Dario Marinović napustio Split i potpisao za Real Rieti!

Dario Marinović napustio je Split, te će karijeru nastaviti u Italiji, gdje je potpisao za Real Rieti! Povratnička epizoda Marinovića u Hrvatsku tako nije dugo trajala. Samo pola godine nakon povratka iz ElPozo Murcie u Split, Marinović se otisnuo u novu inozemnu avanturu.

Dario Marinović rođen je 24.svibnja 1990.godine, a futsal-karijeru započeo je u dubrovačkom Squareu. Kao velika nada hrvatskog futsala sa samo 18 godina odlazi u zagrebački Nacional, no u metropoli se zadržao tek jednu sezonu. U Splitu je Marinović potvrdio klasu i s dva naslova prvaka oprostio se od 1.HMNL, te u ljeto 2012.godine odlazi u Kuvajt. Daleko od očiju šire javnosti Marinović je bio sve do početka 2017.godine kada potpisuje za španjolskog velikana ElPozo Murciu. Prošle zime Marinović se vratio u Split, no samo pola godine kasnije došlo je vrijeme za rastanak.

Real Rieti ambiciozno ulazi u novu sezonu. Klub je itekako aktivan u ovom prijelaznom roku, te su na klupskom radaru mnoga zvučna pojačanja. Za trenera je postavljen brazilski stručnjak Eduardo Sao Thiago Lentz poznatiji kao Duda, koji je Marnovića trenirao u ElPozu, a iz pouzdanih izvora doznajemo kako bi se Marinoviću u Real Rietiju uskoro trebao pridružiti još jedan hrvatski reprezentativac – Franco Jelovčić. Po svemu sudeći, imat ćemo itekako dobre razloge da s posebnom pažnjom pratimo Real Rieti u nadolazećoj sezoni…

Na koncu, donosimo Vam i kratku izjavu Daria Marinovića za CROfutsal.

“Što reći? Razmotrio sam sve ponude i na koncu sam se odlučio za ponudu koja mi se doimala najboljom u svakom smislu, od sportskog do financijskog. Čeka me novi izazov, liga u kojoj do sada nisam igrao. Dolazim u klub koji stvara odličnu ekipu za napad na naslov prvaka. Tu je trener koji me je 3 godine trenirao u Španjolskoj i koji me zasigurno želi u svojoj ekipi. Došli su odlični igrači poput Fortina i Ramona, na pragu je još nekoliko odličnih igrača. U Hrvatskoj sam imao ponudu Splita i Squarea, kojima se zahvaljujem, no izabrao sam Italiju i s nestrpljenjem čekam na nove izazove.” 

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

IZ SVIJETA | Marinović i J.Suton strijelci u pobjedama svojih momčadi

Hrvatski reprezentativci i ovog su vikenda odigrali zapažene uloge u novim pobjedama svojih momčadi. Dario …

Antun Bačić u radijskoj emisiji CROfutsala!

Sutras početkom u 19:00 sati na frekvencijama MEGAMIX RADIA HVAR emitirat će se još jedna …