Ivan Matan: “Najbitnije je da budemo najbolji u playoffu!”

Pred vratima nam je nova futsal sezona. U narednim danim, sve do petka ćemo razgovarati ili sa Upravama ili sa igračima prvoligaških klubova. Današnji gost nam je Ivan Matan, novi igrač Uspinjače-Gimke, koji je proteklog ljeta napustio redove Alumnusa. Koga sve vidi kao favorita, kakve su bile pripreme, pročitajte u nastavku.

Lani ste u Alumnusu završili na 8.mjestu i pobjedom protiv Olmissuma u zadnjem kolu osigurali ostanak, kako sad gledate na tadašnju momčad Alumnusa i sadašnju?

Mišljenja sam da smo u toj utakmici pokazali koliko vrijedimo, ali nažalost zbog načina kako funkcionira sam klub više od toga nismo mogli. U Alumnus je došlo dosta mladih igrača željenih dokazivanja i uz vodstvo i rad trenera Ungarova mislim da mogu ostvariti zacrtane ciljeve u ovoj sezoni.

Klub je tijekom ljetne pauze igrački dosta promijenjen. Kako ste zadovoljni promjenama i pripremama za novu sezonu?

Nova sredina za mene, ali dosta suigrača znam od prije. Mišljenja sam da nam treba vremena da sve sjedne na svoje mjesto. Najbitnije je da iz dana u dan napredujemo i najbolji budemo u play offu.

Koja su očekivanja u novoj sezoni? Koliko može Uspinjača-Gimka?

Liga je trenutno nepoznanica, vrijeme će pokazati kakve su ambicije klubova. Uspinjača Gimka ove sezone napada sami vrh ligaške tablice, a u play offu svi klubovi imaju jedan cilj.

Mnogo je igrača ovog ljeta napustilo 1. HMNL. Što mislite, hoće li kvaliteta lige biti lošija nego prošle sezone?

Smatram da kvaliteta neće toliko pasti kao što mnogi predviđaju, iako je dosta kvalitetnih igrača napustilo ligu. Ostao je spoj iskustva i mladosti u svim klubovima koji će dati kvalitetu.

Koga vidite kao glavne favorite, a koga kao potencijalni “dark horse”?

Glavni favoriti su Olmissum i Novo Vrijeme, a kao dark horse vidim Uspinjaču Gimku i AFCU.

Prvenstvo otvarate protiv Vrgorca. Vrgorac je isto doživio puno promjena. Možete li nam najaviti tu utakmicu?

Vrgorac je uvijek neugodan protivnik koji ima nekoliko igrača koji mogu riješiti utakmicu u bilo kojem trenutku. Srce Vrgorčana se uvijek mora respektirati. Moramo biti oprezni i motivirani kao u Omišu, a imperativ je pobjeda kao i u svim domaćim utakmicama ove sezone. 

O nama Luka Mladinić

avatar
Novinar na portalu od 2020 godine...

Moglo bi vas zanimati

CROfutsal podcast | COVID-19 odgađa naše radijske emisije

Porast broja zaraženih virusom COVID-19 utjecao je na odgodu brojnih sportskih natjecanja, ali i na …

Olmissum uvjerljivom pobjedom među 32 najbolje momčadi Europe!

Olmissum je u velikom stilu debitirao na europskoj sceni. U susretu Preliminarne runde UEFA Futsal …