Fabet kladionica

Korab Morina: “Očekujte ratničku momčad Uspinjače Gimke!”

Večeras s početkom u 20:00 sati Olmissum i Uspinjača Gimka otvaraju futsal-sezonu dvobojem superkupa na omiškom Ribnjaku. Drugo je to izdanje superkupa, nakon što je prošle sezone u premijernom izdanju Uspinjača Gimka ostala kratkih ruku protiv Novog Vremena Apfel. I ovoga puta Uspinjača Gimka je kao pobjednik kupa Hrvatske izborila nastup u superkupu, a s druge strane stajat će aktualni prvaci Hrvatske – omiški Olmissum.
Večer uoči dvoboja na omiškom Ribnjaku razgovarali smo s Korabom Morinom, alfom i omegom zagrebačke momčadi, koji nam je u kratkom razgovoru iznio svoja razmišljanja uoči ovog dvoboja.

CROfutsal: Dvobojem Superkupa u Omišu otvarate novu sezonu. Drugo je ovo izdanje Superkupa, ujedno i vaše drugo finale, nakon prošlosezonskog poraza od Novog Vremena. Kakvu utakmicu očekujete?

Korab Morina: Tako je. I prošle godine smo mogli uzeti pehar Superkupa protiv Novog Vremena, ali treba biti realan, ekipa iz Makarske zasluženo je pobijedila. Ovogodišnje izdanje Superkupa nam je dala protivnika kojeg smo mi pobijedili u finalu kupa, ali je nakon toga znatno promijenjena momčad dok je naš protivnik zadržao postojeću momčad i tu su u prednosti. Očekujem tvrdu utakmicu u kojoj se nadam da će moji igrači prenijeti model pogleda koji im je nametnut, a to je da igraju što jednostavnije i da smanjimo pogreške na najmanju razinu, te očekujem pozitivan rezultat s obzirom da se igra na jednu utakmicu.”

CROfutsal: Omišani su zadržali momčad koja je lani osvojila naslov prvaka. Uz to su i doveli Postružina koji je lani nastupao upravo za Vašu momčad. Kako gledate na momčad Olmissuma i može li Uspinjača Gimka iznenaditi na Ribnjaku?

Korab Morina: “Omiš je u prednosti jer je zadržao momčad i nisu puno stvari morali mijenjati, jer je prošlogodišnji recept bio uspješan. Kod nas su stvari malo drugačije, jer smo promijenili velik broj igrača, te smo dali priliku jednom od najperspektivnijih trenera u našoj akademiji. Naravno da se naša ekipa još traži i da je kvaliteta manja nego prošle godine, ali karakter i htijenje su na većoj razini što će i krasit ovu momčad tokom sezone. Naravno da očekujem da svi igrači na čelu s trenerom idu isključivo na pobjedu i na posljednjem sastanku je svim igračima rečeno, tko se neće moći nositi s pritiskom osvajanjem u ovom klubu nažalost neće moći ostati u klubu, tako da se nadam pobjedi!”

CROfutsal: Vaša je momčad zabilježila velike promjene ovog ljeta. Kakvu Uspinjaču Gimku možemo očekivati ove sezone?

Korab Morina: “Covid-19 ali i manji karakter pojedinih igrača natjerao me da promijenimo strategiju kluba, te smo doveli više karakternih igrača u koje vjerujem da će svojim htijenjem i zalaganjem nadomjestiti svoje mane i na taj način pomoći klubu u ostvarivanju svojih ciljeva. Ove godine očekujte Uspinjaču Gimka kao ratničku momčad koja će se borit do zadnjeg trenutka i igrati što jednostavnije. Imat ćemo obavezu osvajanja trofeja, te napominjem da onaj tko neće tako razmišljati neće dočekati ni kraj polusezone u klubu.”

Video: Uspinjača Gimka pobijedila i Olmissum, obranila trofej Kupa - Hrvatski nogometni savez

CROfutsal: Pogled unaprijed na predstojeće sezonu. Kakva su Vaša očekivanja od prvoligaške sezone za koju mnogi govore da će biti znatno slabija u odnosu na protekle godine uslijed niza odlazaka velikog broja igrača u inozemstvo?

Korab Morina: “Prva liga svake godine je sve bolja i diže se kvaliteta na svim razinama; od klubova, škole nogometa, logistike i dvorane, te imamo sve stabilne klubove u prvoj ligi što nije bio primjer prijašnjih godina. Sigurno da odlaskom glavnih igrača će možda malo pasti kvaliteta igranja, ali s druge strane do izražaja će doći mlađi igrači koji do sada nisu dobili prilku i to će im pomoći u njihovom razvoju. Ali ne vidim kao glavni problem odlazak igrača u inozemstvo, već manjak stručnog znanja i stručnjaka za odgoj naših mladih igrača!”

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Saša Subotić novi je trener Vrgorca!

Nakon što smo prije tri dana objavili odlazak Krešimira Ćubelića s klupe Vrgorca, danas su …

Ivo Jukić: “Glavni i jedini plan je zadržati postojeću momčad.”

Nakon završene sezone na futsal terenima u svim rangovima HMNL-a trenutno traje ljetna pauza. Neki …