Fabet kladionica

1.HMNL | Kako privesti prvoligašku sezonu kraju…?

Nakon što je Izvršni Odbor HNS-a donio odluku o odigravanju svih natjecanja do 28.lipnja, postavlja se pitanje kako će se natjecanje 1.HMNL privesti kraju. Naime, zbog situacije u Hrvatskoj uzrokovane pandemijom korona-virusa, trenutno je na snazi prekid svih natjecanja, no ozbiljnost situacije ne daje za naslutiti kada bi se sportska natjecanja mogla nastaviti. Prekinute su i aktivnosti klubova, te je samim time jasno da će prije eventualnog nastavka sezone klubovi trebati proći kroz određeni pripremni period. Sasvim je izvjesno da se sportska natjecanja neće nastaviti prije početka svibnja, a možda i kasnije ukoliko pandemija s korona-virusom poprimi šire razmjere. Danas je zaista teško reći kako će se prvoligaška sezona privesti kraju. Naime, ostala su još tri kola ligaškog dijela natjecanja i doigravanje, te je jasno da klubovi i vodstvo natjecanja trebaju naći zajednički jezik kako privesti sezonu kraju.

U Slovačkoj je proglašen kraj sezone, te je vodeći MIMEL Lučenec proglašen prvakom. Takav scenarij moguć je i u Hrvatskoj, no pitanje je koliko je to realna opcija. Naime, MIMEL Lučenec je u Slovačkoj bio izuzetno dominantan, te je njihov trijumf bio sasvim izvjestan. U Hrvatskoj pak nekoliko momčadi ima šampionske ambicije, te zasigurno ne bi bile oduševljene takvim raspletom. Nekoliko se rješenja spominju kao moguća, te je pitanje što će vodstvo natjecanja i predstavnici klubova izglasati kao najbolje rješenje. Da li je to odigravanje svih susreta u ubrzanom ritmu, skraćivanje doigravanja na četiri prvoplasirane momčadi ili pak neka druga opcija… Jedno je sigurno, zdravlje i sigurnost je sada na prvom mjestu, a do odluke o sudbini prvoligaškog natjecanja proći će još izvjesno vrijeme.

Kontaktirali smo trenere prvoligaških momčadi u potrazi za optimalnim rješenjem, te Vam uskoro donosimo njihova razmišljanja.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Futsal DInamo pobjednik turnira u Gospiću!

U sjeni Superkupa na kojem su nastupile četiri najbolje hrvatske momčadi iz prošle sezone, i …

Luka Perić u dresu Futsal Dinama!

Luka Perić novo je pojačanje Futsal Dinama! 25-godišnji reprezentativni pivot u redove zagrebačkih “plavih” dolazi …