Fabet kladionica

Duje Bajrušović napušta Novo Vrijeme Apfel!

U Makarskoj je izuzetno prometno u ovom prijelaznom roku. Nakon odlaska Igora Osredkara i promjene na mjestu predsjednika kluba gdje je Miju Pašalića zamjenio Kristijan Dugandžić, optimizam je zavladao Makarskom nakon objave dolazaka Blage Gašpara, Marina Sesara i Luke Sutona. Novo Vrijeme Apfel je privolilo na dolazak i talentiranog 17-godišnjeg Bartula Oru iz splitskog Hajduka, no danas nam dolazi vijest o odlasku jednog od stožernih igrača “apfelovaca”. Duju Bajrušovića sljedeće sezone nećemo gledati u dresu Novog Vremena Apfel. Bajrušović nije našao zajednički jezik s vodstvom kluba po pitanju nastavka suradnje, te će ovaj Splićanin kojeg su Makarani zbog izuzetne borbenosti prigrlili kao svojeg karijeru nastaviti u nekoj drugoj sredini.

Duje Bajrušović rođen je 27. listopada 1984. godine u Splitu, a futsal-karijeru započeo je prije 20 godina u splitskim Mejašima. U ljeto 2005. godine Bajrušović odlazi u Gospić, no nakon samo jedne sezone vraća se u Mejaše gdje provodi još jednu sezonu. U ljeto 2007. godine Bajrušović prelazi u Split gdje provodi naredne četiri sezone, da bi se u ljeto 2011. godine još jednom vratio u Mejaše. U splitskom “Divu iz predgrađa” Bajrušović je odigrao još jednu sezonu nakon koje se ponovno vraća u Split, da bi u ljeto 2013. godine prihvatio poziv iz Makarske. Dvije sezone u Makarskoj i ovaj Splićanin po treći put odlazi u Split, no nakon neuspjeha Split Tommyja u pohodu na naslov prvaka Bajrušović se vraća u Makarsku, te je u sezoni 2017/2018 ključan čovjek pohoda Novog Vremena Apfel na naslov prvaka Hrvatske. Bajrušović je bio apsolutni junak Makarana u finalnoj seriji gdje je maestralnom igrom donio u Makarsku naslov prvaka protiv svog Splita. Zavrijedio je Bajrušović “Trofej CROfutsal” kao najbolji igrač Hrvatske u 2018. godini. Tepalo se tada Bajrušoviću “Sveti Duje Makarski”, no tri godine kasnije došlo je vrijeme za rastanak.
U kratkom razgovoru Bajrušović nam je potvrdio da napušta Novo Vrijeme Apfel, te da ima nekoliko opcija za nastavak karijere. Jedno je sigurno, biti će neobično ne vidjeti Duju više u dresu Makarana. U ime redakcije CROfutsal magazina, Bajrušoviću želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

INTERVJU | MNK Jesenje postaje Futsal klub Zagorje!

Nova sezona donijela je brojne transfere i promjene, a značajna promjena dogodila se u MNK …

Futsal Olimpijac kompletirao momčad za novu sezonu!

Pred početak nove natjecateljske sezone drugoligaš iz Županje neumorno radi na pojačanjima. U  kategoriji ulaznih …