UEFA Futsal Liga prvaka | 55 klubova u lovu na naslov prvaka Europe

Krovna europska nogometna organizacija objavila je popis od 55 klubova koji ulaze u ovosezonsko izdanje UEFA Futsal Lige prvaka. Najboljih 9 klubova prema UEFA koeficijentu ima osiguran nastup u Glavnoj rundi natjecanja (TOP 32), dok preostalih 46 klubova svoj put započinje u Preliminarnoj rundi natjecanja.

Španjolska, Portugal, Rusija i Kazahstan daje po 2 kluba u natjecanje, a svi oni s natjecanjem započinju u Glavnoj rundi. Uz njih, mjesto u TOP-32 ima osiguran i slovenski Dobovec koji se nalazi na 9.mjestu klupskog rankinga. Naš Olmissum se nalazi na 16.mjestu ljestvice, te će natjecanje započeti u Preliminarnoj rundi.

UEFA Futsal Liga prvaka se zbog situacije s korona-virusom ove sezone igra u izmijenjenom formatu. Naime, čitav turnir će se odigrati po nokaut-sistemu na jednu utakmicu, gdje će se ždrijebom odrediti domaćin susreta. Na završni turnir plasirat će 8 momčadi.

Ždrijeb Preliminarne runde natjecanja obavit će se 27.listopada, a utakmice su na rasporedu od 24. do 29.studenog. Glavna runda natjecanja (TOP-32) na rasporedu je od 12. do 17.siječnja slijedeće godine, dok je poslijednja runda (TOP-16) uoči završnog turnira zakazana između 16. i 21.veljače. Termin održavanja završnog turnira UEFA Futsal Lige prvaka još nije poznat, no trebao bi se održati u travnju ili svibnju.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Vrgorac domaćin neslužbenog Superkupa!

S obzirom na to da je Olmissum prošle sezone osvojio i kup i prvenstvo, ove …

FIFA WC 2021. | Poznati svi sudionici osmine finala!

Okončano je natjecanje po skupinama na Svjetskom prvenstvu, te su poznati svi sudionici osmine finala! …