u Hrvatsku, vremenima kada je igrao za Split, o svojoj ozljedi zbog koje je dulje vrijeme izbivao s parketa, te o izgledima Češke da se plasira na Svjetsko prvenstvo. U nastavku Vam donosimo video intervjua s Rešetarom, a u nastavku smo si dali truda za prijevod istog. 😉

 
VIDEO: https://futsal.fotbal.cz/

Lukaš, kako se osjećate nakon puta iz Češke u Hrvatsku i kako Vam se sviđa ovdje u Zadru?

Put i nije bio baš ugodan, bio je dug i konačno smo to prošli. Nakon umora s puta i sinoćnjeg lakšeg treninga danas se osjećam već bolje, te vjerujem da ćemo sutra biti spremni za utakmicu. Dvorana je fantastična i za nas je možda i dobro da se igra bez gledatelja. Ovdje bi vjerovatno bilo grotlo navijača, jer znam da reprezentativne dvoboje Hrvatske u svim sportovima prati velik broj navijača, tako da bi nam zasigurno bilo teže.

Nekoliko sezona si igrao u Hrvatskoj. Ove dvorane se ne sjećaš? Za Zadar niste igrali?

Ne, igrao sam za Split, a u to vrijeme Zadar nije igrao 1.ligu, tako da ovu dvoranu ne znam i nikada nisam bio ovdje. Mislim da smo protiv Zadra tada igrali nekakav kup-dvoboj, ali to se nije igralo u ovoj dvorani, tako da sam ovdje po prvi put.

Bi li se mogao sporazumiti u Hrvatskoj na njihovom jeziku?

Pa ja sam onda vrlo brzo naučio sasvim dobro pričati hrvatski. Dan danas još uvijek znam pričati hrvatski. Kada sam u Hrvatskoj bio na godišnjem odmoru bez problema sam se sporazumio. 

Lušaš, vraćate se na parket nakon ozljede, te iza sebe imate tek par ligaških susreta. Kako se osjećate uoči ove jako bitne utakmice?

Da, oporavak je bio dug i kompliciran, pa onda i ovaj prekid zbog korone… Šteta, jer ja sam se osjećao dobro i početkom listopada sam odigrao cijeli susret, te sam planirao da ću se do kvalifikacija kroz ligaške susrete vratiti u natjecateljski ritam. Liga se na kraju nije igrala, tako da je situacija složena. Osjećam se dobro, ali nisam u natjecateljskom ritmu.

Koljeno je u redu?

Da, u početku sam samo u glavi imao bojazan, no sada je sve u redu. Šteta samo što nemam utakmica u nogama…

Na kraju ostaje za poželjeti da u subotu izborite dobar rezultat, idealno bi bilo pobjediti, uoči uzvrata u utorak.

Treba reći da će to biti težak susret i da s obe strane neće biti nikakvih ludosti. Vidjet ćemo kako će susret završiti, no na koncu će se odlučivati kod nas. Naravno da ćemo pokušati u uzvrat donijeti što bolji rezultat, no mislim da i treneri idu u tom smjeru da se ovdje postavimo defenzivno i orijentiramo na brze kontre. Otvorenu borbu ćemo radije ostaviti za uzvrat. 

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Bruno Jakovljević napustio Vrgorac i pristupio Futsal Gorici!

Bruno Jakovljević više nije igrač Vrgorca! Objavio je to vrgorački prvoligaš na svojim službenim stranicama, …

Jefferson Breno Ferreira Alves – novi Brazilac u Makarskoj!

Novo Vrijeme je danas predstavilo novo pojačanje za sezonu koja je pred nama. Brazilac Jefferson …