Fabet kladionica

Jakov Ungarov: “Što se više odričeš za nešto to nešto ti više znači!”

Jesenski dio Alumnus je završio osvajanjem 3 vrijedna boda na gostovanju u Dubrovniku što ih je smjestilo na šesto mjesto tablice. Iako su prije početka sezone mnoga poznata futsal imena napustila redove „Studenata“ to ih nije obeshrabrilo te su nastavili svoj put prema završnici i dokazali da im nitko neće lagano oduzeti bodove. Nastavak sezone započinju gostovanjem u Osijeku te smo porazgovarali s trenerom Jakovom Unagarovom o ciljevima kluba, prijelaznom roku i najavi prvenstva.

Nakon prvog dijela sezone 2020./2021. nalazite se na 6. mjestu. Jeste li zadovoljni pogledom na tablicu te koji su ciljevi za nastavak sezone?

Možemo reći da je prolazno vrijeme dobro, ali ne smijemo dopustiti da nas zavara jer je još 27 bodova u igri, a tek onda se podvlači crta. Što se ciljeva tiče, na početku sezone sam rekao da su ciljevi da ova ekipa i igrači rastu iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu i da na kraju tog puta pokažemo da zaslužujemo biti tu gdje jesmo i to se nije promijenilo.

U ovu sezonu ušli ste kao momčad s dosta novih imena i u izmijenjenom sastavu, ali na terenu se to nije moglo primijetiti. Jeste li zadovoljni prilagodbom pojačanja i izvedbom na parketu?

Ne bi se složio da se nije mogla primijetiti razlika na terenu, jer ovo je jedan novi Alumnus i način na koji igramo se uvelike razlikuje od prošlih nekoliko sezona. Isto tako, ne mogu se složiti s konstatacijom da su u klub na početku sezone došla pojačanja. Nama su većinom došli igrači koji možda drugdje nisu dobili pravu priliku i igrači kojima je ovo bio prvi ozbiljniji doticaj s futsalom. Svi oni su dobili priliku da potencijal koji smo u klubu na početku sezone smatrali da imaju i realiziraju. Njihov odgovor na treninzima, utakmicama i van terena zasada je i više nego dobar i nadam se da ćemo na kraju sezone moći te igrače gledati kao pojačanja, ne samo Alumnusa, već hrvatskog futsala.

Slika može sadržavati: Jedna osoba, telefon, tekst "ALUMNUS Zagreb"
FOTO: MNK Alumnus Sesvete (Facebook)

Nakon odigrane polusezone, što bi istaknuli kao glavnu prednost Alumnusa u odnosu na ostale momčadi? Većina igrača reklo nam je kako je to radna etika i pozitivna atmosfera u momčadi koju iskazuju borbenošću na terenu. Slažete li se s njima?

Alumnus se u svojih 12 godina postojanja uvijek vodio istim načelima. Određene manjke smo uvijek nadoknađivali mukotrpnim radom na rubu fanatizma i vjerujem da rezultat ostvaren kroz takav rad i odricanje najviše ispunjava čovjeka. Takav pristup traži dosta odricanja, ali što se više odričeš za nešto to nešto ti više znači. Mi zasada imamo takvu situaciju i od tuda proizlazi ovo što ste naveli i nadam se da će tako biti i u budućnosti.

Pojedini klubovi pojačali su se za vrijeme prijelaznog roka te su tako i u redove Alumnusa stigla nova tri pojačanja. Jeste li zadovoljni njihovom prilagodbom i igrom u pripremnim utakmicama? Smatrate li da će liga nakon prijelaznog roka biti još neizvjesnija u nastavku sezone?

Za mene su pojačanja igrači koji imaju više uspješno odrađenih sezona na najvišem nivou i koji u klub donose dimenziju više u odnosu na ono što trenutačno imamo. Na kraju polusezone donio sam odluku da nećemo tražiti takve igrače iz dva razloga. Prvi je očekivano financijske naravi zbog svih okolnosti koje nas okružuju. Drugi, koji je bio presudan, je zbog svega što je ekipa pokazala u prvom dijelu i potencijala koji mislim da postojeći kadar još dodatno ima. Dovođenjem Lovre Ercegovića, Andre Cote i Nevena Zonjića nismo dobili instant pojačanja, već smo dobili dečke željne dokazivanja, potrebnu širinu, podigli kvalitetu treninga i zaoštrili konkurenciju. Nadam se da ćemo na njih, kao i na ostatak ekipe, na kraju sezone moći gledati kao dodanu vrijednost.

Možete li nam najaviti proljetni dio sezone? Što očekujete od lige i poretka tablice u nastavku sezone?

Očekujem spektakl.

 

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Saša Subotić novi je trener Vrgorca!

Nakon što smo prije tri dana objavili odlazak Krešimira Ćubelića s klupe Vrgorca, danas su …

Ivo Jukić: “Glavni i jedini plan je zadržati postojeću momčad.”

Nakon završene sezone na futsal terenima u svim rangovima HMNL-a trenutno traje ljetna pauza. Neki …