24.7 C
New York
spot_img
spot_img

Bruno Jakovljević: “Zanima nas samo pobjeda!”

Objavljeno:

Posljednje prvenstveno kolo Uspinjača-Gimka odigrala je protiv Alumnusa prilikom čega je momčad Uspinjače slavila pobjedom 3:2. Nakon toga je uslijedila stanka zbog pozitivnih igrača na virus COVID-19 u redovima momčadi Uspinjače. Prije odigravanja prvenstvenog kola na rasporedu je bilo odigravanje zaostalog četvrtfinala kupa Hrvatske prilikom kojeg je Novo Vrijeme osiguralo plasman na “Final Four” rezultatom 3:0. Na cijelu situaciju  i očekivanja prilikom povratka na parket osvrnuo se Bruno Jakovljević – povratnik u redove Uspinjače nakon odigrane sezone u Dobovcu.

Posljednje prvenstveno kolo upisali ste 3 boda protiv Alumnusa. Možemo reći da su vam to bili bitni bodovi s obzirom na stanje tablice. Možete li nam prokomentirati tu utakmicu?

Protiv Alumnusa smo upisali izrazito bitna 3 boda. Utakmica je bila izrazito tvrda i otvorena do zadnje sekunde, no bez obzira na pobjedu, ostali smo dužni dosta toga i mišljenja sam da možemo i moramo puno bolje u sljedećim utakmicama.

Do sada ste upisali dvije pobjede i dva poraza. Koja su Vaša predviđanja o stanju tablice na polusezoni, do kojeg mjesta može Uspinjača?

Slijedi nam izuzetno naporan i težak ritam s obzirom na brojne odgođene utakmice, te će naredni period biti dobar pokazatelj kojim putem će se naša sezona odviti. Moje očekivanje je sredina tablice na polusezoni.

Zbog samoizolacije vaše momčadi zaustavljen je trenažni proces i odigravanje utakmica. Smatrate li da će pauza loše utjecati na povratak Uspinjače na teren ili ćete biti motiviraniji u uzimanju novih bodova?

Bilo kakva pauza tijekom sezone nikako nije dobra za trenažni proces i formu, pogotovo kada je to prisilna pauza. Međutim, to je neka viša sila na koju ne možemo utjecati, ali možemo na treninge i utakmice koje nam slijede, pa nam zbog cijele te situacije motivacije sigurno neće nedostajati!

Poraženi ste u četvrtfinalu kupa u Makarskoj rezultatom 3:0. Možete li nam prokomentirati tu utakmicu?

Prije svega, čestitam Makaranima na prolasku na Final Four. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, unatoč nekim izostancima, nismo realizirali neke svoje šanse dok su oni kaznili svaku našu pogrešku i zasluženo prošli dalje.

U Uspinjači ste prošli sve kategorije futsal akademije te ste se nakon odigrane sezone u Dobovcu vratili u zagrebački klub. Kakav je osjećaj vratiti se među momčad u kojoj ste proveli dugi niz godina?

Moram priznati da je lijepi osjećaj, prije svega jer je to “moj” klub, tu je sve krenulo i drago mi je da me put opet vratio ovdje. Znam na kojoj razini i na koji način funkcionira klub te držim do one da je doma ipak najljepše!

S obzirom na odigranu sezonu u Sloveniji možete li nam malo usporediti njihovu ligu sa hrvatskom?

Uspoređujući hrvatsku i slovensku ligu, naša liga je puno izjednačenija i nezivjesnija, svatko svakoga može pobijediti kao što se i vidi iz dosadašnjih rezultata. Kvaliteta je malo pala s obzirom na prošle sezone, no mislim da je i dalje ispred slovenske lige, dok u Sloveniji Dobovec nema konkurencije.

Putujete u Split gdje vas dočekuje Universitas koji je u prošlom kolu uspio uzeti bod aktualnom prvaku. Možete li nam najaviti tu utakmicu i reći što očekujete od nje?

Sigurno nas očekuje tvrda utakmica, neizvjesna do kraja, pogotovo jer je uvijek teško uzeti bodove na Gripama. Međutim, nas zanima samo pobjeda te ćemo dati sve od sebe da 3 boda putuju u Zagreb!

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave