Krešimir Ćosić novi trener Uspinjače !

U zagrebačkoj Uspinjači je vrlo prometno što se tiče dolazaka i odlazaka ovog ljeta. Tako su proteklog vikenda u klubu potvrdili ime novog stratega, a to je mladi Krešimir Ćosić. Uspinjača je poznata po tome da izbacuje mlade igrače, pa tako i trenere, stoga ovaj potez Uprave ni malo ni ne iznenađuje. Ćosić će na klupi nasljediti Koraba Morinu, koji se vraća u ured, gdje će kao predsjednik kluba posvetiti više pažnje administrativnim pitanjima. Zanimljivo, Korab Morina je i u ljeto 2019.godine s klupe preselio u ured, no nakon lošeg ulaska u prošlu sezonu pod vodstvom Marinka Mavrovića, predsjednik se vratio na klupu i momčad odveo u finnale kupa, te u doigravanje.
U nastavku donosimo prvi intervju s Krešimirom Ćosićem, koji je dao za službenu FB stranicu Uspinjače.
➡️U nastavku pročitajte zanimljivosti o našem “Ćosu”, kao i prve dojmove nakon preuzimanja prvog sastava..
.
.
.
🔵⚪Krešimir Ćosić (1990.), rođen i odrastao u BiH. U Zagreb je došao po završetku srednje škole kako bi studirao na Kineziološkom fakultetu. Paralelno sa studiranjem Krešo je započeo svoj trenerski put u Futsal Akademiji Zagreb Gimka.
Nakon pune četiri sezone u kojima je radio sa svim dobnim kategorijama, stjecao iskustvo i ostvarivao zapažene uspjehe (Kadetski prvak Hrvatske..), došao je trenutak za iskorak u karijeri..
Zbog iznimne predanosti, znanja i karaktera svojevrsnim Krešimirovim mentorima Kujtimu i Korabu Morini nije preostalo ništa drugo, no da mu povjere ravnanje prvim sastavom Uspinjača Gimke!
.
.
🔵⚪Kakav je osjećaj izazvao u Vama poziv za preuzimanje vođenja prvog sastava Uspinjača Gimke?
.
.
🗣️Biti ću iskren i reći da su u meni bili pomiješani osjećaji. Kad su mi na sastanku Kujta i Korab iznijeli plan za sljedeću sezonu, plan u kojem sam ja postavljen na mjesto trenera, prvo me je preplavio osjećaj uzbuđenja i pozitivne treme, jer iako sam se u nekoj podsvijesti nadao tom pozivu, nadajući se prilici u bliskoj budućnosti…
Odmah nakon toga, preplavio me osjećaj ponosa, jer ako su njih dvojica odlučili da su spremni prepustiti dirigentsku palicu upravo meni, to je značilo da sam ispunio sva očekivanja i da sam spreman na taj korak.
Sada je u meni osjećaj neizmjernog uzbuđenja i isčekivanja početka priprema i sezone!
.
.
🔵⚪Kakvu ćemo Uspinjaču gledati sljedeće sezone?
.
.
🗣️ Igrački kadar koji će igrati za grb Uspinjače dosta je promijenjen u odnosu na prethodnu sezonu, možete očekivati ratničku momčad, pravu klapu na terenu, koja će disati kao jedan i tako igrati!
Momčad u kojoj će igrači na svakoj utakmici i treningu ostaviti srce na terenu, proliti i posljednju kap znoja za svoje suigrače i klub.
Svi koji me poznaju dovoljno dugo, znaju da je to jedini način funkcioniranja kod mene i da ne prihvaćam ništa drugo!
.
.
🔵⚪Što igrači mogu očekivati od Vas kao prvog čovjeka struke?
.
.
🗣️Ono što sam još od svojih roditelja naučio je pošten odnos prema poslu i ljudima, te samim time moji igrači od mene mogu očekivati maksimalnu posvećenost treninzima, utakmicama, te njima samima.
Biti ću tu za sve njihove probleme i sve nedaće prevladavat ćemo skupa.
Ali, isti takav odnos očekujem i od njih. Kao što sam rekao u prethodnom pitanju igrati će samo oni koji će svaku utakmicu i trening ostaviti i zadnju kap znoja na terenu.
.
.
🔵⚪ Pobjedi se ne “gleda u zube”, međutim rezultat 1:0 ili 5:4?
.
.
🗣️😆.. Zanimljivo pitanje, znam da bi svi htjeli čuti odgovor sa više pogodaka, jer je to zanimljivije za gledati.
Osobno sam uvijek za pobjedu od 1:0, to je najslađa pobjeda u kojoj je “napeto” do samog kraja utakmice. Sa druge strane, to znači i da je obrana odradila svoj posao, da nismo primili pogodak.
Isto tako, iz iskustva govorim da se momčad najviše poveže na takvim neizvjesnim i teškim utakmicama, tako da uvijek ću izabrati pobjedu 1:0.
.
.
🔵⚪Kao mladi trener imate li trenerskog uzora i što za Vas znače dva mlada stručnjaka(Strunje, Maretić) na klupama finalista prvenstva hrvatske?
.
.
🗣️Sigurno da su Kujta i Korab dva prva uzora. Nekako, svih ovih godina nastojim od njih dvojice izvući najbolje moguće i privilegija je s takvim znalcima blisko surađivati, rado komuniciram i razmjenjujem razmišljanja i sa ostalim kolegama trenerima iz Akademije čije mišljenje iznimno cijenim. Isto tako, pratim i proučavam rad svjetskih stručnjaka, jer znanje je najskuplja stvar na svijetu!
Treneri finalisti, Teo i Duje, trebaju biti zvijezde vodilje svima nama mladim trenerima, to što su oni napravili sa svojim momčadima je velika stvar, te se nadam jednog dana biti jednako uspješan na klupi Uspinjača Gimke!
.
.
🔵⚪ “Izdanak” ste Futsal Akademije Zagreb Gimka, recite nam koju rečenicu o čuvenoj futsal školi, odnosno hoćete li i dalje biti uključeni u rad Akademije?
.
.
🗣️I dalje sam trener u Akademiji, kao trener odrastao sam u Gimki, što je jedna od najboljih stvari koja mi se mogla dogoditi u životu.
Naša škola je bez ikakve lažne skromnosti najbolja na ovim prostorima. To ne govorim zbog toga što možda ne znam kako ostali rade, nego jer znam koliki se napori ulažu u kvalitetan rad u omladinskom pogonu.
Svi treneri su u potpunosti predani svakodnevnom radu s djecom i njihovom napretku.
U radu Akademije ostajem kao trener juniora, s kojima mi je osim što ću ih pripremati za “skok” u seniore, želja osvojiti državni naslov sljedeće sezone.
Moj odlazak iz mlađih kategorija ne znači da neću biti dostupan voditelju Akademije, ostalim trenerima, polaznicima i roditeljima za bilo kakvu pomoć ili savjet.
Uz seniorsku ekipu i juniore, uvijek ću naći vremena za sve generacije polaznika Akademije koje sam trenirao godinama, te ću ih rado posjetiti na treninzima i utakmicama!
.
.
🔵⚪Na samom kraju razgovora, imate li poruku za naše vjerne navijače?
.
.
🗣️Pozivam sve naše navijače, sve naše polaznike, roditelje, prijatelje kluba, da budu uz Uspinjača-Gimku u svakoj tekmi, ovoj mladoj ekipi trebati će Vaša potpora. Meni, kao mladom treneru želja je vidjeti na tribinama dobro mi poznata lica. Nadam se da će nam sezona što duže trajati i nadam se da ćemo se skupa veseliti novim trofejima!!!
.
.
.
Dodajmo da su Uremović, Piplica i Obšivač produžili svoju vjernost Uspinjači, te je Komeljenović pridružen iz juniorskog pogona i da će golman Vuković svoju sreću potražiti u nekom drugom klubu, o čemu smo već pisali na našem portalu.

O nama Luka Mladinić

avatar
Novinar na portalu od 2020 godine...

Moglo bi vas zanimati

AURELIA | “Žuto-crni” u usponu…

Iz vinkovačke Aurelie je uspješnih 10 dana u kojima su “žuto-crni” osvojili kup regije “Istok”, …

COVID-19 | Futsal Dinamo u samoizolaciji

Iz dana u dan sve je više klubova kojima je izrečena mjera samoizolacije. Nakon splitskog …