Ante Piplica: “Poštujemo Olmissum, ali mi idemo po bodove!”

Naizgled miran i povučen, tipično golmanski, ali gadno se varate. Čovjek koji je već dvije godine u Uspinjači Gimki, sa samo dvadeset godina na leđima, živi za taj klub i daje dvjesto posto od sebe i to sigurno daje vjetar u leđa njegovim suigračima da mu igraju obranu kako treba i da on sačuva mrežu netaknutom. Za najavu utakmice Olmissum – Uspinjača Gimka smo zamolili Antu Piplicu. Koliko živi za Uspinjaču Gimku ćete pročitati u nastavku. U prvom kolu je Gimka svladala Vrgorac sa 6:1, te tako najavila da neće bit samo prolaznik u ovoj sezoni.

Prije svega, hvala Vam na pristanku za intervju. Zasigurno je lijepo ući u sezonu kao prošlogodišnji osvajač kupa. Stvara li Vam to nekakav oblik tereta na leđima ili idete kroz sezonu kao da se nije ni dogodilo?

Hvala Vama na pozivu i želim ovom prilikom iskazati potporu vašem radu, jer ste digli portal na zavidnu razinu i to je ono što me najviše veseli kao ljubitelja futsala!
Da, lijepo je imati to na umu, no iskren da budem, više osjećam nekakav motiv da napravimo to ako je moguće opet, nego pritisak, jer zbog toga svi i igramo ovaj sport. Naravno da ćemo si s vremenom stvoriti i sami određeni pritisak, no kako se kaže: “Bez pritiska je bezveze”!

Sigurno je lijepo započeti prvenstvo uvjerljivom pobjedom i to sa jednim primljenim pogotkom. Kako ste Vi vidjeli tu utakmicu, te kakvi su planovi Uspinjače Gimke u ovoj sezoni?

Da,  jako je lijepo ući u prvenstvo sa pobjedom, pogotovo protiv ekipe Vrgorca koja je poznata kao jako neugodna ekipa. Mislim da možda rezultat malo i vara jer je i Vrgorac stvorio dosta šansi, ali opet i mi smo sami sebe uskratili za još koji pogodak. Drago mi je da smo poslije Omiša kvalitetno i odgovorno prenijeli većinu trenerovih zamisli, no međutim, to treba zaboraviti i okrenuti se novim izazovima.
Planovi Uspinjače Gimke su svakako iskorak u prvenstvu i cilj obrane pobjednika kupa. Ova ekipa možda nema lanjsku kvalitetu, no ima ogroman voljni moment koji, ja sam uvjeren će to nadoknaditi ove sezone.

Prije otprilike 20 dana ste se već susreli sa Olmissumom, te je ta utakmica bila tvrda i na kraju su Omišani tijesno slavili i odnijeli prvu ovosezonsku pobjedu protiv Vas, te i prvi trofej ove sezone. Kako gledate sada na Olmissum i što mislite koliko daleko mogu ove godine?

Da, prije svega čestitam Olmissumu na pobjedi i na prvom trofeju ove sezone. Ekipa Olmissuma je jedna jako zdrava cjelina koja je po meni, primjer za svaki klub. Struka u klubu na čelu sa trenerom Maretićem je prošle sezone uz potporu uprave radila marljivo i vrijedno, te su s razlogom osvojili titulu. Primjer da se rad uvijek vrati je točno u Olmissumu.

Koliko Uspinjača Gimka može ove godine?

Smatram da Uspinjača Gimka ove sezone sigurno može napraviti dobar rezultat. Koliko? To je na nama da pokažemo. Iskreno se nadam da ćemo napraviti toliko željeni iskorak u prvenstvu i ostaviti utisak u kupu jer stvarno vjerujem u svoje suigrače i trenera. Podredit ćemo sebe maksimalno klubu i ekipi, te sam uvjeren da uspjeh neće izostati. 

Koga vidite kao favorita za osvajanje naslova, a koga kao “Dark horse”?

Kao favorita zasigurno vidim Olmissum i Novo Vrijeme, a kao Dark Horse vidim Uspinjaču Gimku.

Kratka najava slijedeće utakmice?

Očekuje nas utakmica u kojoj se stvarno imamo pravo nadati nečemu, jer smo to dokazali utakmicom u superkupu. Poštujemo Olmissum, ali naš cilj je otići dolje po bodove, bez obzira tko igrao protiv nas. 

O nama Luka Mladinić

avatar
Novinar na portalu od 2020 godine...

Moglo bi vas zanimati

NAJAVA | Mato Stanković gost Davora Lopina na Dubrovačkoj TV

Večeras s početkom u 20:00 sati ne propustite pogledati sportsku emisiju TIME OUT na Dubrovačkoj …

2.HMNL-zapad | Veruda uvjerljiva protiv Siscie

Nakon što su u subotu Jesenje i Otočac podijelili bodove odigravši 3:3, jučer je odigran …