Josip Radić: “Uvjeran sam da će bodovi ostati na Baldekinu”

Crnica je u prošlom kolu upisala drugu gostujuću pobjedu u ovoj sezoni svladavši favorizirano Novo Vrijeme Apfel. U 8. kolu se vraćaju na svoj Baldekin nakon što su privremeno domaće utakmice igrali na Murteru, protivnik je Vrgorac koji je Crnicu izbacio iz kupa. Za najavu tog susreta upitali smo Josipa Radića.

U prošlom kolu slavili ste u Makarskoj protiv Novog Vremena Apfel. Možete li nam prokomentirati tu utakmicu?

U Makarskoj je uvijek teško igrati. Tamo nitko nije favorit, nismo ni mi bili. Mislim da je ekipa Novog Vremena Apfel bila malo poljuljana i da smo mi to iskoristili s pravim pristupom, borbom i željom kroz cijelu utakmicu koja je bila tvrda sa malo golova kao što sami rezultat govori. Zaslužili smo da tri boda idu u Šibenik.

Dosta ste nepredvidljivi ove sezone što se rezultata tiče. Koliko ste zadovoljni ovosezonskim učinkom?

Slažem se s vama, igramo toplo-hladno. Mislim da smo trebali uzeti više bodova u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali ne treba žaliti za prolivenim. Okrećemo se Vrgorcu i Squareu gdje tražimo maksimalni broj bodova.

Velik broj odgoda je tablicu učinio “krnjom” pa pravi poredak nakon 7 kola ne znamo. Po Vama tko je najugodnije iznenađenje, a tko je podbacio u dosad odigranim utakmicama.

Sigurno je najveće iznenađenje Square kojem je otišlo 5-6 standardnih igrača od prošle godine, a imaju fenomenalan rezultat u dosadašnjem dijelu prvenstva koji su napravili sa svojom mladosti i 2-3 iskusna igrača. A o tome tko je podbacio, pa ne znam. Mislim da je to Novo Vrijeme Apfel koje ima u zadnja četiri susreta čak tri poraza.

Pred Vama je nova utakmica s Vrgorcem u subotu. Možete li nam najaviti susret s “nebeskoplavima”?

Vrgorac nas je prije desetak dana razbio u četvrfinalu kupa na Murteru. Očekuje nas tvrda utakmica, kakve su uvijek s Vrgorcem. Uvjeren sam da će Crnica ovaj put biti bolja i da će bodovi ostatai na Baldekinu.

Iako publike nema na tribinama, da li je za Vas bio hendikep ugostiti Vrgorac i Osijek na Murteru? 

Hendikep ili ne, ne smijemo se na to izvlačiti. Sigurno da je ljepše igrati u svojoj dvorani gdje trenirate svaki dan, ali što je tu je. Covid-19 je učinio svoje. Igrali smo na Murteru, nismo se proslavili iako su očekivanja bila pobjede u obje utakmice.

 

O nama Marijan Čolak

avatar

Moglo bi vas zanimati

Odgođen kvalifikacijski dvoboj između Danske i Ukrajine!

Dvoboj 1. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo između Ukrajine i Danske koji se trebao odigrati …

2.HMNL-istok | Slatina slavila protiv Autodijelova Tokić

U jučer odigranom susretu 14. kola 2.HMNL-istok Slatina je slavila protiv Autodijelova Tokić rezultatom 8:3, …