David Mataja: “Dat ćemo sve od sebe da bodovi ostanu u Puli”

Ovaj vikend igra se drugo kolo Lige za popunu 1.HMNL, u kojoj se nalaze Šibenik 1983, Brod 035, Uspinjača i Futsal Pula. Liga je startala prošli vikend, a prvo kolo donijelo je vrlo zanimljive rezultate. U Zagrebu su se sastali Uspinjača – Gimka i Futsal Pula, a završilo je 2-2. U Slavonskom Brodu vidjeli smo spektakularnu utakmicu, u kojoj je palo čak 13 golova. Šibenčani su slavili 6:7, a do toga su došli nakon rijetko viđenog preokreta. Parovi drugog kola su Uspinjača – Brod 035 i Futsal Pula – Šibenik 1983. Uoči utakmice u Puli razgovarali smo s malonogometašem domaćih Davidom Matajom.

Prošli vikend startala je liga za popunu 1.HMNL, a Futsal Pula započela ju je remijem na gostovanju kod Uspinjače (2-2). Možete li se kratko osvrnuti na taj dvoboj?

Kao što smo i očekivali, bila je to jedna iznimno teška utakmica, u kojoj su o konačnom ishodu odlučivale nijanse. Premda je susret mogao otići na bilo čiju stranu, mislim da je podjela bodova najrealnija.

Prošle sezone nastupali ste upravo za zagrebačku Uspinjaču, za koju ste u 40 utakmica postigli 31 pogodak. Kakav je bio osjećaj igrati protiv donedavnih suigrača u Sutinskim vrelima?

U Uspinjači sam proveo dvije predivne godine i sigurno da mi nije bilo lako biti na suprotnoj strani terena. S tim momcima sam svakodnevno trenirao, pa sukladno tome znaju sve moje igračke vrline i mane.

Futsal Pula suvereno je osvojila naslov prvaka 2.HMNL – zapad, te je najbližim konkurentima pobjegla 8 (Verudi), odnosno 9 bodova (Gorici). Kako gledate na nedavno završenu drugoligašku sezonu?

Smatram da je ovogodišnje izdanje 2.HMNL-zapad bilo vrlo jako, kao i to da smo zasluženo osvojili naslov prvaka. Za svaku utakmicu smo odradili kvalitetnu pripremu i znali koji je naš krajnji cilj. Također, znali smo da ga bez truda i zalaganja neće biti lako ostvariti.

 

 

U Ligi za popunu 1.HMNL su osim Vas još i Uspinjača (pretposljednja momčad 1.HMNL), Brod 035 (prvak 2.HMNL-istok) i Šibenik 1983 (prvak 2.HMNL-jug). Ako se “po jutru dan poznaje”, izgleda da nas očekuju jedne od najneizvjesnijih prvoligaških kvalifikacija u njihovoj povijesti. Koga vidite kao najveće konkurente za ulazak u 1.HMNL?

Mislim da kvalifikacije za prvu ligu nikada nisu bile teže. Sve ekipe su kvalitetne, te imaju podjednake šanse za ulazak u elitni rang hrvatskog futsala. Naš cilj je ulazak u 1.HMNL, a da bi ga ostvarili morat ćemo u svaki dvoboj ući maksimalno angažirano. 

Nakon odlaska iz Uspinjače, priključili ste se BiH prvaku, tuzlanskom Salinesu. S njima ste dobili priliku zaigrati u Ligi prvaka, u kojoj ste odigrali jednu utakmicu (protiv andorskog Encampa), te postigli dva gola. Možete li povući paralelu između hrvatske i bosanskohercegovačke lige?

Mišljenja sam da je hrvatska liga ipak kvalitetnija. Za razliku od 1.HMNL, u BiH se mladim igračima puno teže nametnuti, a samim time i razvijati. Upravo to je bio jedan od razloga zbog kojih sam se odlučio vratiti u Hrvatsku.

Ovaj vikend očekuje Vas domaća utakmica protiv Šibenika. Narančasti su u prvom kolu slavili u “ludoj” utakmici u Slavonskom Brodu i to nakon što su u 6. minuti gubili 4:0, da bi u konačnici preokrenuli i pobijedili 6:7. Što očekujete od utakmice protiv Šibenika?

Očekujem jednu tešku i neizvjesnu utakmicu, kakva će i biti većina dvoboja u kvalifikacijama. Trebamo dobro proanalizirati Šibenikovu utakmicu u Slavonskom Brodu, kako bi se što bolje pripremili za subotnji dvoboj. Što se same utakmice tiče, mi ćemo dati sve od sebe da bodovi ostanu u Puli.

O nama Dora Srzić

avatar
Dora Srzić je dio CROfutsal-tima od ljeta 2020. godine. 26-godišnja Makaranka je magistra novinarstva.

Moglo bi vas zanimati

Splitsko-dalmatinska županijska liga | Odigrani susreti 1. kola

Odigrani su susreti 1. kola Splitsko-dalmatinske županijske lige! Najuvjerljiviju pobjedu ostvario je Trilj protiv momčadi …

2.HMNL-zapad | Otočac uvjerljiv protiv Bjelovara, prva pobjeda UspinjačeGimke

Jučer su odigrana 3 susreta 3. kola 2.HMNL-zapad. Otočac je protiv Bjelovara ostvario uvjerljivu pobjedu, …