30.2 C
New York
spot_img
spot_img

1. HMNL | Futsal Dinamo preokretom do pobjede kod AFCU-a

Objavljeno:

U Splitu su susret trećeg kola odigrali AFC Universitas i Futsal Dinamo. Iako je domaćin na poluvremenu imao minimalno vodstvo Futsal Dinamo je došao do sva 3 boda preokretom u nastavku. Studenti u sljedećem kolu idu u goste Osijeku u susretu gdje će obje ekipe tražiti prve bodove u novoj sezoni, dok će Futsal Dinamo u goste Crnici.

Vrsta utakmice: 1. HMNL
Kolo: 3.kolo
Datum: 17.10.2020.
Vrijeme: 18:00
Dvorana: SD Gripe
Gledatelja: –

AFC UNIVERSITAS –  FUTSAL DINAMO  1:2 (1:0)

Prvi sudac: Zdravko Kuran
Drugi sudac: Ivan Šalinović
Treći sudac: Branko Vrnoga
Četvrti sudac: Mario Budimir
Delegat: Mišel Kvesić

AFC UNIVERSITAS: Ivo Jukić, Ante Crnjac, Mateo Kljunak, Jakov Hrstić, Josip Juretić, Filip Milas, Edo Radmilo, Ivan Gotovac, Filip Kosor, Ante Peša, Božo Sučić, Ivor Šuljić, Ivan Tustonjić, Nikola Moro, trener: Marin Mandić

FUTSAL DINAMO: Mario Herceg, Nikola Badrov, Davor Kanjuh, Mihovil Prgomet, Filip Novak, Ivan Pavlić, Kiko Dragaš SElaković, Mateo Mužar, Kristijan Grbeša, Toni Vučković, Daniel Matković, Jakov Mudronja, Luka Bjelić, trener: Alen Jukić

STRIJELCI: 1-0 Kosor (15′), 1-1 ag Juretić (23′), 1-2 Prgomet (36′)

AKUMULIRANI PREKRŠAJI: AFC Universitas 6 (4+2); Futsal Dinamo 9 (5+4)

ŽUTI KARTONI:
Crnjac (17′) – AFC UNIVERSITAS
Herceg (5′), Novak (7′), Prgomet (24′) – FUTSAL DINAMO.

CRVENI KARTONI: 

IGRAČ UTAKMICE:  Mario Herceg (Futsal Dinamo)

KOMENTAR UTAKMICE:

Prvu priliku gosti su imali na isteku 2. minute kada je Grbeša iz auta uposlio Prgometa koji sa nekih 7 metara trese lijevu vratnicu Jukićevih vrata. Domaći su odgovorili u 4. minuti kada Kanjuh nije dobro zahvatio loptu koja dolazi do Gotovca čiji udarac Herceg brani, u istoj minuti je Hrstić pokušao iznenadit iz kosa Hercega, ali gostujući vratar i to brani. U 6. minuti Matković izlazi sam ispred Jukića koji odlično skraćuje kut i brani njegov udarac. Minuti kasnije gosti su napravili prekršaj na 7 metara od svoga gola iz koje Kljunak puca snažno u Hercega. U 10. minuti Prgomet se izborio za udarac s vrha šesterca kojeg Jukić odbije u korner. Gosti su nakon auta u 12. minuti odigrali kombinaciju nakon koje Matković prebacuje vrata sa samo nekoliko metara od vrata. Universitas je poveo u 15. minuti nakon što je udarac Gotovca Herceg odbio ravno na nogu Kosora koji nema težak zadatak pospremiti loptu u nebranjen gol.  Na početku 18. minute Kanjuh kratko iz auta upošljava Grbešu čiji udarac završava malo pokraj vratnice. Domaći su uzvratili minutu nakon, Tustonjić je iz auta pronašao Šuljića na drugoj stativi  koji iz voleja silovito trese vratnicu.

Prvu izglednu priliku u nastavku bilježimo u 22. minuti kada Moro okreće Kanjuha na poziciji pivota i snažno puca, ali Herceg brani. Minutu kasnije Futsal Dinamo dolazi do izjednačenja. Kanjuh je pokušao proigrati Prgometa međutim na putu do njega Juretić nespretno loptu šalje u svoja vrata. U 26, minuti Kanjuh proigrava Mudronu koji s 10 metara snažna puca u gredu. Minutu nakon Šuljić iz kosa gađa bliži kut no Herceg je siguran. U 30. minuti Gotovac presjeca dodavanje Novaka, međutim ne uspijeva provući loptu ispod Hercega, u nastavku akcije pucaju Juretić i Hrstić, ali bez promjene rezultata. Minutu nakon Badrov izlazi sam ispred Jukića, ali domaći čuvar mreže i ovaj put izlazi kao pobjednik. U 32. minuti bilježimo dvije dobre situacije sa svake strane. Prvo se Kosor dobro snašao na proigravanje Jukića, ali Herceg brani da bi nedugo zatim Kanjuh solo akcijom zatresao još jednom okvir gola. Na isteku 36. gosti dolaze u vodstvo. Herceg iz svog prostora nogom pronalazi usamljenog Prgometa koji zakucava loptu od grede iza leđa Jukića. Minutu prije kraja Gotovac je proigrao Šuljića kojeg Herceg ponovno zaustavlja. U zadnjoj minuti Gotovac ponovno prijeti Hercegu međutim ni nakon ovog udarca nema promjene rezultata. U tim trenutcima “studenti” su igrali s golmanom-igračem te je Herceg nakon obrane pokušao pogoditi prazna vrata međutim bio je za malo neprecizan. Do kraja utakmice je ostalo tek nekoliko sekundi u kojima su domaći pokušali izjednačiti međutim nisu ozbiljnije zaprijetili golu Futsal Dinama.

 

Marijan Čolak
Marijan Čolakhttps://www.crofutsal.com
Marijan Čolak je rođen 1995. godine u Splitu, a živi u Solinu. Dio CROfutsal tima je od ljeta 2020. godine, a po struci je stručni specijalist računovodstva i financija.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave