Ekskluzivna najava | Split Tommy – Nacional

Nakon što smo Vam donijeli najavu 4.kola 1.HMNL, vrijeme je da posebnu pažnju posvetimo derbiju između Split Tommyja i Nacionala. Susret je to koji nosi epitet ne samo derbija kola već i derbija cijele sezone! U takvim susretima uloga vratara često je od presudne važnosti. Razgovarali smo stoga s reprezentativnim vratarskim dvojcem Ivom Jukićem i Žarkom Luketinom. Kroz paralelni intervju postavili smo 5 jednakih pitanja spomenutom dvojcu…

CROfutsal: Pred Vama je veliki derbi. Što bi moglo odlučiti pobjednika?

Ivo Jukić: Ovo je prvi derbi sezone i sigurno će biti puno ispitivanja snaga s obe strane. Obe momčadi su tehnički jake, te bi inspiracija pojedinca lako mogla presuditi.

Žarko Luketin: Smatram da će pobjednika odlučivati detalji. Split je favorit zbog domaćeg terena, ali u principu smo mi dvije podjednake ekipe. Smatram da će i veliku ulogu imati raspoloženje ključnih igrača, tj. nositelja igre obe ekipe.

CROfutsal: U ovakvim susretima vratari jako često igraju vrlo važnu ulogu. Što mislite o reprezentativnom kolegi na golu protivnika?

Ivo Jukić: U ovom sportu vratari utječu na rezultat svake utakmice, a u derbijima su često presudni. Žare je za mene glavni igrač Nacionala unatoč tome što u ekipi imaju izvrsne pojednice u polju.

Žarko Luketin: Vratari su u futsalu pola ekipe, pa će tako biti i u Splitu na utakmici. Osobno volim igrati na Gripama, tamo sam doma i nikad nisam imao lošu utakmicu u toj dvorani. Na Juku ne treba trošiti riječi, kapetan je reprezentacije i prvi vratar. Ima iza sebe osvojeno sve što se osvojiti može i ne sumnjam da će on biti pravi.

CROfutsal: Tko je iz protivničke momčadi najveća opasnost po Vaš gol i zašto?

Ivo Jukić: Novak je od dolaska Grdovića na mjesto trenera Nacionala jedna od glavnih klupskih želja, i sada kada je u ekipi logično je da će on vući sve konce njihove igre. Kocić i Surudžić su igrači top-klase na svojim pozicijama, tako da je teško izdvojiti od koga će najviše prijetiti opsanost.

Žarko Luketin: Osobno smatram kako je najopsaniji igrač po naš gol Sasa Subotić, koji je do sada uvijek pokazao da je najbolji kad je najbitnije i da uvijek zabija! Ostale igrače ne treba ni spominjati, Split ima nekoliko vrhunskih pojedinaca koji u svakom trenutku mogu rješiti pitanje pobjednika.

CROfutsal: Tko bi od Vaših suigrača mogao biti igrač odluke?

Ivo Jukić: Teško je izdvojiti. Moramo odigrati kolektivno na nivou, a unutar ekipe imamo više igrača koji su u stanju odlučiti utakmicu.

Žarko Luketin: Mišljenja sam kako je po trenutnoj formi Tiho Novak naš najbolji i najopsaniji igrač, ali se nadam kako ćemo i ostali biti pravi i pokazati koliko smo kvalitetna ekipa, a ne samo pojedinci.

CROfutsal: Na koncu, što možemo očekivati u subotu na Gripama?

Ivo Jukić: Očekujem vrhunski mali balun kakav već godinama nije viđen na Gripama. Mislim da je ovoliko vrhunskih igrača na obe strane poslijednji put igralo protiv Gospića prije nekih 7-8 godina, i svakako će gledatelji imati što vidjeti.

Žarko Luketin: Očekujem punu dvoranu, fer utakmicu i da se na kraju čestita boljemu, da se ne vuku repovi oko suđenja. Na kraju svega, ipak smo svi međusobno prijatelji i kako god da utakmica završi, ta se činjenica neće promijeniti.

FOTO: www.facebook.com

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

FUTSAL WEEK | Remi Hrvatske i Ukrajine

U susretu 2. kola “Futsal Week” turnira U19-reprezentacija koji se održava u Poreču, Hrvatska i …

FUTSAL WEEK | U19-reprezentacija bolja od Crne Gore!

Hrvatska U19-reprezentacija pobjedom je otvorila “Futsal Week” turnir koji se od 15. do 20. lipnja …