Filip Petrušić i Matija Rajh ostvarili svoje prve inozemne transfere

Dvojica hrvatskih malonogometaša, Filip Petrušić i Matija Rajh, pronašli su nove angažmane na futsal tržištu. Riječ je o dojučerašnjim igračima Osijek Kelmea (Petrušić) i Alumnusa (Rajh), a obojici je ovo prvi inozemni transfer. Filip Petrušić preselio je iz Osijeka u Stuttgarter Futsal Club 2020 dok je Matija Rajh dres Alumnusa zamijenio onim belgijskog Fp Viedec Arb Hammea.

Filip Petrušić je devetnaestogodišnji Osječanin, a sve do svoje petnaeste godine bavio se nogometom, nastupajući za Osijek, Hypo Limač i Metalac. Početkom 2016. nogomet je zamijenio futsalom, što se pokazalo kao pun pogodak. Svoj malonogometni put započeo je u Osijek Kelmeu, u kojem se zadržao do listopada 2018. kada prelazi u vinkovačku Aureliju. U gradu na Bosutu zadržao se tek tri mjeseca, te je uslijedio povratak u Osijek. Uz njegove nastupe u dresu Osijeka, Filip je bio i član hrvatske U-19 reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Latviji.

****** NEUER SPIELER******Unser neuer Spieler ist Filip Petrušić, U19-Mitglied der kroatischen Nationalmannschaft.Herzlich willkommen Filip

Objavljuje Stuttgarter Futsal Club e.V 2020Srijeda, 16. rujna 2020.

Matija Rajh imao je sličan sportski put kao i Filip Petrušić, no za razliku od njega, on se futsalom bavi znatno kraće, čime njegov tansfer u Belgiju dodatno dobiva na vrijednosti. U dobi od 10 godina počeo je igrati nogomet u zagrebačkom Španskom. Tu se zadržao oko četiri i pol godine, kada je preselio u redove Hrvatskog Dragovoljca. Među “crnima” se zadržao dugih osam godina, kada se odlučio pridružiti nogometnom klubu Novaki. Nakon toga je imao svoj prvi dodir s futsalom, postao je član Futsal Dinama. Za zagrebačke “plave” igrao je malo manje od godinu dana, kada se ponovo vraća nogometu, ovaj put kao igrač samoborskog Otoka. U Samoboru se zadržao nešto više od godinu dana, kada se definitvno opredjeljuje za futsal, te se pridružuje bivšem hrvatskom prvaku, zagrebačkom Alumnusu. Za “studente” je nastupao godinu dana, a sada je odlučio da je došlo vrijeme za odlazak u inozemstvo.

Transfer! MNK Alumnus Sesvete >> FP Veidec ARB Hamme.

Objavljuje ZVC ARB HammeČetvrtak, 17. rujna 2020.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Filip i Matija snaći na svojim novim odredištima. To će im zasigurno biti jedno veliko i vrijedno iskustvo, a mi im želimo puno sreće i uspjeha na tom putu.

O nama Dora Srzić

avatar
Dora Srzić je dio CROfutsal-tima od ljeta 2020.godine. 26-godišnja Makaranka privodi kraju studij novinarstva na Filozofskom fakultetu u Mostaru.

Moglo bi vas zanimati

UEFA Futsal Liga prvaka | Olmissum doznao potencijalne suparnike

Ždrijeb Preliminarne runde UEFA Futsal Lige prvaka za ovu natjecateljsku sezonu obavit će se u …

2.HMNL-istok | Brod slavio na gostovanju kod Autodijelova Tokić

Jučer je odigran prvi susret 5.kola 2.HMNL-istok. Vodeća momčad lige Autodijelovi Tokić je u Pleternici …