Fabet kladionica

Daniel Matković: “Znamo da su naši navijači uvijek uz nas.”

Nakon odigranih četiri kola 1.HMNL Futsal Dinamo nalazi se na trećem mjestu tablice. U posljednjem susretu Futsal Dinamo gostovao je u Šibeniku i vratio se s bodom u Zagreb. Iako su domaćini vodili 3:1, golovima Prgometa i Kanjuha u samo dvije minute Futsal Dinamo stigao je do izjednačenja te se rezultat više nije mijenjao do kraja utakmice. Ključnu ulogu na utakmici imalo je i ovosezonsko pojačanje Futsal Dinama – Daniel Matković koji je svojom igrom i asistencijom pokazao da s ponosom nosi plavi dres. Porazgovarali smo s njim o stanju na tablici, prilagodbi u novoj momčadi, zanimljivom broju na dresu i očekivanjima susreta s Osijekom.

U posljednjem susretu 1. HMNL gostovali ste kod Crnice i vratili se u Zagreb s bodom. Možete li nam malo prokomentirati tu utakmicu?

Utakmica sama po sebi veoma zanimljiva i atraktivna uz dosta lijepih pogodaka. Crnica je ove sezone dobro krenula u prvenstvu te se i očekivala zanimljiva utakmica. Nažalost na tu utakmicu smo otputovali u suženom rosteru jer su nam falili Grbeša i Mužar radi ozljeda i još je za vrijeme utakmice Mudronja dobio drugi žuti tako da nismo imali veliku širinu. Pokazali smo karakter te nakon rezultata 3:1 uspjeli smo se vratiti na 3:3 i još imati neke promašene prilike koje nas tjeraju da žalimo za punim plijenom. Zahvalio bih se i našim navijačima koji su prisustvovali u Šibeniku gdje smo se uz njih osjećali kao doma.

Ovo Vam je prva sezona u Futsal Dinamu. Jeste li zadovoljni prilagodbom u novom klubu?

Dapače, veoma sam zadovoljan prilagodbom u klubu, počevši od uprave pa do samih suigrača gdje je atmosfera i komunikacija na odličnom nivou. Sviđa mi se politika i ideja kluba s obzirom da treniram kadete pa sam pobliže uključen u ambicije i smjer kluba.

 


Trenutno se nalazite na trećem mjestu. Koji su ciljevi kluba za ostatak sezone?

Ciljevi kluba za ostatak sezone su ići iz utakmice u utakmicu što obuhvaća i kup utakmice te ostvariti što bolji plasman i rezultat, pogotovo što se tiče tablice i ulaska u play off. Kup utakmice su na nož utakmice i tu očekujem da će se dogoditi pomak ove sezone.

Primjetili smo da broj 53 na dresu nosite i u klubu i na sveučilišnoj ligi. Koja priča se krije iza tog broja?

Broj 53 nosim od prošle godine za fakultet, a isto tako sam ga uzeo ove u Dinamu. Razlog je taj jer sam iz Petrinje, a to bi vam ovako izgledalo 53nja. To je grad u kojem sam odrastao i najviše “španao” futsal u odrastanju.

Na domaćem terenu dočekujete Osijek koji zasigurno dolazi u Zagreb po bodove. Možete li nam najaviti tu utakmicu i reći kakva su očekivanja.

Smatram da je Osijek dobra ekipa i da će pokušati uzeti bodove. Imali smo pauzu od dva tjedna i smatram da se ponovno u prvenstvo trebamo uključiti sa pobjedom na domaćem terenu. Žalosno je što ponovno radi ove situacije neće moći biti gledatelja, ali mi znamo da su naši navijači uvijek uz nas.

 

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Saša Subotić novi je trener Vrgorca!

Nakon što smo prije tri dana objavili odlazak Krešimira Ćubelića s klupe Vrgorca, danas su …

Ivo Jukić: “Glavni i jedini plan je zadržati postojeću momčad.”

Nakon završene sezone na futsal terenima u svim rangovima HMNL-a trenutno traje ljetna pauza. Neki …