1.HMNL | Kako privesti prvoligašku sezonu kraju…?

Nakon što je Izvršni Odbor HNS-a donio odluku o odigravanju svih natjecanja do 28.lipnja, postavlja se pitanje kako će se natjecanje 1.HMNL privesti kraju. Naime, zbog situacije u Hrvatskoj uzrokovane pandemijom korona-virusa, trenutno je na snazi prekid svih natjecanja, no ozbiljnost situacije ne daje za naslutiti kada bi se sportska natjecanja mogla nastaviti. Prekinute su i aktivnosti klubova, te je samim time jasno da će prije eventualnog nastavka sezone klubovi trebati proći kroz određeni pripremni period. Sasvim je izvjesno da se sportska natjecanja neće nastaviti prije početka svibnja, a možda i kasnije ukoliko pandemija s korona-virusom poprimi šire razmjere. Danas je zaista teško reći kako će se prvoligaška sezona privesti kraju. Naime, ostala su još tri kola ligaškog dijela natjecanja i doigravanje, te je jasno da klubovi i vodstvo natjecanja trebaju naći zajednički jezik kako privesti sezonu kraju.

U Slovačkoj je proglašen kraj sezone, te je vodeći MIMEL Lučenec proglašen prvakom. Takav scenarij moguć je i u Hrvatskoj, no pitanje je koliko je to realna opcija. Naime, MIMEL Lučenec je u Slovačkoj bio izuzetno dominantan, te je njihov trijumf bio sasvim izvjestan. U Hrvatskoj pak nekoliko momčadi ima šampionske ambicije, te zasigurno ne bi bile oduševljene takvim raspletom. Nekoliko se rješenja spominju kao moguća, te je pitanje što će vodstvo natjecanja i predstavnici klubova izglasati kao najbolje rješenje. Da li je to odigravanje svih susreta u ubrzanom ritmu, skraćivanje doigravanja na četiri prvoplasirane momčadi ili pak neka druga opcija… Jedno je sigurno, zdravlje i sigurnost je sada na prvom mjestu, a do odluke o sudbini prvoligaškog natjecanja proći će još izvjesno vrijeme.

Kontaktirali smo trenere prvoligaških momčadi u potrazi za optimalnim rješenjem, te Vam uskoro donosimo njihova razmišljanja.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

SUPERKUP | Olmissum – Uspinjača 25. rujna u Omišu!

Prvak 1. Hrvatske malonogometne lige, Olmissum i osvajač Hrvatskog malonogometnog kupa, Uspinjača Gimka će 25. rujna s početkom …

SP 2021 | Predstavljena službena maskota!

Naša U19 reprezentacija je prošle godine u Latviji osvojila povijesno europsko srebro. Sljedeće godine se …