Josip Suton napusti Vrgorac i potpisao za talijansku Cataniu!

Ono o čemu se već duže vrijeme nagađalo danas je dobilo i službenu potvrdu. Josip Suton napustio je Vrgorac, te je potpisao za talijansku Cataniu! META CATANIA novi je klub hrvatskog reprezentativca koji tako napušta ‘nebeskoplave’ nakon samo jedne sezone u ‘Tinovom gradu’.

Josip Suton rođen je 14.studenog 1988.godine, a hrvatska futsal-javnost prvi ga je put upoznala u sezoni 2008./2009. kada debitira u 1.HMNL u dresu zagrebačkog Nacionala. Nakon dvije sezone u Nacionalu, Suton u ljeto 2010.godine potpisuje za Split, te je kroz 9 sezona u dresu Splita postao jedan od zaštitnih znakova kluba, te je tri sezone nosio i kapetansku traku. Nakon dugih 9 godina došlo je vrijeme za rastanak i Suton se odlučio nove izazove pronaći u nebeskoplavom dresu, no novo ljeto donosi i novi transfer hrvatskog reprezentativca.

Spomenimo i kako je Meta Catania prošle sezone uspješno nastupala u prvoligaškom društvu talijanskog futsala, gdje je u trenutku prekida natjecanja zauzimala vrlo dobro 7.mjesto na ligaškoj ljestvici. Josipu Sutonu ovim putem želimo mnogo sreće i uspjeha u novoj sredini. Sretno Jopa!

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Josip Radić: “Uvjeran sam da će bodovi ostati na Baldekinu”

Crnica je u prošlom kolu upisala drugu gostujuću pobjedu u ovoj sezoni svladavši favorizirano Novo …

Kristijan Grbeša: “Ova momčad Futsal Dinama se može potući sa svima!”

Porazom od Olmissuma produljila se rezultatska kriza Futsal Dinama. “Modri” su bili na korak do …