Ivan Šulentić: “Nadamo se najboljem mogućem ishodu!”

U5. kolu “Lige za popunu 1. HMNL“ Futsal Pulu će na Baldekinu dočekati trenutno prvoplasirani Šibenik 1983. U ukupnom poretku nalaze se na trećem mjestu, a samo bod ih dijeli od drugoplasiranog Broda 035. Prošlu utakmicu ugostili su Uspinjaču Gimku te uzeli sva tri boda pobjedom od 4:2 čime su povećali svoje šanse za ulazak u prvoligaško društvo. Svoje dosadašnje dojmove, ali i najavu nove utakmice s nama je podijelio Ivan Šulentić koji se “zeleno-žutima“ priključio na polusezoni.

Prošlu utakmicu odigrali ste s Uspinjačom Gimkom na domaćem terenu te uzeli sva tri boda nanijevši im poraz rezultatom od 4:2 čime ste povećali Vaše izglede za ulazak u 1. HMNL. Kako komentirate tu utakmicu?

“Znali smo kakav nas protivnik čeka, znali smo da nakon prve utakmice s njima trebamo dati 110% ako želimo pobijediti. Pripremali smo se cijeli tjedan za njih, detaljno proanalizirali protivnika i na kraju nas je to nagradilo pobjedom.”

U Futsal Pulu došli ste na polusezoni, nakon sjajno odigranog jesenskog dijela sezone u Gorici. Kakvi su Vaši dojmovi i jesu li zasad ispunjena vaša očekivanja u novom klubu?

“Sve stvari oko kluba su na visokoj razini, ciljevi koji su postavljeni su donekle ispunjeni. Osvajanje regije zapad je jedan od tih, međutim sami sebi smo zakomplicirali sljedeći i krajnji cilj, a to je ulazak u 1.HMNL. No, nema sumnje da ćemo se boriti i dati sve od sebe do kraja.”

Četiri kola Lige za popunu 1. HMNL su iza Vas te se trenutno nalazite na trećem mjestu gdje Vas samo bod dijeli od drugoplasiranog. Kako gledate na dosad postignute rezultate?

“Pa naravno da je moglo biti puno bolje, ali i gore. Utakmice protiv Uspinjače smo odradili odlično. Protiv Šibenika lopta nije htjela u gol, a protivnici su se bacali na glavu i zasluženo uzeli bod. Utakmica u Brodu je nešto što nam se ne smije ponoviti ako želimo ući u prvu ligu.”

Do kraja kvalifikacija za 1. HMNL ostala su još dva kola, a još uvijek nitko nema osiguran ulazak u prvoligaško društvo. Tko su, po Vama, glavni konkurenti za plasman u 1. HMNL?

“Nevjerojatno je to da su dva kola prije kraja i dalje svi u mogućnosti ući u prvu ligu, mislim da dosad nikad nije bila ovakva konkurencija za ulazak u 1.HMNL. Vidjeli smo dosad da nema favorita tako da se ne bih usudio nekoga imenovati.”

U sljedećem kolu gostujete na Baldekinu kod Šibenčana koji su trenutno vodeći na ljestvici. Možete li nam najaviti tu utakmicu i reći što možemo očekivati od nje?

“Pa ne vjerujem da će se utakmica u Šibeniku puno razlikovati od one u Puli. To je ekipa koja je nevjerojatno dobra u kontrama i imaju vrlo dobru realizaciju, ali mi smo spremni na to sve. Ispravljamo neke greške koje smo radili u prvoj našoj utakmici i nadamo se najboljem mogućem ishodu za nas, a to je vraćanje u Pulu sa 3 boda.”

Za CROfutsal: Tia Knežević

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

Mateo Kljunak: “Smatram kako imamo dovoljnu kvalitetu i uz ovakav rad možemo daleko dogurati.”

Nakon “hladnog tuša” i poraza protiv Šibenika 1983 u trećem kolu momčad AFC Universitasa je …

VIDEO | Utakmice 4. kola 1.HMNL kroz sažetke HNTV-a

Vikend pred nama donosi susrete 5. kola 1.HMNL. Dok čekamo na nova prvoligaška uzbuđenja prisjetimo …