19.7 C
New York
spot_img
spot_img

ITALIJA | Despotović je novi trener Pescare!

Objavljeno:

Nakon što smo Vam početkom ovog tjedna objavili kako je klupu Futsal Pule s kojom je došao do finala našeg nacionalnog prvenstva napustio Frane Despotović donosimo Vam vijest o njegovom novom klubu. Despotović će u narednoj sezoni voditi talijanskog prvoligaša, momčad Pescare 1997. Pescara je regularni dio sezone Serie A završila na sedmom mjestu, a onda je u četvrtfinalu nakon produžetaka i dvije utakmice završila natjecanje izgubivši od Rome. Ovu je vijest na svojoj Facebook stranici objavio talijanski prvoligaš.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i tekst "FU PESCAR WELCOME COME 1997 SERIEA Q 2022- 2023 DOBRODOŠLI MISTER FRANE DESPOTOVIC"

Frane Despotović rođen je 25. travnja 1982. godine u Splitu, a riječ je nekadašnjem kapetanu Hrvatske i ikoni Splita. Despotović je najveći dio karijere branio boje Splita, a u Hrvatskoj je igrao i za Škver, Inero i Muć Bituminu. U bogatoj inozemnoj karijeri branio je boje poljskih prvoligaša Wisle i Akademie, talijanskog Cagliaria, te malteških Balzana i Luxola. Početkom 2019. godine vratio se iz Malte u Hrvatske te je bio ozbiljan kandidat za preuzimanje klupe Splita, no nakon što je Split za trenera imenovao Marinka Mavrovića, Despotović je preuzeo ulogu trenera-igrača u splitskom drugoligašu Geniusu. Sljedeće sezone Despotović preuzima njemački Weillimdorf s kojim bilježi zapažene rezultate u Europi. No ipak, krajem godine njemački prvak objavljuje razlaz sa splitskim trenerom koji je na sljedeći angažman čekao do veljače prošle godine kada preuzima dubrovački Square. Prošlog ljeta Despotović odlazi na novu inozemnu avanturu preuzevši talijanskog prvoligaša Mantovu gdje se zadržao do sredine siječnja ove godine. Pred početak posljednje sezone 1. HMNL je preuzeo novog prvoligaša, Futsal Pulu Stanoinvest te došao do finala gdje su poraženi od Novog Vremena, ali i osigurali nastup u Ligi Prvaka sljedeće sezone. Despotoviću želimo puno sreće u njegovom novom inozemnom angažmanu!

Marin Kraljević
Marin Kraljevićhttps://www.crofutsal.com
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 33-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave