Josip Suton napusti Vrgorac i potpisao za talijansku Cataniu!

Ono o čemu se već duže vrijeme nagađalo danas je dobilo i službenu potvrdu. Josip Suton napustio je Vrgorac, te je potpisao za talijansku Cataniu! META CATANIA novi je klub hrvatskog reprezentativca koji tako napušta ‘nebeskoplave’ nakon samo jedne sezone u ‘Tinovom gradu’.

Josip Suton rođen je 14.studenog 1988.godine, a hrvatska futsal-javnost prvi ga je put upoznala u sezoni 2008./2009. kada debitira u 1.HMNL u dresu zagrebačkog Nacionala. Nakon dvije sezone u Nacionalu, Suton u ljeto 2010.godine potpisuje za Split, te je kroz 9 sezona u dresu Splita postao jedan od zaštitnih znakova kluba, te je tri sezone nosio i kapetansku traku. Nakon dugih 9 godina došlo je vrijeme za rastanak i Suton se odlučio nove izazove pronaći u nebeskoplavom dresu, no novo ljeto donosi i novi transfer hrvatskog reprezentativca.

Spomenimo i kako je Meta Catania prošle sezone uspješno nastupala u prvoligaškom društvu talijanskog futsala, gdje je u trenutku prekida natjecanja zauzimala vrlo dobro 7.mjesto na ligaškoj ljestvici. Josipu Sutonu ovim putem želimo mnogo sreće i uspjeha u novoj sredini. Sretno Jopa!

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

VIDEO | Strijelci Marinović, Kuraja i Daničić

CROfutsal s velikim zanimanjem prati i nastupe hrvatskih igrača u europskim ligama. Zapažene role proteklog …

2.HMNL-istok | Uvjerljiv vinkovački dvojac, Brod 035 bolji od Slatine

Jučer su odigrana tri susreta 5.kola 2.HMNL-istok. Vinkovci su na svom parketu nadigrali Olimpijac i …