Fabet kladionica
FOTO: Drago Sopta/HNS

Kristijan Grbeša: “Matija Đulvat me jako razočarao…”

Davor Kanjuh, Kristijan Grbeša i Mihovil Prgomet nisu više igrači Futsal Dinama. Vijest je to koju je prije dva dana objavio klub, a kojoj se ni danas mnogi ne mogu načuditi.

Što je razlog odlaska standardnih prvotimaca? Razgovarali smo s Kristijanom Grbešom te Vam u nastavku donosimo što je imao za reći.

Jučer je Futsal Dinamo objavio kako ti, Kanjuh i Grbeša niste više dio momčadi. Odluka je to koju smo svi i očekivali nakon održane Skupštine kluba početkom lipnja. Što se točno dogodilo na spomenutoj Skupštini?

Na Skupštini se nije generalno ništa dogodilo. Nama je prije priopćeno da za nas više nema mjesta u Dinamu. Mi smo samo došli na Skupštinu izreći svoje mišljenje (u vidu govora našeg kapetana članovima) i to je to.

Koji su razlozi zbog kojih više niste dio Futsal Dinama? Na klupskim stranicama se ne navode konkretni razlozi, a spominje se pomlađivanje momčadi. Čija je odluka da za vas trojicu nema više mjesta u Futsal Dinamu?

Razlozi koji su nama rečeni su da smo već stariji, da imamo posao i ne možemo dati sebe u Dinamo (što nije bio problem zadnjih 5 godina), čak i da smo skupi… Rečeno nam je da se klub želi okrenuti mlađima i profesionalizirati, što je apsolutno u redu. Ali mislim da se nama moglo ponuditi da ostanemo u klubu i pomognemo mladima, a ne reći nam se da se nas ne treba. Ipak smo nešto dali samom klubu… Koliko ja znam, odluka je isključivo trenerova, odnosno Matijina, a uprava je odlučila da je bolje zadržati njega nego nas trojicu.

Kristijan Grbeša: Mislim da više moramo razmišljati o rezultatu

U prošloj sezoni Futsal Dinamo je ostvario najlošiji rezultat otkako se natječe u prvoligaškom društvu, a najavljivala se borba za naslov prvaka. Kako gledate na prošlu sezonu i ostvarene rezultate?

Sigurno da je sezona bila loša, i da smo svi krivi za to, mi najstariji najviše što se tiče igrača, no ne može se dogoditi da nakon najneuspješnije sezone Dinama budu krivi samo igrači. Neki drugi bi se trebali više zapitati. Ali futsal u Hrvatskoj se podigao, imamo 2 kluba u Ligi prvaka i mora se ulagati. Dinamo će vjerojatno sada jako ulagati i opet je pitanje što će biti, a mogao je i morao napraviti nadogradnju koju je trebao prije 4 godine pa bi tu bili trofeji. Ovako se troše ljudi, ali ok, to je politika kluba…

U kakvim ste danas odnosimo s vodstvom Futsal Dinama? Da li odlazite s određenom dozom gorčine, jer ipak ste bili značajan igrač kluba i mnogi će reći kako niste zaslužili ovakav odlazak?

Kada smo kapetan Kanjuh i ja saznali da se nas više ne želi u klubu, bili smo i vjerojatno još jesmo u šoku. Dali smo jako puno tom klubu, i onda smo maknuti na ovakav način. Bez razgovora o smanjenju plaća ili bilo čemu. Samo smo postali višak. Ako pogledate statistike igrača kluba u zadnjih 6 godina, vidjet ćete imena Kanjuha, Prgometa i Grbeše visoko. Znači da smo davali neku kvalitetu. Mihovil Prgomet se pokazao kao veliki igrač, a još bolji prijatelj, jer kada je čuo da se Dadu i mene ne želi u klubu, rekao je da njega tu nema, jer Futsal Dinamo nema smisla za njega bez nas. Nama je to dovoljno. Uprava je odlučila dati povjerenje treneru i nemam ja tu što pametno reći osim da po meni to nije dobro za Futsal Dinamo. A razočarao sam se i to jako u čovjeka koji me uveo u ovaj sport i koji me odbacio nakon 14 godina i svega što smo zajedno prošli, a to je Matija Đulvat.

Pogled prema budućnosti. Gdje ćemo Vas gledati u sljedećoj sezoni? Kako gledate na budućnost Futsal Dinama?

Iskreno ne znam. Trenutno uopće ne razmišljam o tome. Vjerujem da ću naći angažman, ali trenutno ne razmišljam o tome. Razočaranje je još prisutno. Za Futsal Dinamo sam odavno govorio šta se treba napraviti, sada će oni to probati, ali falit će im Kanjuh, Prgomet i Grbeša u rotaciji. Želim klubu svu sreću i da osvoje trofej koji se toliko čeka.

Kristijan Grbeša: Jako je lijep osjećaj ponovno biti doma - Futsal Dinamo

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-Jug | Raspored i najava 13. kola

Ovaj vikend nam donosi dvoboje 13. kola 2.HMNL-Jug. Derbi kola je dvoboj Murtera i Šibenika …

VIDEO | Utakmice 10. kola 1.HMNL

Prošlog vikenda utakmicama 10. kola započeo je proljetni dio prvoligaške sezone. Podsjetimo, u utakmicama prvog …