Josip Brkić: “Smatram da uz pravi pristup 3 boda ipak idu s morske strane Biokova”

Makarani su u prošlom kolu u posljednjim sekundama ostali bez punog plijena na domaćem terenu protiv Osijeka te sada zaostaju 3 boda za Olmissumom s kojim će snage odmjeriti u 13. kolu u Makarskoj. Prije derbija s ekipom iz Omiša pred igračima Novog Vremena Apfel je još jedan derbi, oni “svebiokovski” koji je na rasporedu ovog petka. Najavu tog susreta i osvrt na dosadašnje igre Novog Vremena Apfel dao nam je Josip Brkić.

 Na polusezoni ste iz redova Uspinjače Gimke došli u Novo Vrijeme Apfel. Kakvi su Vaši dojmovi o klubu i gradu?

Pa dojmovi su zaista vrhunski. Vidi se da je klub na tako reći višem nivou u odnosu na većinu lige. Što se tiče grada moram priznati da sam jako zadovoljan. Ne može se baš reći da sam ovoliko sunca vidio u Zagrebu u ovo doba godine ikada. Hahaha…

U prošlom kolu ste u zadnjim sekundama ostali bez sva tri boda. Kako komentirate utakmicu s Osijekom?

Ne bih se puno vraćao na tu utakmicu. Treba reći da nismo odigrali toliko loše, jednostavno nam je falilo malo koncentracije u završnici i to je presudni faktor u toj utakmici. Idemo dalje, već nakon utakmice okrenuli smo se lokalnom derbiju s Vrgorcem i želimo ispraviti sve greške koje smo napravili protiv Osijeka.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i u zatvorenom

 

Iako ste odigrali samo jednu domaću utakmicu u dresu Novog Vremena Apfel, iznenađuje li Vas velik broj izgubljenih bodova na domaćem terenu ove sezone Vaše momčadi?

Zasigurno da je iznenađenje jer Makarska je godinama bila poznata kao jedno od najtežih gostovanja i sigurno da je čudno što je ekipa puno bodova izgubila upravo doma. Ne znam što je tome razlog, možda nedostatak poznate publike.

Od početka sezone se Novo Vrijeme Apfel i Olmissum gura u ulogu favorita za naslov. Vidite li još neki klub uz Novo Vrijeme Apfel i Olmissum da može do naslova?

Sigurno da ima ekipa koje mogu iznenaditi i uključiti se u borbu za finale, ali mislim da govorim mišljenje svih kada kažem da bi za bilo koju od ekipa navedenih u pitanju ne ulazak u finale bio označen kao veliki neuspjeh.

Prev Vama je “svebiokovski” derbi, možete li nam najaviti utakmicu protiv Vrgorca koja će ujedno biti dvoboj najlošije domaćinske i najbolje gostujuće ekipe lige?

Sigurno nas očekuje jako tvrda utakmica. Bez obzira na trenutnu formu Vrgorca neće nam biti nimalo lako, ali smatram da im se treba revanširati za poraz na početku prvenstva. Ne treba se skrivati i bježati od uloge favorita. Vraćaju nam se neki ozlijeđeni igrači i smatram da uz pravi pristup 3 boda ipak idu s morske strane Biokova.

 

O nama Marijan Čolak

avatar

Moglo bi vas zanimati

Drugo izdanje U19 EURO-a u Španjolskoj!

Izvršni odbor UEFA-e je na sastanku u švicarskom Montreuxu odlučio kako će domaćin drugog izdanja …

Šibenik u fenomenalnoj utakmici slavio u Slavonskom Brodu!

Veliko iznenađenje priredio je Šibenik 1983 pobjedom u Slavonskom Brodu u susretu 1. kola Lige …