17.1 C
New York
spot_img
spot_img

Jakov Ungarov: “Ozbiljna smo ekipa koja zna što želi!”

Objavljeno:

Alumnus je regularni dio protekle sezone završio na 8. mjestu nakon pobjede nad Olmissumom u Sesvetama i s tim bodovima osigurao ostanak u 1. HMNL. Klub su tijekom ljetne pauze napustila zvučna futsal imena kao što su  Nikola Perković, Filip Pezelj, braća Ivan i Ante Matan, Tvrtko Ivan Pajalić, Filip Ukalović te perspektivni vratar Franko Jamičić. Hoće li spomenuti odlasci ostaviti traga na igračkoj performansi Alumnusa te kako su izgledale pripreme i prilagodba novog igračkog kadra kod „Studenata“ odgovorio nam je trener Jakov Ungarov.

Prošle sezone ste regularni dio sezone završili na osmom mjestu. Kako gledate na prošlu sezonu i jeste li zadovoljni svojim rezultatom?

“Prošla sezona je bila uistinu turbulentna. Imali smo dobar ulazak u sezonu pa je uslijedio niz loših rezultata koji je prekinula corona i onda je došao nastavak gdje smo se opet uzdignuli i pokazali što možemo. Ulaskom u razigravanje prvotni cilj opstanka je premašen te smo nakon Vrgorca klub s najdužim kontinuiranim stažom u 1. HMNL. Ipak, ostaje dojam da smo mogli više. Alumnus je klub koji uz uvjete koje ima postiže fantastične rezultate, ali za veći i planski rezultatski iskorak potrebno je napraviti i iskorak u načinu funkcioniranja kluba. Realnost je to koje smo u klubu svjesni, ali isto tako smo svjesni da je sve to usko povezano s financijskom moći. Zasada se prilagođavamo uvjetima koje imamo, ali znam da ukoliko se uvjeti poprave da ovaj klub ima ljude sa znanjem, iskustvom i elanom da ostvare vrhunske rezultate.”

Klub je tijekom ljetne pauze igrački dosta promijenjen. Kako ste zadovoljni promjenama i pripremama za novu sezonu?

“Ima jedan citat koji kaže: “Ako ti se nešto ne sviđa, promijeni to. Ako ne možeš promijeniti, promijeni onda svoj stav. Samo se nemoj žaliti!”. Alumnus je stvarno prošao kroz velike kadrovske promjene za ovu sezonu, ali moram priznati da mi u ovim pripremama ni u jednom trenutku nije palo na pamet žaliti se. Naprotiv, jako sam zadovoljan odrađenim i mislim da je nova momčad dobro izbalansirana i da smo pokazali značajan napredak tijekom ovih pet tjedana priprema. Najveći problem će biti što dobar dio igrača nema iskustva igranja na nivou 1. HMNL, ali jedini lijek za to su utakmice.”

Koja su očekivanja u novoj sezoni? Dokle može Alumnus?

“Očekivanja su da ova ekipa i igrači rastu iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu i da na kraju tog puta pokažemo da zaslužujemo biti tu gdje jesmo.”

Mnogo je igrača ovog ljeta napustilo 1. HMNL. Što mislite, hoće li kvaliteta lige biti lošija nego prošle sezone te koga vidite kao glavne favorite ove sezone?

“Ovisno kako gledate na kvalitetu. Ako gledate na igračku kvalitetu, ona je u svakom slučaju manja nego prošle sezone. S druge strane, manja igračka kvaliteta ne mora nužno značiti manju zanimljivost i sadržaja koju 1. HMNL nudi. Neki novi klinci i značajno izmijenjena većina momčadi mogu rezultirati još nepredvidljivim utakmicama i još zanimljivijom ligom. Zasada kao prvog favorita vidim Olmissum, a nakon njih Novo Vrijeme. Isto tako mislim da će ove sezone jako zanimljiv biti zimski prijelazni rok.”

Prvenstvo otvarate protiv Osijeka na domaćem terenu. Možete li nam najaviti tu utakmicu?

“Osijek prošlu sezonu u ligaškom dijelu nije upisao nijedan poraz i uvjerljivo je osvojio kvalifikacije za popunu 1. HMNL. Većina igrača Osijeka ima veliko prvoligaško iskustvo, a mladi trener Saša Voldin je u godinu i pol odlično posložio ekipu te smo svjesni kakav nas protivnik čeka u subotu. Sve nam je to dodatni motiv da u svojevrsnom debiju u 40 minuta pokažemo da smo ozbiljan ekipa koja zna što želi i koja zna kako do tog cilja doći.”

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave