Aktualno

Crnjac i Ćorluka novi su igrači Split Tommyja, Stojkić “bivši”!

Nakon razlaza s nekim od novopridošlih igrača, u splitskom prvoligašu bilježe nova pojačanja. To su Ante Crnjac i Ante Ćorluka, mladi igrači koji tek trebaju dosegnuti punu igračku afirmaciju. S druge strane, Marin Stojkić više nije vratar splitskog prvoligaša.
Ante Crnjac rođen je 12.travnja 1997.godine, a u Split dolazi iz Kijeva s kojim je bilježio velike uspjehe u mlađim uzrasnim kategorijama. Već sa 17 godina debitirao je za prvu momčad kninskog kluba, te je prošao kroz mlade reprezentativne kategorije i danas je standardni U-21 reprezentativac. Spomenimo i kako je Crnjac na juniorskom turniru Zagreb Futsal Cup u lipnju ove godine predvodio Kijevo do trijumfa, te je proglašen najboljim igračem turnira.
Ante Ćorluka se nakon jednogodišnjeg izbivanja vraća u Split Tommy. Ćorluka je rođen 2.travnja 1994.godine, te je također stalni člank U-21 reprezentacije. Prošlog je ljeta napustio Split Tommy u potrazi za većom minutažom, te je otišao na posudbu u Solin. No u polusezoni je uslijed pogoršanja odnosa na relaciji Split Tommy – Solin došlo do prekida suradnje, te Ćorluka napušta Solin i odlazi u Ustanik. Ustanik je osvojio naslov prvaka 2.HMNL-jug, no ne uspijeva izboriti prvoligaški status. Ćorluka se nakon godinu dana izbivanja vraća u Split Tommy, te kao i Crnjac već neko vrijeme trenira pod paskom trenera Victora Acoste.
Crnjac i Ćorluka nalaze se u Čitluku na pripremama kluba, te će u subotu odigrati prijateljski susret s BiH-premijerligašem Brotnjom.
Marin Stojkić više nije vratar splitskog prvoligaša. Očekivan je to epilog nakon angažmana Žarka Luketina, jer Splićani imaju još i Ivu Jukića na golu. Dogodilo se tako da Split Tommy ima 3 reprezentativna vratara, a mjesta na golu ima samo za jednoga, stoga je odlazak Stojkića koji je figurirao kao treći izbor logičan slijed događanja. Uz spomenutog Luketina i Jukića, Splićani kao treći izbor među vratnicama imaju Matu Tešiju.

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

CROfutsal TIM | Predstavljamo vam nova imena

U kolovozu prošle godine, uoči početka sezone koja se sad polako približava svom kraju, smo …

Liga za popunu 1.HMNL | Raspored i delegiranje 5. kola

U nedjelju su na rasporedu susreti 5. kola “Lige za popunu 1.HMNL” kroz koju Brod …