Franko Jamičić: “Ova utakmica za nas znači biti ili ne biti”

Futsal Pula poražena je u prošlom kolu na gostovanju kod Broda 035 te nakon tri odigrana kola imaju 2 osvojena boda. Sljedeći protivnik Futsal Puli bit će Uspinjača Gimka koja također u tri utakmice ima 2 osvojena boda, a prvi susret ovih momčadi u Zagrebu završio je podjelom bodova rezultatom 2:2. Možemo reći da ona ekipa koja bude poražena u ovom susretu ostaje samo na teoretskim izgledima da će sljedeće sezone biti član 1. HMNL. Najavu susreta s Uspinjačom Gimkom dao nam je vratar Futsal Pule Franko Jamičić.

U prošlom kolu poraženi ste na gostovanju u Slavonskom Brodu. Možete li nam prokomentirati susret s Brodom 035?

Iz Slavonskog Broda smo se vratili bez bodova, a glavni razlog tome je naše loše izdanje u prvom poluvremenu. Napravili smo nekoliko grešaka koje je domaćin spremno dočekao i pretvorio u golove. U nastavku smo sve karte bacili u napad, ali nije bilo dovoljno preciznosti da bi izborili neriješen rezultat te ovim putem čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi.

Nakon odigrane polovine kvalifikacija za popunu 1.HMNL imate 2 osvojena boda. Koliko ste zadovoljni s tim učinkom i smatrate li da ste mogli imati i koji bod više?

Naravno da nismo zadovoljni situacijom na tablici budući da smo trenutno posljednji, ali tek smo na pola puta i možemo stvari preokrenuti u svoju korist. Da smo mogli bolje jasno je svakome tko je pratio utakmice, imali smo pregršt prilika, ali nismo ih iskorištavali, no sad smo gdje jesmo stoga trebamo se fokusirati na ono što je sada pred nama.

Po Vama koje dvije momčadi koje se bore u kvalifikacijama ćemo iduće sezone gledati u 1.HMNL?

Odgovor na to pitanje ćemo saznati tek nakon iduća tri kola, nema favorita niti onih za koje je sve gotovo. Iako smo trenutno na dnu ljestvice i dalje vjerujem da ćemo se na ljeto pripremati za prvu ligu.

Pred Vama je domaći susret s Uspinjačom Gimkom, možete li nam najaviti taj susret?

Uspinjača Gimka je trenutno na istoj poziciji kao i mi, u Zagrebu smo remizirali protiv njih, ali ova utakmica za nas u Puli znači biti ili ne biti. Naučili smo puno kao ekipa u ovim kvalifikacijama i vrijeme je da to iskustvo primijenimo kada je to najbitnije.

O nama Marijan Čolak

avatar

Moglo bi vas zanimati

Splitsko-dalmatinska županijska liga | Odigrani susreti 1. kola

Odigrani su susreti 1. kola Splitsko-dalmatinske županijske lige! Najuvjerljiviju pobjedu ostvario je Trilj protiv momčadi …

2.HMNL-zapad | Otočac uvjerljiv protiv Bjelovara, prva pobjeda UspinjačeGimke

Jučer su odigrana 3 susreta 3. kola 2.HMNL-zapad. Otočac je protiv Bjelovara ostvario uvjerljivu pobjedu, …