Fabet kladionica

Ante Kosor: “Najveća satisfakcija mi je zajedništvo nas igrača i naših navijača”

Preostale su još samo dvije utakmice do kraja Lige za popunu 1.HMNL, a još neznamo niti jednog putnika u elitni rang hrvatskog futsala. Jedino zasad poznato je to da je Futsal Gorica “Epic Brozo” definitivno otpala iz utrke, te će se dva putnika u 1. HMNL tražiti iz terceta Torcida, Osijek i Šibenik 1983. A pred super bitno gostovanje “Funcuta” u Velikoj Gorici postavili smo nekoliko pitanja njihovom neočekivanom junaku ovih kvalifikacija, Anti Kosoru.

Liga za popunu 1.HMNL je ušla u samu završnicu i izgleda da ćemo gledati foto finiš. Vi ste u poziciji “lovca”, te hvatate jednu od prve dvije pozicije koje donose ostanak u društvu najboljih. Kako ste Vi doživjeli četiri prethodna susreta ovih kvalifikacija?

Mišljenja sam da su prva dva susreta definitivno za zaborav, jer naš pristup kojeg nalaže trenutna situacija u kojoj se nalazimo, nije bio na traženom nivou. Isto tako mislim da smo zadnja dva susreta odigrali dobro i što je najbitnije do kraja kvalifikacija ovisimo sami o sebi.

Vaš sljedeći suparnik, Gorica, je otpala iz svih kombinacija, no sigurno je da će turopoljci igrati za svoju čast i da Vam neće biti lako doći do željenih bodova, koji su Vam uzgred rečeno imperativ. Što možemo očekivati od Vaše ekipe u ovom susretu, te što Vi očekujete od Gorice i kako ste se pripremili za njih?

U ovom susretu od svoje ekipe očekujem angažman minimalno na razini zadnjeg susreta sa Torcidom, za kojeg mislim da nam mora biti putokaz, te sam siguran da ukoliko ponovimo takvu igru da onda neće ni pozitivan rezultat izostati. Što se tiče Gorice mogu reći da su pripreme tekle jako dobro i ozbiljno, jer se ipak radi o ekipi koja nam je uzela jako važne bodove na Baldekinu i iako nemaju više izgleda za plasman u 1.HMNL, očekujem jako zanimljiv dvoboj.

Puno je kombinacija i prerano je kalkulirati, no nekako je najizglednije da će se u izravnom dvoboju zadnjeg kola između Vas i Osijeka tražiti putnik u 1.HMNL za sezonu 2022./2023. Smatrate li da je tako i najpravednije, odnosno tko se u međusobnom okršaju pokaže boljim da je onda taj i zaslužio promociju?

I ja osobno smatram da je najpravednije da pobijedite rivala u međusobnom susretu i na taj način ostvarite plasman u 1. ligu. Isto tako iskreno mogu kazati da je po do sada odigranim susretima ekipa Osijeka na mene osobno ostavila najbolji dojam, jer se radi o skupini sjajnih individualaca, te je sigurno da će nas čekati jedna odlična utakmica na punom Baldekinu u kojoj će ipak Šibenik 1983 potvrditi svoj prvoligaški status.

Može biti slika sljedećeg: 3 ljudi

Čeka nas finale 1.HMNL, a uvjereni smo da i Vi pratite rasplet. Tko će po Vama na kraju doći do naslova, Futsal Pula ili Novo Vrijeme?

Prognoze kod finalnih utakmica su nezahvalne i zato ne podcjenjujući Pulu, za koju smatram da je jako dobra ekipa, ipak ću samo izraziti svoje mišljenje i reći da je Novo Vrijeme blagi favorit za naslov. Ako se ne varam Makaranima je ovo peto finale u nizu i kod utakmica ovakvog značaja najčešće prevlada iskustvo.

Koji Vas je igrač posebno oduševio u ovoj sezoni 1.HMNL, pa da tako kažemo tko je po Vama “MVP” lige?

Po meni to bi definitivno bio Toni Jelavić iz Novog Vremena, jer je on po mom mišljenju jedan od najkompletnijih igrača lige.

Nije Vas bilo na radaru skoro cijelu sezonu i onda ste odjednom postali jako važna karika trenera Strunje u ovim kvalifikacija. Postigli ste tri pogotka, a posebno vrijedi izdvojiti onaj u posljednjim trenucima susreta u Osijeku, koji će se na kraju možda pokazati i presudnim za ostanak. Kako Vi komentirate Vaš status u ekipi ove sezone i osjećate li sada kad ste “proigrali” da ste mogli i ranije dobiti veću minutažu?

Pa da, nije me bilo na radaru, a razlog je ponajviše ozljeda leđa zbog koje sam se punim treninzima priključio tek krajem prvog dijela prvenstva. Kada pričamo o golu iz Osijeka onda mogu reći da mi je on posebno drag jer do pete minute susreta, zbog greške u zapisničkom sistemu (op.a sustav “Comet”) bio sam na tribini i čekao rasplet situacije, koja se eto hvala Bogu na kraju razvila pozitivno i za mene, a pokazalo se na kraju i za moju ekipu. Što se tiče moje minutaže i statusa mislim da je to u velikom postotku ovisilo samo o meni i mojoj fizičkoj spremi. No isto tako želim posebno naglasiti da je Šibenik moj grad i da je ovo i moj klub u kojem sam od samih početaka i osnutka, te ekipi uvijek stojim na raspolaganju koliko me i kad me bude trebala. Osobno najveća satisfakcija u cijeloj ovoj priči mi je zajedništvo i atmosfera između nas igrača i naših navijača.

Opis fotografije nije dostupan.

Posebno je zanimljivo da ste u većini slučajeva trenerov “joker” kad se igra golman-igrač. Jako često baš Vi u tim situacijama svojom ljevicom akcije završavate udarcem prema golu. Možete li nam otkriti da li je to uvježbani dogovor s treninga ili se baš tako zavrti akcija da na kraju Vi “slučajno” ostanete u najboljoj poziciji za završetak napada udarcem ili ključnim dodavanjem?

Prije bih rekao da sa suprotne strane Šućur ne može ništa pogoditi (kroz smijeh nam kaziva Ante), pa smo težište napada prebacili na moju stranu terena. Šalu na stranu, nije to ništa uigrano za mene, tako se poklopi napad, a najbitnije je da funkcionira.

I za kraj možete li nam otkriti kakvi su Vam planovi za Vašu futsal budućnost?

Iskreno do sad o tome nisam razmišljao i još nemam konkretnih planova, osim da su svi moji sadašnji planovi vezani isključivo za Šibenik 1983. Isto tako trenutno pohađam seminare za dobijanje futsal C licence za trenera, pa tko zna možda se u bližoj budućnosti okušam i u trenerskim vodama.

Opis fotografije nije dostupan.

O nama Joso Dujić

avatar

Moglo bi vas zanimati

1.HMNLŽ | Raspored i delegiranje dvoboja 1. kola

Započinje natjecanje 1.HMNL za žene! Vikend pred nama donosi utakmice 1. kola nove natjecateljske sezone …

2.HMNL-jug | Trijumf Porto Tolera u Šibeniku!

U zaostalom susretu 7. kola 2.HMNL-jug Porto Tolero je ostvario veliku pobjedu na gostovanju u …