Kosor i Hrstić iz Splita prešli u gradskog rivala AFCU!

Nakon što je Split katastrofalnu sezonu “okrunio” ispadanjem iz 1.HMNL, niz igrača napustio je splitske bijele. Luka Perić, Dario Marinović, Jefferson i Wilhelm su već ranije napustili Split, a njima su se pridružila i dva mlada igrača koja su ponikla u splitskom klubu. Riječ je o Filipu Kosoru i Jakovu Hrstiću, koji će slijedeće sezone nastupati za gradskog rivala Universitas.

Kosor zbog teške ozljede 6 mjeseci izvan parketa… – CROfutsal

Filip Kosor rođen je 15.studenog 1999.godine, te je ovo njegov prvi odlazak iz matičnog kluba. Njegov odlazak zasigurno je bolan za sve navijače i simpatizere Splita, jer Filip je bio kapetan u svim uzrasnim kategorijama kluba. Igrama u Splitu Kosor je prije 2 godine zavrijedio i poziv izbornika Stankovića za prijateljske dvoboje protiv Češke na Rabu. Kosor je u rujnu prošle godine pretrpio tešku ozljedu zbog koje je bio izvan parketa pola godine, no njegov povratak na parket nije u konačnici pomogao Splitu da izbjegne pad u drugoligaško društvo. Doznajemo da je Kosor imao još nekoliko domaćih i jednu inozemnu ponudu, no želja da ostane u Splitu i završi studij ipak su u konačnici odigrali presudnu ulogu za ostanak u gradu pod Marjanom.

Jakov Hrstić - Hrvatski nogometni savez

Jakov Hrstić rođen je 25.kolovoza 2000.godine, te je riječ o još jednom igraču poniklom u Splitovoj akademiji. Hrstić je bio dio zlatne generacije juniora i kadeta Splita, koja je osvajala naslove prvaka Hrvatske. Prošle godine Hrstić je bio dio U19-reprezentacije koja je u Latviji osvojila srebro na Europskom prvenstvu. Zapaženi nastupi Hrstića donijeli su mu i potpis stipendijskog ugovora za Split, te inauguraciju u prvu momčad. Usprkos lošoj sezoni za klub, nastupi Hrstića i njegov talent nisu prošli nezapaženo, te je uslijedio poziv iz Universitasa koji je ovaj 20-godišnjak i prihvatio.

Kosoru i Hrstiću ovim putem želimo mnogo sreće i uspjeha u dresu Universitasa. Sretno!

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-istok | Pobjede domaćina u prvim susretima 14. kola

Jučer su odigrana prva tri susreta 14. kola 2.HMNL-istok u kojima su maksimalan bodovni učinak …

2.HMNL-jug | Odigrani susreti 11. kola, domaćini dominantni

Jučer su odigrani susreti 11. kola 2.HMNL-jug koji su protekli u znaku domaćina. Naime, svi …