17.1 C
New York
spot_img
spot_img

Josip Brkić: “Sam sebi sam zacrtao visoke ciljeve!”

Objavljeno:

Josip Brkić prvo je pojačanje Novog Vremena Apfel. Dojučerašnji stasiti pivot zagrebačke Uspinjače Gimke proljetni će dio sezone braniti boje makarskog prvoligaša koji namjerava pokal prvaka vratiti u svoje vitrine. Razgovarali smo s Brkićem o vremenu provedenom u Uspinjači Gimki, njegovu dolasku u redove Makarana, klupskim ambicijama, te osobnim ciljevima.

Josipe, mnoge je iznenadila vijest o tvom prelasku iz Uspinjače Gimke u redove Novog Vremena Apfel. Da li je tebe iznenadio poziv iz Makarske i kako je došlo do suradnje?

Pa da, poziv je bio jako iznenađujuć zbog više faktora. Prvo je što je meni ovo ipak prva prava futsal sezona i nikako nisam ovako rano očekivao poziv od ekipe koja je jedan od favorita za naslov. Druga je i ta ozljeda na kupu prošle sezone zbog kojeg nisam bio aktivan skoro 7 mjeseci. Do suradnje je došlo relativno brzo. Prije svega mi je bilo bitno da se klubovi međusobno dogovore i da nitko ne bude oštećen. Kada su klubovi postigli dogovor sve ostalo je bilo stvar formalnosti i eto dogodio se transfer.

Dolaziš iz Zagreba gdje si igrao i nogomet. Opiši nam malo svoj životni put do danas.

Ja sam rođen u Zagrebu i cijeli život sam ovdje gore. Majka je iz Lovreća, a otac iz Slavonije iz Drenovaca tako da bi se moglo reći da me ima svuda. Prvenstveno sam se bavio nogometom, a paralelno sam igrao i futsal, ali nakon te ozljede morao sam donijeti odluku i u razgovoru s Korabom odlučio sam se za futsal i matični klub Uspinjača Gimku.

Koliko si upoznat s momčadi Novog Vremena Apfel i trenerom Strunjom? Kakav je realan domet “apfelovaca” ove sezone?

Dobro sam upoznat sa sredinom u koju dolazim. To je jedan jako kvalitetan kadar i smatram da je za moj osobni razvoj pravi izbor jer trenirat ću svakodnevno s igračima koji su na vrhunskom nivou. Što se tiče trenera Strunje upoznat sam i s njim preko HNS-ovih futsal kampova gdje su mi on i Kujtim Morina bili treneri i praktički sam s njima odradio svoje prve futsal treninge u životu.

Lani si s Uspinjačom Gimkom u Karlovcu protiv Olmissuma osvojio kup Hrvatske. Možeš li ove sezone u dresu Makarana slaviti protiv Omišana i vratiti naslov prvaka podno Biokova?

Da, lani smo senzacionalno uzeli taj kup po drugi put u istoj godini protiv jedne od najjačih ekipa u ligi trenutno. Isti taj Olmissum sigurno će nam biti najveći konkurent za naslov, ali vjerujem da se na kraju sezone trofej vraća podno Biokova.

 

Slika može sadržavati: 2 ljudi, ljudi se bave sportom

 

Nakon odlaska iz Uspinjače Gimke, kako gledaš na razdoblje provedeno u klubu i iskustvo koje si stekao?

Drago mi je što ste mi postavili ovo pitanje jer o klubu imam samo riječi hvale, pogotovo nakon što su ga preuzeli braća Morina, istinski futsal fanatici kojima se divim i kojima ću biti vječno zahvalan za neke stvari. Klubu želim svu sreću u nastavku prvenstva i u budućnosti. Vjerujem da ću se jednoga dana sigurno vratiti u matični klub i rado bi ponovno nekad u budućnosti surađivao s Kujtom i Korabom.

S obzirom da dolaziš iz Zagreba, ne možemo ne upitati: Hajduk ili Dinamo? Šta ili Kaj? ?

Hahahaha… Oni koji me poznaju znaju da je uvijek bio Hajduk, a samim time i “Šta”.

Dolaskom u klub s većim ambicijama s pravom se postavlja pitanje rastu li i tvoje osobne ambicije. Imaš li nekakve osobne ciljeve koje bi u futsalu volio ostvariti?

Naravno da rastu. Svojim ulaskom u futsal sam sebi zacrtao visoke ciljeve i sigurno da je ovo prilika da već ovako rano odem na tu jednu stepenicu više.

U Makarskoj je poznato da su navijači istinska podrška klubu, te je dvorana često puna. Vjeruješ li da ćemo uskoro imati i publiku na tribinama i kako gledaš na ovu situaciju s korona virusom gdje se igra pred praznim tribinama, te se utakmice učestalo odgađaju?

Makarska publika je nadaleko poznata i veselim se što postoji mogućnost da ću uskoro igrati pred njom. Općenito naš sport je puno praćeniji na jugu i dvorane su često punije, a svi mi volimo igrati pred punim tribinama. Vjerujem da će se ova situacija oko korona virusa završiti ubrzo, jer mislim da se nikome ovakva situacija ne sviđa i svi željno iščekujemo povratak u normalu.

Poruka za kraj?

Hvala na razgovoru i iskrena podrška za Vaš portal i promociju našeg sporta. Pozdrav svim Vašim čitateljima, a posebno simpatizerima mog novog kluba.

Slika može sadržavati: Josip Brkić

Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave