Dario Markić: “Pokazujemo odlike karakterne ekipe!”

U desetom kolu 1.HMNL Alumnus je slavio u Osijeku rezultatom 2:3. Domaćini su u posljednjoj minuti uvođenjem golmana-igrača pokušali uzeti sve bodove, ali „Studenti“ su to kaznili, povisili rezultat na konačnih 2:3 i u Sesvete se vratili sa sva tri boda. Dvostruki strijelac na toj utakmici bio je Dario Markić s kojim smo porazgovarali o stanju na tablici, ciljevima u nastavku sezonu te najavi susreta s Vrgorcem.

Proljetni dio sezone započeli ste gostovanjem u Osijeku iz kojeg ste se kući vratili s 3 boda. Možete li nam prokomentirati tu utakmicu?

Očekivano teška utakmica, znali smo kako je Osijeku to utakmica sezone, ali jednako tako i mi smo pobjedu u tom susretu postavili kao imperativ. Iako definitivno možemo i moramo bolje, osobito u obrambenom dijelu, smatram da je pobjeda u takvim uvjetima pokazatelj kako smo na pravom putu i kako pokazujemo odlike karakterne ekipe.

Nastupali ste za Alumnus, Uspinjaču i Maribor te ste pritom izmjenili nekoliko trenera i suigrača. Što bi izdvojili kao glavnu prednost ovosezonskog Alumnusa u odnosu na momčadi u kojima ste igrali?

Izdvojio bih koheziju, zajedništvo i odličnu atmosferu kao nužan preduvjet za pozitivan rezultat. Ako pojedini klub zahtijeva profesionalni angažman, onda također mora osigurati i profesionalne uvjete kako bi omogućio profesionalnu posvećenost. Alumnus ne može financijski pratiti ostale klubove lige, prema tome postoji razumijevanje, fleksibilnost i odgovornost svakog pojedinca, i u takvim ograničenim uvjetima uspijevamo izvući maksimum.

Nalazite se u samom vrhu na listi strijelaca i jedan ste od ključnih igrača „Studenata“. Jeste li razmišljali o odlasku u inozemstvo ili ste zadovoljni ulogom u 1.HMNL?

Zadovoljan sam svojom ulogom i Alumnusom kao mojim klubom. Ovaj model i način rada se pokazao najboljim za mene. Trenutno se moji stavovi poklapaju s onima iz kluba, i dok je tako ne planiram mijenjati sredinu. Zbog poslovnih obaveza bilo koji inozemni angažman ne dolazi u obzir.

Trenutno se nalazite na šestom mjestu. Jeste li zadovoljni stanjem na tablici te koji su ciljevi Alumnusa u nastavku sezone?

Na početku sezonu cilj je bio ostanak u ligi. Ipak, nova lica koja su se pojavila u Alumnusu i na hrvatskoj futsal sceni su me pozitivno iznenadila i nadmašila moja očekivanja. Dečki su gladni, željni i donijeli su novu energiju u klub. Očekujem da napredujemo iz utakmice u utakmicu, popravljamo sve aspekte futsal igre, rastemo kao igrači i ljudi, i uvjeren sam da će rezultati dolaziti.

Na domaćem terenu dočekujete Vrgorac. Možete li nam najaviti tu utakmicu i reći što možemo očekivati od nje?

Očekivao sam pobjedu Vrgorca nad Uspinjačom, budući da su se u Kupu pokazali u iznimno dobrom svjetlu. No, zasluženo su izgubili. Siguran kako se samo radi o lošem danu, očekujem bolji Vrgorac u petak i moramo biti pravi ako želimo bodove. Dati ćemo sve od sebe da zaslužimo pobjedu na terenu, drugog načina nema!

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Futsal Dinamo svladao Universitas u Domu Sportova!

Futsal Dinamo je u dosta neizvjesnoj utakmici protiv Universitasa iz Splita došao do prve pobjede …

IZ SVIJETA | Poraz Catanie, pobjeda Dobovca!

Jučer su svoje utakmice odigrali slovenski Dobovec za kojeg su nastupila sva tri reprezentativca, Vedran Matošević, Tihomir …