Fabet kladionica

Borislav Vuković: ‘O ovoj situaciji nemoguć je apsolutni konsenzus!’

Kroz protekla dva dana objavljivali smo priopćenja klubova i razgovore s vodećim ljudima hrvatskih prvoligaša na temu nastavka natjecanja. Za kraj smo ostavili Novo Vrijeme Apfel, ne samo zbog toga što je riječ o aktualnom prvaku Hrvatske, već i zbog činjenice da je ‘alfa i omega’ Makarana ujedno i prvi čovjek Plenuma prvoligaša.

‘Još krajem travnja predlagao sam predstavnicima prvoligaša nešto slično Španjolskom modelu. Nitko ne bi ispadao iz lige, u 1.HMNL bi ušla dva najbolja drugoligaša, a doigravanje bi se odigralo u jednoj dvorani u 4 dana. Bilo bi to nešto slično nekadašnjem Final Eight kupa, uz TV-prijenos koji bi zasigurno bio hit u euro-razmjerima. Klubovima bi to bila najjeftinija opcija za završnicu prvenstva, a prvaka bismo dobili na parketu. Nešto kasnije predložio sam završnicu sa 6 klubova u doigravanju, no predstavnici klubova nisu pokazali raspoloživost za raspravu.’ – govori nam u uvodu razgovora Borislav Vuković kojem je jasno da je teško naći rješenje koje će zadovoljiti sve strane.

‘Apsolutni konsenzus je u ovoj situaciji nemoguć. Kada govorimo o regularnosti natjecanja, zasigurno je veća regularnost s nastavkom natjecanja negoli imati zaključnu tablicu nakon 15 odigranih kola. Igrati ili ne? Ja sam uvijek za igru. Igrat će se uz sve mjere koje propišu epidemiolozi. Jedna ili dvije pobjede? Možda sve stane u jedan penal. Pa i svjetska i europska prvenstva se znaju tako rješavati, a i naš je futsal nerijetko bio u takvim dramatičnim raspucavanjima. Neigranjem pokazujemo slabosti, a igranjem ćemo postati samo bolji kao sustav i kao organizacija.’ – zaključio je Vuković.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Dubrovačko-neretvanska županijska liga | Odigrani susreti 13. kola

U subotu su odigrani susreti 13. kola Dubrovačko-neretvanske županijske lige u kojem su favoriti ostvarili …

Šibensko-kninska županijska liga | Odigrani susreti 14. kola

Proteklog vikenda odigrani su susreti 14. kola Šibensko-kninske županijske lige, a vodeći dvojac upisao je …