25.9 C
New York
spot_img
spot_img

Čule i Moro u Splitu, Radić u Podstrani!

Objavljeno:

Posljednjih dana bilježimo nove promjene u sastavu Splita. U redove našeg najtrofejnijeg futsal kluba vratio se Nikola Moro, dok je iz redova gradskog rivala, Universitasa došao Domagoj Čule. Osim dva ulazna transfera, u Splitu bilježimo i jedan izlazni transfer. Redove Podstrane koja će se natjecati u trećem rangu, odnosno 2. HMNL – Jug pojačao je Vicko Radić.

Domagoj Čule je rođen 16. lipnja 1998. godine u Splitu, a futsal karijeru je počeo 2016. godine u još jednom splitskom klubu, Torcidi. Početkom 2019. godine je prešao u redove Hajduka te se u njegovim redovima afirmirao kao igrač. Igra i za splitsku sveučilišnu reprezentaciju s kojom je nedavno osvojio i brončanu medalju na Europskom sveučilišnom futsal prvenstvu. U redovima svoje dojučerašnje momčadi je proveo protekle dvije sezone, a sad je na red došao i četvrti splitski klub.

Nikola Moro je rođen 29. ožujka 1990. godine u Splitu. Sad već davne 2009. godine Nikola je započeo futsal karijeru igrajući za Škver iz Splita, a potom za Genius. Nakon polusezone u Geniusu prelazi u redove Mejaša. U premijernoj epizodi s Mejašima igra 1.HMNL u sezoni 12/13. U ekipi se zadržao svega polusezonu nakon čega su uslijedili nastupi za Hrvatski Dragovoljac ATVP Dugopolje, a potom povratak prvo u Genius, a zatim i u Mejaše. U ekipi Mejaša zadržao se kao i u prvoj epizodi svega polusezonu, da bi potom prešao u Universitas. S ekipom splitskih studenata u dva navrata igrao je prvu ligu. U Univeristasu se zadržao najduže, pune četiri godine. Nakon nastupa za četiri različita futsal kluba iz Splita došao je red i na petoga, a to je bio Split. U klub dolazi u siječnju 2021. godine, gdje ostaje sve do prelaska u redove Torcide. Moro se tako vraća u Split kojem će i ove sezone cilj biti onaj najviši, osvajanje lige.

Vicko Radić je rođen 31. siječnja 2001. godine. Futsal karijeru je počeo krajem 2016. godine u Splitu. Dres Splita je nosio punih pet godina. U debitantskoj sezoni osvojio je prvenstvo Hrvatske za kadete, i to prvi put u povijesti Splita. Prošao je mlađe uzrasne kategorije, U17 i U19, futsal reprezentacije, a za ovu “stariju” je skupio 10 nastupa i pet pogodaka te je bio dio momčadi koja je osvojila povijesno srebro. Prvi dio pretprošle sezone je igrao za Fortunu Povlja, dok je ostatak sezone nosio dres Universitasa. U ljeto prošle godine vratio se u matični klub, no zadržao se samo sezonu te je njegova sljedeća destinacija Podstrana s kojom će “loviti” drugi rang hrvatskog futsala.

Za kraj još spomenimo i kako je Podstrana objavila ostanak Ivana Vidoševića koji je prošle sezone zbog ozljeda skupio tek tri nastupa. Rođen je 9. ožujka 1996. godine, a futsal karijeru je počeo s 18 godina u Mejašima. Nosio je još i dres Hrvatskog dragovoljca, Torcide, Solina 1980 te Trogira.

Marin Kraljević
Marin Kraljevićhttps://www.crofutsal.com
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 33-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave