1.HMNL | Robert Hertl potvrdio odlazak s klupe Uspinjače!

Prošlo je već mjesec dana otkako Robert Hertl više nije trener Uspinjače! Nakon susreta 13.kola u kojem je Uspinjača poražena od Alumnusa (2:4), Hertl je napustio klupu Uspinjače, te je u narednim susretima na klupi “žute podmornice” sjedio uglavnom Boris Durlen. Zanimljivo, u spomenutom susretu s Alumnusom na golu Uspinjače je bio igrač Mario Pintar, jer je Uspinjača odlaskom Dokuzovića i ozljedom Krilanovića ostala bez vratara. Naknadno je angažiran reprezentativni vratar Franko Bilić, no susret s Uspinjačom očito je bila kap koja je prelila čašu strpljenja trenera Roberta Hertla koji je napustio klub. S obzirom da odlazak Hertla s klupe Uspinjače nismo službeno objavili, velik dio futsal javnosti nije imao saznanja da je Hertl napustio Uspinjaču. Javio nam se stoga Hertl, te u kratkom razgovoru potvrdio kako od kraja siječnja više nije trener Uspinjače. Hertl nije bio raspoložen za velike izjave, već je kao svoj službeni stav iznio slijedeće:

Poštovani!
Poslije utakmice s MNK Alumnusom donio sam odluku 
da napuštam MNK Uspinjaču zbog nepoštivanja dogovora od strane 
Borisa Durlena.
Sportski pozdrav!

 

Ostaje za vidjeti da li će u Uspinjači do kraja sezone angažirati novog trenera, no s obzirom da do toga do današnjeg dana nije došlo za vjerovati je kako će momčad i dalje voditi igrački dvojac Piplica-Bartolucci.
Uspinjača je inače u proljetnom dijelu sezone osvojila tek 2 boda, što ih je dovelo u vrlo tešku situaciju u borbi za opstanak. Uspinjača ima samo 2 boda više od poslijednjeg Broda 035 Simplex, koji im nakon nadolazeće stanke dolazi u goste u možda presudnom susretu u borbi za opstanak.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-jug | Nova pojačanja u kninskoj momčadi

Nakon što smo prošlog tjedna već pisali o pojačanjima u redovima MNK Knin, u novom …

UEFA odlučila: Futsal Liga prvaka u nokaut-formatu!

Nakon što smo danas objavili da UEFA nakon odgode ždrijeba razmatra mogućnosti promjene formata natjecanja …