24 C
New York
spot_img
spot_img

Ante Piplica: ”Za bolji rezultat moramo preorati cijeli teren uzduž i poprijeko!”

Objavljeno:

Uspinjača Gimka ovo kolo na svom terenu dočekuje poljuljane Makarane, tj. ekipu Novog Vremena. Sama Gimka nije ušla u proljetni dio kako treba, te već tri kola zaredom ne znaju za bodove, a kamoli pobjede. Zasigurno da će ovaj susret biti zanimljiv za gledati, te kako će zaljubljenici u futsal uživati u predstavi obiju ekipa. Za najavu susreta, te komentar dosadašnjeg dijela smo zamolili čuvara mreže Uspinjače, Antu Piplicu.

Nakon pobjede u Vrgorcu na startu proljeća ušli ste u negativni niz. Kako gledate na posljednja tri susreta gdje ste ostali praznih ruku?

Ulazak u sezonu nije mogao biti bolji s obzirom da je Vrgorac jedan od najtežih gostovanja u ligi, uspjeli smo se vratiti od tamo sa punim plijenom i vjerovali smo da možemo tako nastaviti i u idućim utakmicama. Protiv Omiša smo nastojali pružiti što bolju utakmicu, što smo i uspjeli, ali ekipa Omiša je zasluženo uzela bodove svojom kvalitetom koja je za ovu ligu razina iznad. Protiv Crnice smo odigrali utakmicu u dva poluvremena i jednostavno nakon loše predstave u prvom poluvremenu nismo uspjeli nadoknaditi zaostatak i smatram da je ekipa Crnice čak možda od ove tri utakmice bila najlakša za igrati jer mi je neshvatljivo kako jedna ekipa puna plemenitih igrača može sebi dozvoliti na domaćem terenu neizvjesnost. Ekipa Alumnusa je po meni najpodcjenjenija ekipa lige i vjerujte da nije slučajnost njihovo stanje na tablici, jer ti momci su zaslužili svojim fanatizmom i pristupom ovakve rezultate, a trener Ungarov je još jednom pokazao svoje znanje. Protiv nas su bili dominantni tokom cijele utakmice. Mi smo pokazali da ako nećemo igrat na rubu faula svaku utakmicu i ako nećemo bit u stanju u svakom trenutku preorati teren, da nećemo do bodova.

Tri uzastopna poraza su Vas dovela u nezahvalnu poziciju na ljestvici. Može li se Uspinjača protiv Novog Vremena vratiti na pobjednički kolosijek?

Smatram da Uspinjača bez obzira na predstave u proljetnom dijelu sezone ne pripada donjem domu, no to treba potvrditi na terenu i smatram da je to jedino mjerilo u svemu. Iskreno, smatram da se protiv Novog Vremena imamo čemu nadati. Ja vjerujem u svoju ekipu i smatram da bodovi mogu ostati u Zagrebu bez obzira na protivnika i mi se općenito moramo postaviti tako da se zna kad netko dolazi u Zagreb da ga čeka 40 minuta sportskog rata.

Novo Vrijeme je također u negativnom ritmu. Makarani su u posljednja tri susreta osvojili tek jedan bod. Kako gledate na momčad Tea Strunje i da li Vas iznenađuju njihovi posljednji rezultati?

Novo Vrijeme je u negativnom ritmu i mišljenja sam da ta ekipa od početka sezone ne igra kako smo navikli. Ne sumnjam u stručnost Tea Strunje, smatram da i iz ove ekipe izvlači maksimum, ali jednostavno smatram da igrači koji trenutno imaju dobru rolu dolje su mahom igrači koji nisu bili zapaženi toliko u proteklim sezonama! Smatram također da Brazilci nisu na tragu onih koji su već bili i kad se sve to zbroji dobijemo Novo Vrijeme koje može dobivati ekipe na respekt prema imenu, ali teško će napraviti neki ozbiljan iskorak prema titulama jer su im rotacija i kadar dosta skromni.

 

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba

 

Trenutni plasman Uspinjače Gimke je ispod klupskih očekivanja. Kakav je realan domet Vaše momčadi?

S obzirom na vodstvo kluba, rezultati i razmišljanja se debelo razilaze i smatram da je naše stanje na tablici nerealno s obzirom da imamo kvalitetu za miran opstanak u ligi, a ne borbu za opstanak, no Bože moj, sami smo se doveli u ovu situaciju i sad moramo pokazati karakter i izvaditi se iz ove nezahvalne situacije. Liga nije nimalo laka i broj bodova za opstanak se drastično promijenio naspram prošle godine. Ekipa Uspinjače može izboriti playoff samo ako će ginuti na terenu i ako će bit spremna u svakom trenutku preorati teren uzduž i poprijeko.

Za vrijeme zimskog prijelaznog roka Predsjednik Korab Morina Vas je istaknuo kao jednog od rijetkih igrača koji je ispunio klupska očekivanja. Kako komentirate te riječi alfe i omege kluba?

Takve riječi sigurno gode uhu no nisam osoba koja se voli isticati. Pogotovo je teško išta govoriti s obzirom na trenutno stanje na tablici. Korab je jako direktan i nastojim opravdati njegovo povjerenje i drago mi je pročitati takvo nešto, ali to gledam prvenstveno kao motiv za još veću želju za poštenim dokazivanjem i radom. Futsal je prvenstveno moj doručak, ručak i večera, a tek onda dolaze druge stvari. Futsal je timski sport i sigurno da nije suigrača ne bi ni ja mogao ovakvo nešto pisati, ali moram tu istaknuti svog suigrača Renata Koturovića koji mi uvelike pomaže sa svojim savjetima što se tiče sporta i smatram da je idealan primjer za svakog sportaša.
Poruka za kraj Vašim navijačima, te čitateljima CROfutsala!
Želim svim čitateljima da prate portal koji se digao na zavidnu razinu i budu uz male ekrane jer će zasigurno gledati vrhunske i napete utakmice. Poručio bih da se što više ljudi angažira u promociju ovog portala i futsala kao sporta jer stvarno ima potencijal za velike domete u sportu općenito. LP
Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i stajati
Luka Mladinić
Luka Mladinićhttps://www.crofutsal.com
Luka Mladinić je novinar i fotograf CROfutsal portala od ljeta 2020. godine.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave