Duje Maretić: ‘Playoff se može odigrati kao Final Eight turnir!’

Kako privesti prvoligašku sezonu kraju? Pitanje je to koje smo postavili trenerima prvoligaških klubova. Situacija je takva da je nastavak sezone krajnje upitan, a HNS je prihvatio UEFA-in prijedlog te je naložio da se sva natjecanja trebaju okončati do 28.lipnja.

Jučer smo Vam prenijeli razmišljanje trenera Uspinjače Gimke Koraba Morine, koji je mišljenja kako treba proglasiti kraj natjecanja, bez ispadanja iz lige, te u slijedeću sezonu ući s Ligom-12. U takvom raspletu vodeći Olmissum bi sukladno stanju na ljestvici stekao pravo nastupa u UEFA Futsal Ligi prvaka.

Trener omiškog prvoligaša je svjestan kako je teško za očekivati da se odigraju sve utakmice predviđene kalendarom natjecanja.

‘Mišljenja sam da se s obzirom na vrijeme neće moći odigrati sve kako je zamišljeno, regularni dio ligaškog natjecanja s doigravanjem. Zdravlje je u ovoj situaciji ipak najbitnije.’ – izjavio je Duje Maretić, te iznio zanimljivo rješenje po pitanju raspleta prvoligaške sezone.

‘Ukoliko bude moguće, valjalo bi odigrati preostala tri kola ligaškog natjecanja, te nakon toga u četiri dana odigrati završni Final Eight turnir u jednom gradu umjesto doigravanja. Sve se to može odigrati do 15.lipnja…’

Svakako zanimljiva ideja mladog splitskog stratega koji s omiškim Olmissumom bilježi sjajne rezultate u premijernoj sezoni na prvoligaškoj sceni.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Jezera, Futsal Pula i Brod slavili u dvobojima regionalnog kupa

Jučer su odigrani prvi susreti malonogometnog kupa Hrvatske po regijama. U svakoj regiji odigran je …

SUPERKUP | Olmissum – Uspinjača 25. rujna u Omišu!

Prvak 1. Hrvatske malonogometne lige, Olmissum i osvajač Hrvatskog malonogometnog kupa, Uspinjača Gimka će 25. rujna s početkom …