Jakov Ungarov: “Vjerujem da možemo biti konkurentni!”

Prijelazni rok donio je značajne promjene u redove Alumnusa. Prošle sezone bili su jedno od pozitivnih iznenađenja lige, a mogu li to ponoviti i ove godine saznat ćemo već u petak kada gostuju kod prošlogodišnjih prvaka. Kako se klub pripremao za novu sezonu te što možemo očekivati od Alumnusa u nadolazećim utakmicama, otkrio nam je njihov dugogodišnji trener Jakov Ungarov.

 Možete li nam reći kako se klub pripremao za novu sezonu te jeste li zadovoljni odrađenim pripremama?

Nije tajna da se Alumnus pred početak ove sezone našao u velikim problemima. U jednom trenutku je čak bio i upitan nastavak natjecanja, ali je uprava kluba podmetnula leđa i najvažnije je da Alumnus ide dalje. Nakon što je to riješeno, na red je došao sportski dio. Zbog svega što se događalo kasnili smo s početkom priprema, ali plan i program je u hodu prilagođen i mislim da ćemo do kraja tjedna ispuniti sve zacrtano i spremno ući u sezonu.

Prošle sezone mnogi su opisivali Alumnus kao pozitivno iznenađenje na terenu, ali u ovom prijelaznom roku zvučna futsal imena Vlado Andrijašević i Dario Markić napustili su redove „Studenata“. Kako je to utjecalo na stanje i atmosferu unutar momčadi?

Nažalost već puno puta viđena priča u Alumnusu. Osim Markića i Andrijaševića, svakako treba spomenuti i odlazak Mateja Perovića. Svi smo se nadali da ćemo dobru priču koju smo ispričali prošle sezone nastaviti i ove. Odlazak ovih igrača i dolazak novih dijelom je promijenio uloge, ali baza je i dalje tu i cilj nam je ponoviti priču.

 

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i tekst "ALUMNUS Zagreb"

 

Jeste li zadovoljni prilagodbom novih igrača te koje su ambicije „Studenata“ u nadolazećoj polusezoni?

 Josip Grubeša nije nepoznato ime u hrvatskom futsalu, brzo se uklopio i od njega puno očekujem već od početka ove sezone. Jure Copić je zanimljiv igrač, koji još nema prvoligaškog iskustva i još se prilagođava toj razini. Za sada sam zadovoljan njegovim radom i napretkom te mislim da ima velik potencijal i da će kako sezona bude odmicala biti sve bolji i bolji. Lovro Čilić je zbog privatnih obaveza propustio dio priprema tako da je još prerano govoriti o prilagodbi, ali mislim da će se i on dobro uklopiti i dati svoj doprinos.
Prošle sezone ovi igrači su pokazali da mogu puno i da su iskoristili ukazanu priliku te pokazali da zaslužuju biti tu gdje jesu. Ove sezone pred nama je sličan izazov. Opet trebamo pokazati da zaslužujemo biti tu i da smo spremni preuzeti nove uloge i postati bolji igrači i ljudi. Kako bi i dalje bili konkurentni očekujem daljnje mentalno sazrijevanje, više odgovornosti u igri i ozbiljniji odnos prema našem sportu.

Šibenik i Pula novi su prvoligaši s kojima ćete se susresti u predstojećoj sezoni. Što očekujete od lige te koga vidite kao favorite u borbi za naslov?

Novi prvoligaši su prošle sezone pokazali da su zasluženo tu gdje jesu, a s igračima koje su doveli ovo ljeto i više su nego konkurentni. Većina ekipa doživjela je značajne promjene i rekao bih da je liga još izjednačenija nego prošle godine. Mislim da je prvi favorit i dalje Olmissum, ali očekujem da će im obraniti titulu ove sezone biti puno teže nego prošle.

U prvom kolu putujete u Omiš gdje će vas dočekati prošlosezonski prvak Olmissum. Možete li nam najaviti tu utakmicu i reći što možemo očekivati od nje?

Mi treneri uvijek mislimo da nikad dosta priprema i treninga, ali utakmice su ipak ono zbog čega se radi i veselim se početku prvenstva. Olmissum je doživio neke kadrovske promjene i okrenuo se mlađim igračima, ali baza koja je polučila fenomenalne rezultate zadnje dvije sezone je i dalje tu. Nadam se da će Olmissum nastaviti gdje su stali prošle sezone i očekujem da će se u petak nametnuti i pokušati nas staviti u probleme. Na nama je da pokušamo naći prava rješenja za ono što je stavljeno pred nas i pokušamo odgovoriti sukladno našem sustavu igre jer onda vjerujem da možemo biti konkurenti.

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Duško Martinac: “Idemo na Baldekin po pobjedu”

Momčad Vrgorca ove sezone niže dobre rezultate u ligi te se sa 14 osvojenih bodova …

Franjo Matković: “Imamo dosta mjesta za napredak.”

Šibenik 1983 igra premijernu prvoligašku sezonu. “Funcuti” su mnoge iznenadili ne samo plasmanom u 1.HMNL, …