Ivan Penava: “Očekujem napetu i čvrstu utakmicu.”

U 8.kolu 1.HMNL Alumnus i Universitas u studentskom derbiju podijelili su bodove. Dinamična utakmica prepuna brzih kontri prvo poluvrijeme završila je rezultatom 1:1, dok je u drugom poluvremenu Alumnus uspio povećati početno vodstvo na 3:1. Uvođenjem golmana-igrača splitski studenti uspjeli su do kraja utakmice smanjiti prednost Alumnusa te je utakmica završila rezultatom 3:3. Jedan od ključnih igrača koji je nekoliko puta opasno prijetio po suparničkom golu i svojim prodorima učinio utakmicu zanimljivijom bio je Ivan Penava s kojim smo porazgovarali o dojmovima s utakmice, prilagodbi u klubu te očekivanjima pred gradski derbi.

U studentskom derbiju četiri minute prije kraja imali ste prednost 3:1, ali uvođenjem golmana-igrača Universitas je do kraja utakmice uspio smanjiti rezultat na 3:3 i otići kući s bodom. Možete li nam prokomentirati tu utakmicu?

Cijela ova situacija s pauzama zbog samoizolacija i netreniranjem uzela je danak na našoj fizičkoj pripremljenosti. Ponestalo nam je koncentracije u ključnim trenucima utakmice, a to je značilo i gubitak dva dragocjena boda.

Ovo Vam je prva sezona u Alumnusu. Jesu li se ispunila Vaša očekivanja te jeste li zadovoljni prilagodbom u klubu?

Što se tiče prilagodbe, mislim da je Alumnus savršen klub jer su to dečki s kojima sam se susretao u sveučilišnoj ligi i reprezentaciji. Htio bih pohvaliti sve igrače u ekipi jer se trude maksimalno pomoći da se što brže prilagodim futsalu.

Što bi istaknuli kao prednost Alumnusa u odnosu na druge momčadi?

Htio bih istaknuti da naš najveći forte to što smo mlada momčad koja je željna dokazivanja. Dodatan motiv je bio to što su nas svi podcijenjivali na početku sezone.

Budući da ste cijeli život u nogometu i ovo Vam je prva futsal sezona, kako Vam se bilo prilagoditi na parket i ostale futsal uvjete?

Istina prva mi je sezona seniorskog futsala, ali nekako sam uvijek bio dijelom u futsalu što mogu zahvaliti bratu jer je znao da ću završiti u futsalu.

U subotu vas očekuje gradski derbi protiv Futsal Dinama, odnosno u Vašem slučaju „obiteljski derbi“. Možete li nam najaviti tu utakmicu i reći što očekujete od nje.

Mislim da svi željno iščekujemo derbi, a pogotovo ja jer imam dodatan motiv te očekujem napetu i čvrstu utakmicu.

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-istok | Aureliji gradski derbi, trijumf Slatine kod Jakšića

Jučer su odigrani prvi susreti 20. kola 2.HMNL-istok. U gradskom derbiju Aurelia je kao gost …

2.HMNL-jug | Split na pragu finala, Trogir bolji od Heroja

U sjeni sinoćnjeg trijumfa Hrvatske u Ukrajini, odigrana su tri susreta 2.HMNL-jug. Split je u …