1.1 C
New York
spot_img
spot_img

1.HMNL | Zoković se povlači, Split traži novog predsjednika!

Objavljeno:

Ivo Zoković se povlači s mjesta predsjednika FC Split! Vijest je to koju je jučer klub objavio putem svojih službenih stranica raspisujući pri tom natječaj za novog predsjednika kluba. Vijest je ovo koja je mnoge iznenadila, no imajući u vidu dugogodišnji vijek Ive Zokovića u futsalu kao i činjenicu da vrijeme čini svoje i da je neizbježna “svježa krv” u strukturama kluba, vijest o odlasku jedne od istinskih ikoni hrvatskog futsala donekle je i očekivana.

Ivo Zoković je od samih početaka na čelu kluba, uz kratko izbivanje u sezoni 2019/2020 kada je Split bez Zokovića na čelu ispao iz prvoligaškog društva. U ljeto 2020. godine Zoković se vratio u klub kako bi ga spasio od gašenja, a nakon tri i pol godine i stabilizacije kluba odlučio je kako je vrijeme za odlazak. Klub je na svojim stranicama objavio uvjete natječaja za novog predsjednika, a cijeli natječaj prenosimo u nastavku.

Evo je došlo vrijeme i za jednu nesvakidašnju objavu. Naš dragi predsjednik kluba Ivo Zoković odlučio je da je došlo vrijeme za promjenu na mjestu predsjednika našeg kluba. Zoka misli da je vrijeme za možda neke mlađe i sposobnije ljude, a i godine čine svoje, stoga je MNK Split raspisao

NATJEČAJ
izbora za predsjednika MNK SPLIT

Malonogometni klub SPLIT u postupku je provedbe izbora za novog predsjednika kluba, te ovim natječajem poziva sve zainteresirane pojedince, fizičke i pravne osobe koje imaju iskustva, znanja, ideja, vještina i volje za uključenjem u svakodnevni rad i organizaciju kluba i provedbu njegovih aktivnosti, da se kandidiraju za predsjednika MNK SPLIT.

Prijave se podnose pisanim putem (u zatvorenim omotnicama, na adresu MNK SPLIT, Osječka 11, 21000 Split, s naznakom „Kandidatura za predsjednika“), u roku od 30 dana od objave ovoga natječaja.

Prijaviti se mogu svi punoljetni, poslovno sposobni državljani Republike Hrvatske, koji smatraju da svojim kompetencijama, iskustvom, voljom i znanjem mogu doprinijeti još boljem radu i statusu MNK SPLIT, osim:

Aktivni nogometni sudac, niti osoba koja je to bila u posljednje 3 (tri) godine
• Članovi pravnih osoba koje obavljaju djelatnost organiziranja sportskih kladionica, kao i osobe koje su to bile posljednje 3 (tri) godine
• Članovi tijela pravnih osoba koje obavljaju djelatnost organiziranja sportskih kladionica, kao i osobe koje su to bile posljednje 3 (tri) godine
• Menadžer u sportu i s njima izjednačene osobe u Zakonu o sportu, odnosno posrednik za transfere igrača ili ugovaranja utakmica, kao niti osoba koja je to bila posljednjih godinu dana
• Osobe koje ne mogu biti članovi uprave, odnosno nadzornog odbora dioničkog društva prema odredbama Zakona o trgovačkim društvima i zakona kojim se uređuje sprječavanje sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti
• Osobe koje su u posljednje 3 (tri) godine pravomoćno kažnjene za kaznena djela ili prekršaje u sportu i u vezi sa sportom
Osobe koje s menadžerima u sportu i s njima u Zakonu o sportu izjednačenim osobama i članovima pravnih osoba te članovima tijela pravnih osoba koje obavljaju djelatnost organiziranja sportskih kladionica djeluju zajednički u smislu povezanih osoba definiranih Zakonom o sportu
• Osobe koje su ovlaštene za zastupanje u pravnoj osobi koja ima sklopljene ugovore o ulaganju u fizičke osobe u sustavu sporta na temelju kojih imaju pravo na dio prihoda koji proizlaze iz obavljanja njihove djelatnosti, a koji po svojem sadržaju odgovaraju poslovima menadžera u sportu
• Dioničar nogometnog kluba – sportskog dioničkog društva u RH
• Član tijela upravljanja drugog nogometnog kluba iz RH
Predsjednik se bira na mandat od 4 (četiri) godine, s mogućnošću ponovnog reizbora. Predsjednika bira Skupština kluba običnom većinom glasova svih članova Skupštine (najmanje 3 glasa).
Predsjednik zastupa i predstavlja Klub, saziva i predsjedava sjednicama Skupštine i Izvršnog odbora, sklapa ugovore i poduzima druge pravne radnje u ime i za račun Kluba, te vodi poslove Kluba sukladno odlukama klupskih tijela.
Predsjednik potpisuje opće akte koje donosi Skupština i Izvršni odbor.
Predsjednik je odgovoran za podnošenje Skupštini prijedloga godišnjeg financijskog izvješća.

Prijava za kandidata za predsjednika sadržava:
• Dokaz o hrvatskom državljanstvu
• Uvjerenje o nekažnjavanju (ne starije od 6 mjeseci od dana objave poziva)
• Životopis i dokumentacija kojom se potkrepljuje dosadašnje iskustvo, životno i profesionalno, sve što kandidat smatra relevantnim i vrijednim istaknuti prilikom kandidature)
• Kratak plan i program razvoja i rada Kluba u budućem razdoblju, za 2-godišnje ili 4-godišnje razdoblje, kao podloga za intervju s članovima Skupštine.

Funkcija Predsjednika MNK SPLIT isključivo je počasnog karaktera, te predsjednik za svoj rad nema pravo na naknadu.
Poželjni kandidati su osobe sportskog duha, ne nužno samo iz malonogometnog i nogometnog okruženja, koje su ostvarene u profesionalnom smislu, a imaju volje, želje, znanja i motivacije za sudjelovanje u javnom radu i funkcioniranju MNK SPLIT.
Prethodno iskustvo u rukovođenju, organizaciji, marketingu, poslovnim pregovorima i slično iskustvo u pogledu menadžmenta je dobrodošlo.

Pozivamo Vas da iskoristite ovu jedinstvenu priliku i postanete predsjednikom najtrofejnijeg malonogometnog kluba u Hrvatskoj.

Srdačan sportski pozdrav!
Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave