Josip Govorko: “Puni smo optimizma i spremni dočekujemo Olmissum”

Nakon poraza na domaćem terenu od Novog Vremena na otvaranju sezone, Vrgorac je došao do punog plijena na gostovanju kod Squarea. Seriju teških utakmica na otvaranju sezone “nebeskoplavi” će nastaviti ove subote kada će dočekati aktualne prvake i osvajače kupa, momčad Olmissuma. Svoje viđenje susreta sa Squareom, ciljeve Vrgorca u novoj sezoni te najavu susreta s Olmissumom prenio nam je Josip Govorko.

U prošlom kolu na gostovanju kod Squarea upisali ste pobjedu 2:3. Kako komentirate susret sa Squareom?

Kao što znate gostovanja u Dubrovniku nikad nisu lagana, pa je tako i ova utakmica bila „živa“ do zadnjih sekundi. Na kraju nas je ipak sreća pomazila nakon što u prvom kolu to nije bio slučaj. Ova pobjeda je dokaz dobrog rada kroz cijele pripreme i dobru igru na otvaranju sezone.

Koje su ambicije i ciljevi Vrgorca u ovoj sezoni?

Ciljevi i ambicije su sigurno veći nego lani kada je glavni cilj bio opstanak. Stiglo nam je par sjajnih pojačanja, a i mi mladi smo iskusniji za jednu sezonu seniorskog futsala, što je od velike važnosti za nas jer smo dosta mlada momčad. Cilj je sigurno ulazak u playoff sa što bolje pozicije, a onda sam siguran da uz malo sreće možemo svima pomrsiti planove.

Kako gledate na prvoligašku konkurenciju ove sezone? Koga vidite u borbi za prvaka, a koga u borbi za opstanak?

Liga je dosta izjednačena ove sezone i stvarno nije lako dati pravi odgovor na to pitanje. Sigurno da su tu glavni favoriti prvak Olmissum i Novo Vrijeme, a što se tiče borbe za opstanak pokazalo se da su dva šibenska kluba u malim problemima uz Alumnus, no sve je to tek početak.

Pred Vama je susret s Olmissumom na domaćem terenu. Možete li nam najaviti susret s aktualnim prvacima?

Nakon pobjede u Dubrovniku puni smo optimizma i spremni dočekujemo Olmissum. Igramo na domaćem terenu i siguran sam tko god se nađe na parketu da će dati sve od sebe da osvojimo nova 3 boda.

Nakon dugo vremena vratila se publika u dvorane. Kakav je osjećaj ponovno igrati pred navijačima?

Osjećaj je stvarno savršen. Svi znaju koliko nam u Vrgorcu znači ispunjena dvorana i da nam je to dodatni vjetar u leđa. Siguran sam da će tako biti i u subotu, a mi ćemo napraviti sve da im poklonimo pobjedu.

O nama Marijan Čolak

avatar

Moglo bi vas zanimati

Crnica u sjajnoj utakmici nadvisila Vrgorac za prve ovosezonske bodove!

U utakmici 4. kola 1.HMNL posljednjeplasirana Crnica na Baldekinu je dočekala zahuktali Vrgorac. Osokoljeni dvjema …

Olmissum na Ribnjaku zaustavio Futsal Pulu

Olmissum je večeras na svom Ribnjaku dočekao Futsal Pulu i prekinuo njihov niz pobjeda, te …