1.HMNL | Tko će u doigravanje?

Dva su kola do kraja regularnog dijela sezone, a poznata su dva sudionika polufinala doigravanja (Nacional zagreb i Split Tommy). Za preostala dva mjesta konkuriraju 4 momčadi: Futsal Dinamo, Vrgorac, Square i Uspinjača.
U nastavku smo analizirali raspored i s kakvim izgledima momčadi ulaze u poslijednja 2 kola.

FUTSAL DINAMO (Split Tommy, Alumnus)

Futsal Dinamo je siguran u doigravanju, jer se Vrgorac i Square međusobno susreću u poslijednjem kolu, no momčad Miće Martića stavili smo na ovaj popis jer nema osigurano 3.mjesto! Za to su im teoretski potrebna još 2 boda. Futsal Dinamo ima bolji međusobni omjer od Vrgorca, no lošiji od Squarea. U poslijednja 2 kola Futsal Dinamo će ugostiti Split Tommy, te gostovati kod Alumnusa. Splićani su osigurali 2.mjesto, te im bodovi nisu toliko važni, no Alumnus je u teškoj borbi za opstanak, te će u poslijednjem kolu po svemu sudeći trebati pobjedu za opstanak. No ipak, Futsal Dinamo je jako kvalitetna momčad za koju vjerujemo da će očuvati 3.mjesto!

VRGORAC (Nacional Zagreb, Square)

Vrgorčani trenutno zauzimaju mjesto koje vodi u doigravanje, no imaju izuzetno težak raspored u poslijednja 2 kola. Najprije dočekuju vodeći Nacional, a zatim gostuju kod Squarea. Vrgorčanima su teoretski za očuvanje 4.mjesta na ljestvici potrebna minimalno 2 boda. No remi u Dubrovniku u tom bi slučaju trebao biti s više golova od rezultata 2:2 koliko su igrali Vrgorac i Square u vrgoračkom Domu sportova. Po svemu sudeći, Vrgorčani će trebati pobjedu u Dubrovniku za plasman u doigravanje…

SQUARE (Murter, Vrgorac)

Square je trenutno na 5.mjestu, no imaju raspored koji obećava. Gostovanje na Murteru ne bi trebalo predstavljati problem za momčad Marinka Mavrovića, a onda u poslijednjem kolu u Dubrovnik stiže Vrgorac. Izgubi li Vrgorac od Nacionala, Squareu će u poslijednjem kolu biti dostatan i remi. U svakom drugom slučaju Square će trebati pobjedu protiv Vrgorca kako bi se domogao doigravanja.

USPINJAČA (Osijek Kelme, Murter)

Uspinjača u završna 2 kola ulazi tek s teoretskim izgledima za doigravanje. Matematika je tu jasna: Uspinjača treba obe pobjede i povoljan ishod ostalih susreta. Za Uspinjaču će zasigurno biti težak slijedeći susret u kojem gostuju kod Osijeka, kojem su bodovi potrebni u borbi za opstanak. Bodovi protiv “davljenika” Murtera ne bi trebali biti upitni. S obzirom da Vrgorac ima bolji međusobni omjer, teorija koja vodi Uspinjaču u doigravanje su oba poraza Vrgorca, te senzacionalni poraz Squarea na Murteru. Uspinjača ima bolji međusobni omjer od Squarea, te bi u tom slučaju zbog boljeg omjera “žuta podmornica” izborila doigravanje. Procjenite sami koliko je to realno…

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Crnica u sjajnoj utakmici nadvisila Vrgorac za prve ovosezonske bodove!

U utakmici 4. kola 1.HMNL posljednjeplasirana Crnica na Baldekinu je dočekala zahuktali Vrgorac. Osokoljeni dvjema …

Olmissum na Ribnjaku zaustavio Futsal Pulu

Olmissum je večeras na svom Ribnjaku dočekao Futsal Pulu i prekinuo njihov niz pobjeda, te …